Autor Subiect: AutoNet service Bucuresti - Giulesti  (Citit de 272357 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
Re: AutoNet service Bucuresti - Giulesti
« Răspuns #590 : 23.Nov.2010, 03:44:52 p.m. »
Astazi am schimbat rulmentul spate la Autonet.  Multumesc baietilor !

acum oful...   

Mi-am dezvolatat o pasiune... rulmentul spate dreapta  :( dar bine ca avem mecanici iscusiti care de fiecare data imi dau raspunsuri promte, edificatoare si plec linistit de-acolo ca problema a fost rezolvata. Data trecuta...acum mai putin de 3 luni, cand a fost penultima schimbare a rulmentului, mi-au zis ca-i de vina capacelul de etansare, ca a intrat apa pe-acolo si din cauza conditiilor creeate s-a produs nefericitul incident, nu ca rulmentii din fata nu au capacele si stau sub cerul liber(si n-au nici pe dra k u ) Acum mi-au spus ca e condens in capacel si ca rulmentul a fost strans prea tare, nu ca ar fi fost strans de ei dar avem o expicatie plauzibila. Raspunsurile vin invers proportional cu logica mea si cu nivelul de ucenicie in mecanica auto...accept ca nu am ce face. Acum s-a folosit cheia dinamometrica, tura trecuta ciocanul de prins prezoane...in fine...am ajuns la al patru-lea rulment spate dreapta schimbat in decurs de un an si-un pic, si putini cunosc cauza dezvolatrii acestui hobby  :(
 Al patru-lea subiect a ramas la service pentru decont/proba/justificare cel in plus il am de la un coleg de forum, deci cine schima rulmentii spate ii vreau eu pe cei uzati !

« Ultima Modificare: 23.Nov.2010, 04:04:11 p.m. de mxxa »

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #591 : 23.Nov.2010, 04:00:06 p.m. »
WOW! Ce colectie impresionanta
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline AndreeaT

« Răspuns #592 : 23.Nov.2010, 04:07:26 p.m. »
Hmmm , hai Miercuri sa vorbim!

Offline Laurentiu

« Răspuns #593 : 23.Nov.2010, 09:08:14 p.m. »
...am ajuns la al patru-lea rulment spate dreapta schimbat in decurs de un an si-un pic...
Pina la urma, rulmentii sint cei vinovati (defecti) ???
Cum se prezinta defectul constatat pe masina si cum se prezinte cind rulmentul e demontat ???
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline mxxa

• Hero Member
« Răspuns #594 : 23.Nov.2010, 09:40:44 p.m. »
pe masina cand invart roata se aude rontait specific, nu are joc vertical/orizontal

demontat - doar pe camasa interioara dinspre exterior are joc, cea care vine catre masina e rigida 

Offline danker

« Răspuns #595 : 24.Nov.2010, 10:03:22 a.m. »
-Eu sunt la al doilea rulment montat in decurs de 2luni si aproximativ 2000km,(ignis spate dreapta ) e adevarat ca l-am montatat in regie proprie, nu la Autonet si de aceea nu am putut beneficia de garantie, Acum am fost la baietii de la Autonet mi-au schimbat rulmentul si ...piulita, cu toate ca si aia veche era noua, dar nu vreau sa existe motive de discutii, de aia  sper ca totul sa fie ok, mai ales ca beneficiez de garantie acum.  :popa:
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Laurentiu

« Răspuns #596 : 24.Nov.2010, 01:05:43 p.m. »
pe masina cand invart roata se aude rontait specific, nu are joc vertical/orizontal
Hmmmmm, "rontaitul" e inceput de gripaj (lipsa ungere) - exfolierea stratului de cement de pe bile.
Daca era rulment conic si ar fi fost strins tare (se stringe la maxim pina la blocare dupa care se desface intre 1/4 si 3/4 ture), intelegeam sa se duca rulmentul din cauza asta. Fiind un rulment "drept", acesta in montaj poate fi strins destul de tare; stringerea nu influenteaza functionalitatea lui.

P.S. Cauta dupa codul rulmentului un alt producator renumit pt fabricarea de rulmenti (poate fi si RO - Birlad sau Brasov). Rulmentii pt autoturisme trebuie sa aibe specificat pe ambalaj inscriptia de "AUTO" iar cei de roti trebuie sa fie marcati cu un "Z" sau cu "ZZ" (protectie la impuritati).
Rulmenti la aceleasi cote pot fi folositi in diverse domenii - utilaje agricole, auto etc.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline mxxa

• Hero Member
« Răspuns #597 : 24.Nov.2010, 04:54:43 p.m. »
Referitor la strangerea rulmentului, le-am spus si eu ca e drept si nu cred ca are relevanta, poti pune garantat si o tona pe el si nu crapa dar 175 newton-metru (adica 17.5 kg forta aplicata) la cat e indicat in carte sa-l strangi ...
Multumesc Laurentiu pentru sfaturi, daca problema persista o sa cumpar cel mai bun rulment cotat pe piata si apoi mai vedem...m-am saturat de raspunsuri puerile...ca intra apa, ca face condens, ca nu etanseaza capacelul, ca e prea tare strans,  ca baltile sunt mai mult pe partea dreapta si de-aia se duce ala...parca doar eu circul in tara asta

Offline Laurentiu

« Răspuns #598 : 24.Nov.2010, 05:42:46 p.m. »
m-am saturat de raspunsuri puerile...ca intra apa...
Ca sa dispara si aceasta necunoscuta din ecuatie, cauta o vaselina pt rulmenti "anti-apa".

Din schita, pare un rulment roata fata asemanator cu ce aveam pe oltcit; un rulment dublu cu o unica camasa exterioara, doua rinduri de bile si doua camasi interioare ce intra pe fuzeta. Dupa ce i s-a strins piulita, umple golul dintre janta si piulita cu vaselina formind astfel un dop de protectie (poate fi si o vaselina ordinara).
« Ultima Modificare: 24.Nov.2010, 05:51:18 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4

Offline mxxa

• Hero Member
« Răspuns #599 : 24.Nov.2010, 09:10:45 p.m. »
Exact asa este cum ai intuit Laurentiu, maine o sa-l inec in vaselina, dar daca fac asta pierd garantia probabil,  ca e montat in service... daca zic apoi ca am umblat eu unde nu trebuie si aia a fost cauza unei probabile defectiuni :-?