Autor Subiect: Suierat/Fluierat cutia de viteze in treptele superioare  (Citit de 5467 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Gen: Bărbat
  • Suzeta Splash 1,2
Salutare,

Ati intalnit la Zuzele voastre fenomenul de suierat in treptele IV si V, daca da cum l-ati remediat? Daca nu....sunt deschis pentru incercari.
Multumesc anticipat,
Mihai

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Suierat/Fluierat cutia de viteze in treptele superioare
« Răspuns #1 : 14.Iul.2009, 10:22:50 a.m. »
@Iahim, aici postezi daca ai un tutorial cu vreo modificare pe care ai adus-o masinutei, cu explicatii detaliate si eventual poze. Cred ca postarea ta se incadreaza mai bine la ceva probleme tehnice. Rog un moderator sa mute topicul. Merci.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 14.Iul.2009, 12:21:05 p.m. »
nu am suieratul de care vorbesti

sigur e de la cutie si nu de la viteza\vant?

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #3 : 14.Iul.2009, 12:33:33 p.m. »
mda din pacate am si eu acelasi shuierat in vitezele 2,3,4 si in a 5a la viteza mai mare de 110km fluiera :D

nu stiu inca ce si cum e .. abea am terminat rodajul si aseara cand veneam acasa pe la 3 noaptea am vazut ca nu mai scotea fluieraturi dar nu stiu sigur o sa incerc diseara sa merg 20-30km sa vad daca mai face .. daca nu o sa o duc la service sa vad de ce face asa

• Hero Member
« Răspuns #4 : 14.Iul.2009, 12:37:02 p.m. »
Acum ca ma gandesc mai bine, am observat si eu un zgomot (suierat, sa zicem) la viteze mai mari, de peste 110-120 km/h, insa nu sunt sigura daca era si inainte sau a aparut dupa ce am montat deflectoarele...

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #5 : 14.Iul.2009, 12:40:44 p.m. »
ideea e ca nu ai cum sa-l ratezi sa zic asa .. este o chestie clara de la motor de ex: fluieratul peste 110 te zgarie pe creier :) cu muzica cu tot .. acum o sa vad diseara chiar sunt curios daca a trecut (eu m-am gandit ca poate e de la rodaj)

• Hero Member
« Răspuns #6 : 14.Iul.2009, 12:45:54 p.m. »
Ah la mine nu cred ca se aude de la motor, ci mai degraba din lateral, din partea stanga. De asta zic ca poate e de la deflectoare. :-/

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
« Răspuns #7 : 14.Iul.2009, 12:54:06 p.m. »
La turatie mare poate, motorul fiind aspirat, d-aia suiera  :D

Eu doar atunci am auzit un "suierat", insa nu cred ca seamana cu ce descrieti voi...

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #8 : 14.Iul.2009, 12:58:08 p.m. »
Multumesc pentru impresiile voastre impartasite!
 Suieratul despre care vorbesc apare doar pe accelaratie in treptele IV si V, se manifesta si la 50 km/h, este clar din cutia de viteze. Daca nu apas acceleratia, sunetul dispare, cum accelerez suieratul se aude...ulei sub limita, ulei necorespunzator, pinioane sau rulmenti. Am mai cercetat pe forumuri si la alte marci, primul pas ar fi schimbarea ulei din cutia de viteze, al doilea pas este complectarea cu ceva aditiv si al treilea cu acceptarea situatiei impreuna cu ignorarea acesteia. O sa iau legatura cu baietii de la Autonet pentru un schimb de ulei la cutie, am observat ca dimineata cand uleiul este rece zgomotul este mult estompat. Dupa operatiunea in cauza va tin la curent. Fiara are 14000 de km, suieratul a aparut din primii km, constatarea celor de la service - nu se aude nimic si oricum asa fac toate......
Suieratul la viteze de peste 110 km/h provine de la scurgerea aerului pe langa caroserie, este alta mancare de peste. Se poate estompa cu Aluband de la Den Braven - se aplica pe contraripi, podea si usi cu rezultate bune.
Toate bune,
Mihai

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #9 : 14.Iul.2009, 02:09:33 p.m. »
deci la mine peste 120 fluiera fix de la motor sunt 100% nu are legatura cu caroeseria ..

anyway .. chestiile astea despre care vorbim noi aici (tu mai in detaliu .. ulei bla bla ) nu se fac pe garantie ?