0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Citat din: Tatallor din 24.Ian.2019, 01:05:09 p.m.Citat din: ntire2000 din 22.Ian.2019, 08:12:00 p.m.asa si?ANPC se duce si da o amenda dealerului, ala se apuca si îi repara motorul asa.... mai în scârba, mai cu de-a sila, înjurând printre dinti.si are "grija" sa provoace o defectiune "întâmplatoare" a motorului peste câteva luni. (meseriasii stiu la ce ma refer, orice mecanic poate "agresa" o componenta (strânge prea tare sau insuficient un surub, de ex.) care sa cada atunci când e cazul fara sa dea de banuit).solutia e mult mai simpla.boicotarea acestor samsari care pe lânga faptul ca pun la vânzare cu preturi nesimtite - peste 20-25% !! din valoarea modelelor îsi mai si bat joc de clientii care au probleme în garantie.cine vrea masina de dincolo o poate lua la preturi cu adevarat promotionale https://i.ibb.co/31r78L1/vitara-hu-prices.jpgpromotia este pe coloana din dreapta, iar daca vreti pretul in lei faceti împartirea cu 68 (68 de forinti = 1 leu)când vor începe sa câstige mai putin din vânzari (si-i va apuca foamea), poate vor avea timp suficient sa se axeze si pe partea de service si sa faca multumiti niste clienti care acum regreta ca au ales aceasta marca de masina. pentru cine vrea detalii suplimentare despre procedura, PM.M-am uitat la pretul din lista, a mea e 4.770.000 forinti , redusa de la 5.500.00 (71537 ron). In conditiile in care eu am luat-o cu 73000 ron, nu cred ca merita drumul pana in Ungaria.dragule, ungurii au tva de 27%, asa ca sa facem un calcul simplu:4.770.000 / 68 / 1.27=55.233 lei(1 leu - 68 de forinti) înmultim cu 19% tva din RO si ajungem la 65.727 lei.corect?tu n-ai platit decât 7.200 de lei în plus (11% din valoarea masinii), o nimica toata pentru unii bashtani (14 hârtii cu Eminescu + ceva maruntis).PS: vezi cum stai cu tensiunea acuma dupa ce te dumiresti.... PS2: PRETURILE DIN LISTA HU CONTIN TVAPS3: sunt convins ca ai beneficiat si de un tichet rabla, nu-i asa?
Citat din: ntire2000 din 22.Ian.2019, 08:12:00 p.m.asa si?ANPC se duce si da o amenda dealerului, ala se apuca si îi repara motorul asa.... mai în scârba, mai cu de-a sila, înjurând printre dinti.si are "grija" sa provoace o defectiune "întâmplatoare" a motorului peste câteva luni. (meseriasii stiu la ce ma refer, orice mecanic poate "agresa" o componenta (strânge prea tare sau insuficient un surub, de ex.) care sa cada atunci când e cazul fara sa dea de banuit).solutia e mult mai simpla.boicotarea acestor samsari care pe lânga faptul ca pun la vânzare cu preturi nesimtite - peste 20-25% !! din valoarea modelelor îsi mai si bat joc de clientii care au probleme în garantie.cine vrea masina de dincolo o poate lua la preturi cu adevarat promotionale https://i.ibb.co/31r78L1/vitara-hu-prices.jpgpromotia este pe coloana din dreapta, iar daca vreti pretul in lei faceti împartirea cu 68 (68 de forinti = 1 leu)când vor începe sa câstige mai putin din vânzari (si-i va apuca foamea), poate vor avea timp suficient sa se axeze si pe partea de service si sa faca multumiti niste clienti care acum regreta ca au ales aceasta marca de masina. pentru cine vrea detalii suplimentare despre procedura, PM.M-am uitat la pretul din lista, a mea e 4.770.000 forinti , redusa de la 5.500.00 (71537 ron). In conditiile in care eu am luat-o cu 73000 ron, nu cred ca merita drumul pana in Ungaria.
