Autor Subiect: Metoda de rezolvare a micilor zgarieturi  (Citit de 42302 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Re: Metoda de rezolvare a micilor zgarieturi
« Răspuns #10 : 04.Ian.2009, 08:00:08 p.m. »
da e o solutie"creta". eu am avut una albastra dar nu o mai gasesc e ca forma de creta dar e ca o lumanare... deci ceara. e echivalentul unui marker permanent care e putin ceruit. acopera dunga alba  si in plus ar izola tabla de exterior prin ceara aia ca sa nu rugineasca.

vbesc din proprie experienta... poate creta lor e altfel  :P

LATE EDIT:

Nu stiu cum rezista. o foloseam acum 7 ani la dacia 1300...
cred ca trebuie tinuta in bord si cand se duce... pui din nou pt ca se ducea. pe vremea aia dacia mea nu a pupat mai mult de 3 spalari cu jet. deci nu pot sa spun cum se comporta.
« Ultima Modificare: 04.Ian.2009, 08:06:40 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline hugbear

« Răspuns #11 : 04.Ian.2009, 08:03:22 p.m. »
Cum rezista la intemperii, spalari, praf, ghiata etc?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • Gen: Bărbat
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #12 : 04.Ian.2009, 08:16:02 p.m. »
daca o sa gasesc telefonul o sa fac si poze X( dar il am prin masina ..si nu l mai gasesc :|
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline coq

« Răspuns #13 : 04.Ian.2009, 08:34:58 p.m. »
uite acum citeam si eu prin alte parti... la niste zgarieturi asemeni tie (se vede stratul de grund), ca au iesit cu nu stiu ce fel de ceara care se numeste Formula 1 (si care in Buc. se gaseste in Carrefour).
Partea proasta este ca trebuie sa ceruiesti cred in cazul tau toata portiera sa nu existe diferente. La respectivul cica a iesit in doua etape de ceruit, acum nu stiu ce sa zic... dadea si poze dar nefiind user nu le puteam vedea.
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #14 : 09.Ian.2009, 05:50:01 p.m. »
si celebrele zgarieturi ..

Suzuki sx4

Offline coq

« Răspuns #15 : 09.Ian.2009, 06:09:08 p.m. »
ouch... nu prea imi dau bine seama din poze dar par groase...  nu stiu ce sa zic vis-a-vis de asa zisele "creme" minune sau polish, nu cred ca mai ies

P.S. eu nu sunt o persoana violenta din fire... dar cred ca daca pun mana pe unul care iti lasa "cadouri" de genul asta  :popa:
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline bogdanb

« Răspuns #16 : 09.Ian.2009, 11:11:47 p.m. »
Pentru zgarieturile din poze, singurul tratament este cu un polish la culoare (vezi aici: http://www.performance.com.ro/produse/gs27/ ); Daca sunt adanci pana la tabla tot s-ar putea sa nu dispara, dar macar nu mai sar in ochi.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #17 : 09.Ian.2009, 11:39:08 p.m. »
sunt destul de adanci zgarieturile , o sa rezolv ceva cu produsul de mai sus ?  :(
Suzuki sx4

Offline bogdanb

« Răspuns #18 : 10.Ian.2009, 02:01:37 a.m. »
Eu mi-am julit odata bara si s-a julit vopseaua pe aprox. 3cm. ce am facut: am frecat zona cu CIF si apoi (deoarece se matuise) am frecat cu polish normal. Rezultatul e ca la o privire normala nu se mai vede grundul de dedesubt, insa daca te uiti dintr-un anumit unghi se vede si urma zgarieturii.
Totusi, nu recomand sa folosesti CIF pe suprafete mari sau la pe zone "la vedere" (cum e cazul tau). De aceea, cred ca produsul respectiv este mai potrivit, cu conditia sa iei exact nuanta ta de culoare, si cu observatia ca daca zgarietura e pana la tabla, oricum se va vedea si va trebui un mic adaos de vopsea (stiu, e aiurea sa cumperi 1kg de vopsea pentru 2-3g, sper totusi sa nu fie cazul).

Am si eu o intrebare: deoarece sper ca prin martie voi reusi sa-mi iau si eu GLX-ul 4x4 (sper ca rosu, ca sa nu dorm pe balcon), si prin prisma experientei nefericite a lui FaliT, ati avut probleme /zgarieturi cauzate de vecini invidiosi, locuri de parcare revendicate (si) de altii, copii idioti? Cum le-ati rezolvat daca nu ati avut garaj?
« Ultima Modificare: 10.Ian.2009, 02:19:19 a.m. de B68RAB »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #19 : 10.Ian.2009, 02:18:41 a.m. »
edited by hugbear:
FaliT, vezi ca pana una-alta in Romania traim si noi, iar printre oamenii aia sun si eu si restul de pe-aici. Tempereaza-ti limbajul!!! Deocamdata e doar o rugaminte...

:| Doamne ce rau imi pare pt zgarieturile alea  X-(
« Ultima Modificare: 10.Ian.2009, 01:01:09 p.m. de hugbear »
Suzuki sx4