Autor Subiect: Cum iti cumperi Suzuki din Ungaria  (Citit de 11750 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Cum iti cumperi Suzuki din Ungaria
« : 23.Ian.2019, 01:50:49 p.m. »
simplu, în trei pasi:

1) te duci cu cash la tine (aia sunt dispusi sa ti-i schimbe in forinti (1 leu = 68 de forinti), vine unul - valutist sau ce naiba o fi  :-> cu suma necesara achizitiei) - atentie, e bine sa nu mergeti singur, maximul sumei care se poata scoate la vama este de 10000 de euro de persoana, daca mergeti câte doi atunci nu aveti nimic de declarat, faceti suma fifty-fifty  ;), si aveti grija ca aia s-ar putea sa va puna etilotestul la intrare in Ungaria (mie mi l-au pus)
2) ai de platit in plus in jur de 400 de euro înmatricularea temporara in HU, ti se dau numere din alea cu Z xxxx valabile o luna de zile + asigurare RCA pentru Ungaria tot pe o luna.
3) dai mâna cu ei, te sui in masina si pleci.

distractia urmeaza la noi.
aici traduci cartea de identitate a masinii eliberata în HU, contractul de vanzare-cumparare, factura de export si factura separata de TVA (la momentul achizitiei ti se dau 2 facturi - una de export si una de TVA)
te duci la notar si legalizezi toate astea, cauti un contabil care sa-ti completeze declaratia 301 de plata a TVA pentru România, cu aia te duci la ANAF sa ti-o ia în sistem si dupa aia te duci la banca si platesti musai din cont (ca la noi nu merge cu cash decât în limita a 5000 de lei) în contul de TVA (acelasi pentru persoane fizice si juridice)
(traducerile si legalizarile costa în jur de 300 de lei)
te înscrii la RAR si astepti sa-ti vina rândul (eu momentan sunt în faza asta  :))

mai trebuie facut un drum pâna la ei sa-ti recuperezi TVA-ul, la ei este 27% si mai câstigi astfel 8% din pretul masinii.
oricum ai de mers într-o reprezentanta sa-ti faca verificarea aia vizuala de 1000 de km, deci poti sa consideri ca faci o plimbare banoasa, ca te umplu aia si de bani.

PS: pe mine masina asta https://www.limuzinautohaz.hu/gepjarmuvek/bemutato-autok/suzuki-vitara-1.4gl+-153705/ mi-a iesit cu 3000 euro mai ieftin decât pretul de catalog de la noi.
trebuie sa nu uitam totusi de cheltuiala aia suplimentara de 400 de euro, dar si asa parca merita un pic efortul, nu?
« Ultima Modificare: 23.Ian.2019, 02:07:08 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, sanie, toma, kellogs

Offline boga81

Re: Cum iti cumperi Suzuki din Ungaria
« Răspuns #1 : 23.Ian.2019, 02:08:43 p.m. »
3k eur cu tot cu recuperat TVA sau doar la pretul masinii?

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: remarque

Online ntire2000

« Răspuns #2 : 23.Ian.2019, 02:39:03 p.m. »
pret final.
masina iese 12.240 de euro fara tva.
cu tva 14.560, iar cei de aici mi-au dat pret 17.520 pe aceeasi configuratie.
(eu am de recuperat TVA de la unguri în valoare de 3250 de euro, aici am platit 2320, deci avantaj eu 930 de euro)

preturile de la ei le gasiti aici, pe ultima coloana https://i.ibb.co/31r78L1/vitara-hu-prices.jpg

PS: ca fiu corect, cei de la noi erau dispusi "sa facem sa fie bine", adica sa "rezolve" cumva de un tichet rabla în valoare de 1400 de euro ( pe care eu îl iau de pe olx cu 400 de euro maxim).
nu erau totusi chiar atât de materialisti, nu?
« Ultima Modificare: 23.Ian.2019, 03:01:19 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #3 : 23.Ian.2019, 02:53:24 p.m. »
la care adaugi 400 eur taxe % co...presupun.

pare ..o afacere....dar cu tichet rabla si 1k discount....cam pe acolo iesi..zic eu.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Online ntire2000

« Răspuns #4 : 23.Ian.2019, 02:55:41 p.m. »
am zis clar ca din aia 3000 fara câtiva zeci de euro net cheltuiala suplimentara e cea de 400 de euro cu înmatricularea aia temporara.
dar 2600 ramân net câstigul meu (12000 de lei).
cam câte salarii minime intra în suma asta?

