Autor Subiect: Metoda de rezolvare a micilor zgarieturi  (Citit de 42293 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shmocs

Metoda de rezolvare a micilor zgarieturi
« : 29.Sep.2008, 05:54:31 p.m. »
Am nishte zgarieturi destul de uratzele si vreau sa cumpar ceva sa le anihilez. Am vazut aici http://sx4club.ro/index.php/topic,64.msg889.html#msg889 ceva legat de pasta, dar ar fi utila o discutie despre cum se face sa iasa bine, unii neavand nici pe departe habar de acest aspect.
Suzuki SX4 1.6 GS 4WD Argintiu.

Offline LeonardSZK

Re: Metoda de rezolvare a micilor zgarieturi
« Răspuns #1 : 29.Sep.2008, 06:21:22 p.m. »
Pasta care o am este ELF, dar mai putin conteaza marca (atata timp cat este o marca si nu cine stie ce "vaporeanca"). Scrie ca este pentru indepartarea zgarieturilor superficiale (de genul celor care afecteaza numai stratul de lac, nu cele "pictate" cu cheia). Din experienta proprie, daca nu este afectat tot stratul de vopsea (adica se vede primerul sau spritchit sau cum se cheama chestia de sub vopsea), se poate folosi cu rezultate intre foarte bune si bune.
Pasta este abraziva, dar la nivel microscopic. Practic netezeste marginile drepte "taiate" in lac de ceea ce a provocat zgarietura prin "pilire" foarte fina.
Instructiunile se gasesc pe tubul respectiv de pasta. In rezumat, se pune putina pasta pe o carpa moale (finet, catifea etc.) si se freaca zona zgariata si putin in jurul ei. Se sterge zona respectiva cu o carpa la fel de moale pentru indepartarea pastei. Nu frecati in prostie, riscati sa matuiti vopseaua. Mai bine aplicati inca o data.

P.S. Pasta e buna si pentru indepartarea micilor zgarieturi (matuiala care apare cu timpul) de pe farurile din plexiglas.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #2 : 29.Sep.2008, 07:06:32 p.m. »
M-am pricopsit si eu cu niste sgirieturi de la niste ciine care s-au urcat pe capota si aulasat niste urme de ghiare. Am cumparat o pasta din PIC" ""Scratch Remover"de la Arexons inca nu am folosit-o dar sper sa mearga !! ???
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 29.Sep.2008, 07:45:26 p.m. »
Eu am folosit cu succes produse Arexons pe masinile de le-am avut. Pot spune ca ceara lor chiar e buna ;)

Sa ne zici ce efect are si Scratch Remover-ul lor, eventual cu poze before, after!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #4 : 01.Ian.2009, 04:41:13 p.m. »
tocmai mi-am gasit masina zgariata pe portiera din fata a soferului .. e o zgarietura destul de urata .. Aveti idee daca pot scapa cumva de ea fara o noua vopsirea ... Parca vazusem eu ceva pe aici .. :| Am nevoie urgenta de un raspuns  X-(
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline miocrl

« Răspuns #5 : 01.Ian.2009, 06:04:46 p.m. »

salut

eu am luat si eu la inceput... niste SCRATCHOUT din...  real care scoate f putin
acum as lua o masina second zgariata  deja sa nu mai imi pese  :P

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #6 : 01.Ian.2009, 07:11:17 p.m. »
scrachout asta acopera bine sau pe ce baza functioneaza ?

later edit : @ Am citit despre scrachout pe gugal .. se pare ca are efect asupra zgarieturilor mai mici .. ale mele sunt ceva facute cu , cui .. sunt destul de evidente .. Vreo sansa sa mi le remedieze la revizie ? :D
« Ultima Modificare: 01.Ian.2009, 07:16:23 p.m. de FaliT »
Suzuki sx4

Offline coq

« Răspuns #7 : 04.Ian.2009, 07:41:23 p.m. »
daca sunt adanci si se vede stratul de grund sau se simte evident la mana... imi pare rau sa te dezamagesc dar nici o sansa prin metode rapide (creme, etc. etc.). Polish ar mai fi o solutie dar repet nu stiu cat de adanca este...
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #8 : 04.Ian.2009, 07:49:47 p.m. »
se simte la mana .. se vede un strat alb .. deci masina e neagra si unde sunt zgarieturile .. e cul alba .. la un service au zis ca exista o solutie .. cu un fel de creta .. a ramas sa trec pe la ei .. :)
Suzuki sx4

Offline coq

« Răspuns #9 : 04.Ian.2009, 07:55:31 p.m. »
iti urez bafta, tine-ne la curent sunt curios, poate poti sa-i faci o poza de aproape inainte
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |