Autor Subiect: Pozitie spate dreapta nu sta aprins  (Citit de 2779 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Aberemia

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Pozitie spate dreapta nu sta aprins
« : 21.Ian.2019, 10:32:19 p.m. »
Salut all,

Am si eu o suzuki vitara din 2017. Acum o sapt am observat ca pozitia spate dreapta nu se mai aprinde. Stopul se aprinde cand franez. La un moment dat am deschis haionul si inchis si s-a aprins dar dupa o zi iar nu mai mergea.
Chiar acum cateva luni vazusem o vitara pe strada care avea fix aceeas problema si am zis sa intreb aici poate e ceva cunoscut.
O sa fac si o programare in service sa fac o verificare.

Thanks
  • Suzuki Vitara 2017 - Spirit

Offline enicky

Re: Pozitie spate dreapta nu sta aprins
« Răspuns #1 : 22.Ian.2019, 12:49:13 a.m. »
   Nu a-a mai scris pe forum despre acest defect. Sa ne spui ce au gasit la service.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline steph

« Răspuns #2 : 22.Ian.2019, 01:49:55 a.m. »
Sunt doua variante:

Poate becul nu sta bine in soclu. Putin probabil. Cel mai plauzibil e filamentul rupt. Si la un eventual soc atinge bratele alea care-l tin si se aprinde iar. Schimba becul si problema e rezolvata.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline jupanul1

« Răspuns #3 : 22.Ian.2019, 06:56:08 p.m. »
Am eu treaba asta, doar că e pe stânga. Am zis că atunci când se va face un pic mai cald, mă duc să iau un bec nou și să-l schimb. Mă enervează că de obicei merge, dar câteodată îl găsesc stins. De rezolvat, când nu merge, îl rezolv cu un “slight tap” pe corpul farului.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline NicNic

« Răspuns #4 : 22.Ian.2019, 08:46:21 p.m. »
Daca era doar un filament desprins, s-ar fi ars definitiv de la atatea "mangaieri ferme".
Ramane problema unui contact imperfect in soclu. Sper sa nu fie necesar inlocuirea lampii, ci numai refacerea contactelor ferme prin reprofilarea pieselor de contact.

PS.
Una din legile lui Murphy spune sa nu fortezi un lucru daca nu merge.
Doar sa folosesti un ciocan mai mare.

In cazul de fata cred ca ar trebui folosit un letcon si lipit becul...  :D
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #5 : 22.Ian.2019, 10:58:51 p.m. »
De rezolvat, când nu merge, îl rezolv cu un “slight tap” pe corpul farului.
Alama slaba, moale(sau poate cupru). Se mai ridica lamela mai sus si gata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #6 : 23.Ian.2019, 10:00:14 a.m. »
Am eu treaba asta, doar că e pe stânga. Am zis că atunci când se va face un pic mai cald, mă duc să iau un bec nou și să-l schimb. Mă enervează că de obicei merge, dar câteodată îl găsesc stins. De rezolvat, când nu merge, îl rezolv cu un “slight tap” pe corpul farului.

Am patit si eu asta, tot pe partea stanga. Am schimbat becul si dupa cateva luni l-am gasit din nou stins. Daca prima data am fost doar usor iritat de faptul ca s-a ars un bec la mai putin de un an dupa ce am cumparat masina, a doua oara am fost intrigat: totusi, bec nou sa se arda dupa doua luni??? hmmmm  Asa ca l-am scos, l-am pus la loc si a functionat. Dupa alte cateva saptamani iar l-am gasit stins. L-am inlocuit din nou cu unul nou si la revizia urmatoare le-am spus celor de la service de problema si i-am rugat sa verifice care e buba. Evident, raspunsul a fost ca "nu au gasit nimic"...
Mno, au trecut 2 ani de la ultimul schimb si problema nu s-a mai manifestat.

Nu stiu nici pana in ziua de azi care a fost problema:becurile de slaba calitate, ceva contact imperfect, vre-un fir cu personalitate, poltergeist...
Sunt doar bucuros ca s-a rezolvat de la sine.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ariciul

« Răspuns #7 : 23.Ian.2019, 11:25:11 a.m. »
Eu am becul de la parasolarul pasagerului care se aprinde cand vrea muschii lui! Nu stiu ce se intampla pentru ca deschid parasolarul si becul nu se aprinde. Il las deschis si se intampla ca dupa 1-2 min sa se aprinda fara sa misc ceva!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline kellogs

« Răspuns #8 : 23.Ian.2019, 01:10:38 p.m. »
Cu becul central din plafon am patit-o si eu. Cred ca e cazul sa ma verific la stopuri :-S
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline NicNic

« Răspuns #9 : 23.Ian.2019, 01:34:01 p.m. »
Eu am becul de la parasolarul pasagerului care se aprinde cand vrea muschii lui! Nu stiu ce se intampla pentru ca deschid parasolarul si becul nu se aprinde. Il las deschis si se intampla ca dupa 1-2 min sa se aprinda fara sa misc ceva!

La Vitara este sistemul cu intrerupator in parasolar?
Daca da, verifica intrerupatorul respectiv.
Posibil sa faca el contact imperfect.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!