Autor Subiect: Cum iti cumperi Suzuki din Ungaria  (Citit de 11748 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: Cum iti cumperi Suzuki din Ungaria
« Răspuns #10 : 23.Ian.2019, 03:16:01 p.m. »
cateva sute dar pe autostrazi la ei.

totul se calculeaza in ore nu in km  :D
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Lerua07

« Răspuns #11 : 23.Ian.2019, 03:27:01 p.m. »
Bravo tie !  :clap:
Ungurii stiu cum sa vanda si sa faca bani.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline ntire2000

« Răspuns #12 : 23.Ian.2019, 03:50:35 p.m. »
da, dar e o totusi si o chestie trista.
de ce trebuie sa fie fericirea cauzata de achizitia unei masini noi umbrita de tristetea faptului ca aici nu beneficiezi în calitate de client de acelasi tratament ca în tari nu cu mult mai rasarite decât a noastra?
hai sa fim seriosi, nu-s nici ungurii un etalon (si nici bulgarii - la turism) si au ajuns sa ne bata la multe capitole.
de ce trebuie sa te duci cu inima strânsa în service-urile din RO? de ce trebuie sa te simti umilit cerând respect, corectitudine si tratament civilizat în calitate de client?
de ce ne tot pacalim/furam unii pe altii si ne batem joc între noi?
chiar totul se rezuma doar la bani?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #13 : 23.Ian.2019, 03:54:12 p.m. »
Hai sa nu generalizăm.  Ca in toate domeniile, există și in service-urile de reprezentanta niște uscaturi. Eu, de exemplu, în aproape 10 ani n-am dat de niciuna. Si probabil ca si multi dintre colegi.
Sa rămânem pe topic, daca se poate!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #14 : 23.Ian.2019, 04:00:37 p.m. »
Hai sa nu generalizăm.  Ca in toate domeniile, există și in service-urile de reprezentanta niște uscaturi. Eu, de exemplu, în aproape 10 ani n-am dat de niciuna. Si probabil ca si multi dintre colegi.
Sa rămânem pe topic, daca se poate!

evident ca nu generalizam, sunt si oameni inimosi, si pot sa dau exemple, dar (din pacate) de regula acestia nu detin functii de conducere în reprezentantele de la noi.
fac ce li se spune de sus, ori sus......

dar sa ramânem ontopic.

(chestia asta putem sa i-o spunem si colegului @remarque, care de 3 ani umbla printre reprezentante cu aceeasi problema, dar, evident ca el e un caz cu totul particular).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

« Răspuns #15 : 23.Ian.2019, 05:45:10 p.m. »
Ei, nu totul se rezumă la bani. Sunt convins că mulți dealeri și reprezentanți de service Suzuki au o satisfacție interioară mare că ei fac legea pe piață, dacă o furnică îi deranjează încearcă să o strivească. Problema lor e că uneori pișcătura unei amărâte de furnici provoacă o urticarie de care nu scapi ani de zile.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: macold

Offline Tatallor

« Răspuns #16 : 24.Ian.2019, 01:05:09 p.m. »
asa si?
ANPC se duce si da o amenda dealerului, ala se apuca si îi repara motorul asa.... mai în scârba, mai cu de-a sila, înjurând printre dinti.
si are "grija" sa provoace o defectiune "întâmplatoare" a motorului peste câteva luni. (meseriasii stiu la ce ma refer, orice mecanic poate "agresa" o componenta (strânge prea tare sau insuficient un surub, de ex.) care sa cada atunci când e cazul fara sa dea de banuit).

solutia e mult mai simpla.
boicotarea acestor samsari care pe lânga faptul ca pun la vânzare cu preturi nesimtite - peste 20-25% !! din valoarea modelelor îsi mai si bat joc de clientii care au probleme în garantie.
cine vrea masina de dincolo o poate lua la preturi cu adevarat promotionale https://i.ibb.co/31r78L1/vitara-hu-prices.jpg
promotia este pe coloana din dreapta, iar daca vreti pretul in lei faceti împartirea cu 68 (68 de forinti = 1 leu)

când vor începe sa câstige mai putin din vânzari (si-i va apuca foamea), poate vor avea timp suficient sa se axeze si pe partea de service si sa faca multumiti niste clienti care acum regreta ca au ales aceasta marca de masina.
pentru cine vrea detalii suplimentare despre procedura, PM.