PS: nu mi-am pus problema necesitatii înmatricularii temporare în HU daca o aduceam pe platforma, cine e curios se poate interesa de aspectul asta, se economisesc cei 400 de euro.

PS2: am uitat un lucru foarte important, toate formalitatile de achizitie de dincolo dureaza câteva ore, daca luati masina din stoc; eu am mers la ora 10, iar la ora 15 eram gata de plecare.
« Ultima Modificare: 23.Ian.2019, 03:07:08 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #5 : 23.Ian.2019, 02:59:17 p.m. »
ai dreptate...numai ca mie nu imi iese socoteala (eu am primit o rabla plus discount/optionale am ajuns la 14.560 eur.....pasion 4x4 alba ).

in anumite circumstante da....e o treaba de facut.

si felicitari. daca aveai un cumnat cu platforma era si mai dulce.

daca ma ducea capul...si aveam info...imi era usor sa iau din Hu...
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline toma

« Răspuns #6 : 23.Ian.2019, 03:05:09 p.m. »
Deci sa recapitulam:

2600EUR in avantaj inclusiv dupa recuperarea TVA-ului din Ungaria, corect?

Ai comparat cu pretul de lista de la noi sau cu un pret final cu o posibila reducere?

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Online ntire2000

« Răspuns #7 : 23.Ian.2019, 03:08:29 p.m. »
corect.

cheltuiala de aici de 300 de lei pentru traduceri si legalizari sa ne facem ca o uitam, multi dau banii astia pe sampanie ca sa inaugureze masina  :D
am discutat cu un agent de vânzari, era dispus sa-mi lase masina la 16120 de euro cu conditia sa facem cumva rost de un tichet rabla.
banuiesc ca dupa asta nu mai urma nici o alta reducere, dar noh... poate ma însel eu.

nu am înteles cât ma costa "favorul" asta, eu am pretentia ca atunci când ma duc la un dealer sa nu ne târguim ca la piata la patrunjel, pe o asemenea suma.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #8 : 23.Ian.2019, 03:10:57 p.m. »
Da e o afacere pt cei fara rabla sau discount care pot acoperi  diferenta. Daca stai la granita...chiar e recomandat sa iei din hu.

Buna treaba. :good:
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Online ntire2000

« Răspuns #9 : 23.Ian.2019, 03:13:40 p.m. »
care granita, ca e drum de câteva sute de km buni.
totul e sa ai ambitie si rabdare si sa te gândesti ce concediu misto îti faci la vara cu masina cea noua de diferenta aia de bani.

PS: ce m-a deranjat pe mine e urmatorul aspect la care nu s-a gândit nimeni.
ok, guvernul ofera o facilitate vânzarii de auto noi prin oferirea tichetului rabla.
în acest caz, masinile noi aduse de dincolo ar trebui sa fie mai ieftine sau cel putin cam la acelasi pret ca acolo, nu? ca doar de aia se cheama încurajarea înnoirii parcului auto.
ai nostri profita de banii astia si se fac ca uita de ei, pun adaos cât încape si atunci când vad clientul reticent sar repede si îl bat pe umar propunându-i o smecherie prin care mai scad ceva din pretul masinii, ca sa fie toata lumea happy.
ei oricum câstiga net cât si-au propus iar clientul pleaca oarecum fericit.
asta pâna are nevoie de service.
« Ultima Modificare: 23.Ian.2019, 03:26:28 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού