Autor Subiect: Suierat/Fluierat cutia de viteze in treptele superioare  (Citit de 5468 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Batranul

Re: Suierat/Fluierat cutia de viteze in treptele superioare
« Răspuns #10 : 14.Iul.2009, 04:05:25 p.m. »
Uite-asa ma puneti si pe mine sa fac verificari; cand am adus utilajul de la bucuresti, imi suiera nitel la viteze mai mari (asa era impresia oricum). Astazi insa, am reverificat treaba si nu are legatura cu viteza cu care circul, ci numai cu treapta: eram in treapta 4 si suiera...scos din treapta (lasat pe liber) nu suiera nimic, bag din nou in treapta, iaca suiera (cred ca eram pe undeva la 2000-2500 ture). Oricum suieratul de care zic e destul de greu sesizabil: a trebui sa inchid cd-ul si aerul ca sa-l reperez.
Ca si idee uleiul din cutia de viteze e proaspat schimbat si la nivel, tocmai ce am verificat saptamana trecuta.

Ma declar total indiferent la treaba asta - mai degraba sa suiere decat sa sparga seminte  :D.
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 14.Iul.2009, 04:11:19 p.m. »
hehe :)

mie imi e frica sa nu se strice in timp ceva .. ca nu ma streseaza in niciun fel dar pe termen lung nu stiu ce sa zic

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #12 : 14.Iul.2009, 07:26:59 p.m. »

anyway .. chestiile astea despre care vorbim noi aici (tu mai in detaliu .. ulei bla bla ) nu se fac pe garantie ?
[/quote]

Eu m-am cam lamurit cu garantia in Romania...este o chestie pentru confortul psihic, nu are legatura cu respectul fata de consumator...bla, bla. O sa platesc manopera si uleiul nou si o sa vad o zi doua cum se comporta. Nu ma va baga nimeni in seama si nu am puterea sa ma lupt cu reprezentantele auto. Am mari sperante sa se rezolve in acest mod - la rece, in max. 10 min de la inceperea rulajului nu se aude decat motorul, pe masura ce se incalzeste uleiul din cutie se amplifica zgomotele. O sa vad maine si va tin la curent.

Offline hugbear

« Răspuns #13 : 14.Iul.2009, 08:26:56 p.m. »
Ah la mine .... se aude ... din lateral, din partea stanga. De asta zic ca poate e de la deflectoare. :-/
Mai degraba de la retrovizoarele laterale. Cel putin ale mele fluiera ceva de speriat! Daca opresc muzica si deschid geamul, zici ca intra poltergerist-ul peste mine intre 40-70 km/h! Intre cochilia anterioara si rama posterioara e un luft de 1-2 mm care produce "efectul" asta...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #14 : 15.Iul.2009, 11:03:11 a.m. »
Daca opresc muzica si deschid geamul, zici ca intra poltergerist-ul peste mine intre 40-70 km/h!

Asta observam si eu, la cam peste 60 km/h, cu geamul deschis, era un zgomot ingrozitor. Acum, datorita deflectoarelor zgomotul cu geamul deschis a disparut (sau ma rog, e mai subtil), dar a aparut cel la peste 110 la ora, cu geamul inchis desigur... pe care nu-mi amintesc sa-l fi avut inainte. :dknw: Poate era si inainte, dar nu l-am remarcat.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #15 : 15.Iul.2009, 01:01:08 p.m. »
 :clap:  Rezolvat! Ulei nou norma GL 4 -  75W/90: suieratul a disparut si treptele de viteza sunt selectate mult mai usor. Si nu este efect placebo. ;)

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #16 : 15.Iul.2009, 01:44:25 p.m. »
la cat te-a dus toata afacerea ?