M-am uitat la pretul din lista, a mea e 4.770.000 forinti , redusa de la 5.500.00 (71537 ron). In conditiile in care eu am luat-o cu 73000 ron, nu cred ca merita drumul pana in Ungaria.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline Myhay

« Răspuns #17 : 24.Ian.2019, 01:33:10 p.m. »
Daca stai la granita cu Ungaria merita. Daca stai in Bucuresti , Constanta , Buzau etc  nu mai merita.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline ntire2000

« Răspuns #18 : 24.Ian.2019, 02:18:19 p.m. »
asa si?
ANPC se duce si da o amenda dealerului, ala se apuca si îi repara motorul asa.... mai în scârba, mai cu de-a sila, înjurând printre dinti.
si are "grija" sa provoace o defectiune "întâmplatoare" a motorului peste câteva luni. (meseriasii stiu la ce ma refer, orice mecanic poate "agresa" o componenta (strânge prea tare sau insuficient un surub, de ex.) care sa cada atunci când e cazul fara sa dea de banuit).

solutia e mult mai simpla.
boicotarea acestor samsari care pe lânga faptul ca pun la vânzare cu preturi nesimtite - peste 20-25% !! din valoarea modelelor îsi mai si bat joc de clientii care au probleme în garantie.
cine vrea masina de dincolo o poate lua la preturi cu adevarat promotionale https://i.ibb.co/31r78L1/vitara-hu-prices.jpg
promotia este pe coloana din dreapta, iar daca vreti pretul in lei faceti împartirea cu 68 (68 de forinti = 1 leu)

când vor începe sa câstige mai putin din vânzari (si-i va apuca foamea), poate vor avea timp suficient sa se axeze si pe partea de service si sa faca multumiti niste clienti care acum regreta ca au ales aceasta marca de masina.
pentru cine vrea detalii suplimentare despre procedura, PM.

M-am uitat la pretul din lista, a mea e 4.770.000 forinti , redusa de la 5.500.00 (71537 ron). In conditiile in care eu am luat-o cu 73000 ron, nu cred ca merita drumul pana in Ungaria.

dragule, ungurii au tva de 27%, asa ca sa facem un calcul simplu:

4.770.000 / 68 / 1.27=55.233 lei

(1 leu - 68 de forinti)

înmultim cu 19% tva din RO si ajungem la 65.727 lei.

corect?

tu n-ai platit decât 7.200 de lei în plus (11% din valoarea masinii), o nimica toata pentru unii bashtani (14 hârtii cu Eminescu + ceva maruntis).

PS: vezi cum stai cu tensiunea acuma dupa ce te dumiresti....  :)

PS2: PRETURILE DIN LISTA HU CONTIN TVA

PS3: sunt convins ca ai beneficiat si de un tichet rabla, nu-i asa?
« Ultima Modificare: 24.Ian.2019, 02:29:23 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline ntire2000

« Răspuns #19 : 26.Feb.2019, 12:29:56 a.m. »
deci procedura a luat sfârsit, am învins birocratia din RO.
acum sunt în regula, pot sa-i dau talpa.

totul e sa aveti putina rabdare.
procedura e relativ simpla, trebuie sa stiti cum sa treceti prin birocratie exact ca printre jaloane la examenul auto.
acuma e foarte târziu (sau foarte devreme), dar în cursul zilei de azi voi publica un "how-to" pentru cei care vor sa economiseasca bani de minim un concediu super prin grecia sau alte destinatii mai de 4 stele (între 1500-3000 de euro, depinde de model).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Myhay