asa si?ANPC se duce si da o amenda dealerului, ala se apuca si îi repara motorul asa.... mai în scârba, mai cu de-a sila, înjurând printre dinti.si are "grija" sa provoace o defectiune "întâmplatoare" a motorului peste câteva luni. (meseriasii stiu la ce ma refer, orice mecanic poate "agresa" o componenta (strânge prea tare sau insuficient un surub, de ex.) care sa cada atunci când e cazul fara sa dea de banuit).solutia e mult mai simpla.boicotarea acestor samsari care pe lânga faptul ca pun la vânzare cu preturi nesimtite - peste 20-25% !! din valoarea modelelor îsi mai si bat joc de clientii care au probleme în garantie.cine vrea masina de dincolo o poate lua la preturi cu adevarat promotionale https://i.ibb.co/31r78L1/vitara-hu-prices.jpgpromotia este pe coloana din dreapta, iar daca vreti pretul in lei faceti împartirea cu 68 (68 de forinti = 1 leu)când vor începe sa câstige mai putin din vânzari (si-i va apuca foamea), poate vor avea timp suficient sa se axeze si pe partea de service si sa faca multumiti niste clienti care acum regreta ca au ales aceasta marca de masina. pentru cine vrea detalii suplimentare despre procedura, PM.
Si dupa o cercetare amanuntita mi-am facut calculul asa:Pretul in romania: Model: Vitara GL+ 1.4 MT 4WD Pret de lista 19000 E Rabla - 900 E Discount - 400 E Pret final 17700 E Pretul in ungaria: Model: Vitara Passion 1.4 MT AllGrip Pret de lista 6 150 000 Ft 19450 EPret redus 5 420 000 Ft 17140 EPret fara TVA 17140 / 1.27 13496 ETVA HU 27% 17140 - 13496 3644 ETVA RO 19% 13496 * 0.19 2564 E Pret total 16060 E Capital necesar 19704 E"Avantaj client" 1640 E Asa ca ma scris repede un mail pe la dealeri din ungaria sa ii intreb daca e corect calculul meu si daca pretul lor de lista include TVA si daca pot sa iau si eu la pretul redus sau trebuie sa fiu cetatean. Am vazut aici pe forum ca cineva zicea ca acel pret redus nu ar fi decat pentru persoane cu resedinta in Ungaria. Din ce am incercat eu sa traduc am inteles ca pentru a obtine acel pret redus trebuie sa iti faci un cont pe "loyalty suzuki hu" unde se cere adresa, cod postal si numar de telefon neaparat de ungaria. Pana acum nu mi-a raspuns nici unul la mail. @ntire2000: te rog lamureste-ma si pe mine daca mi-am facut calculul bine ? - Pretul include TVA ? (stiu ca ai raspuns deja la asta da ma simt mai bine daca mai aud odata) - Tie ti-au dat pretul redus chiar daca nu domiciliezi in ungaria ? A trebuit sa faci ceva pentru asta ? (Adica poate vre-o cartele preplatita cu numar de ungaria, sau sa le dai adresa unui prieten de acolo ?) - Cum te-ai inteles cu ei ? Vorbesc ei engleza sau stii tu ungureste ? - Mai este ceva negociabil la pretul asta ? Obtinem si de la ei vopseaua metalizata gratis oare ? (Da stiu ca sunt nesimtit da ce conteaza * ) *) Stiu ca o sa imi ziceti ca sunt scartar, ca nu sunt partiot, ca vreau masina moca, ca trebuie sa faca si dealeru din Romania un ban ca are si el copii. Nu ma deranjeaza, bani sunt bani, si toata lumea munceste din greu pe ei (cel putin eu). Si daca faci credit, cum e si cazul meu, mai dai si dobanda la bani aia. Asa ca orice leut conteaza.
Cel mai mare dezavantaj este ca trebuie sa am cei 3644 E in plus pentru TVA-ul unguresc care pe urma trebuie sa ii recuperez. (de fapt sunt doar vre-o 2000 E fata de cat ar trebui sa dau la romani ) Oare nu o exista varianta sa platesti fara TVA la ei. Eventual poate se iti dea factura si cartea de identitate sa platesti TVA-u la noi si sa te duci direct cu TVA-u platit in romania sa iei masina, ca sa nu mai dai TVA-u la ei.