Autor Subiect: AutoNet service Bucuresti - Giulesti  (Citit de 272270 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: AutoNet service Bucuresti - Giulesti
« Răspuns #1120 : 23.Feb.2016, 12:21:51 a.m. »
.......... Acesta este om de vanzari! ...... Revin cu impresii ... in scurt timp!
              Prietene (cu scuzele de rigoare !!!), noi baietii avem o  vorba : "nu pune botul" ! (iarta-mi expresia). Dupa vreo 3 intalniri l-am cunoscut ! Singurul lui interes e sa-ti vanda o masina la pret intreg ! M-am intalnit cu el la SAB dupa ce am cump. masina(de la Radacini), l-am salutat, si cand i-am intins mana (ca intre barbati, si  e si mult mai mic ca mine) se face ca are treaba si nu observa gestul meu. Mi s-a parut "chiar de porc".
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline corneliu.babiuc

« Răspuns #1121 : 23.Feb.2016, 12:32:34 a.m. »
In niciun caz nu imi propun ca eu si Mihai de la Autonet sa ne imprietenim. Consider ca un om de vanzari trebuie sa vanda, restul este Service, unde discuti cu altii.

Experienta mea, pentru moment cu Suzuki, este strict legata de vanzari. Daca omul de vanzari ma trateaza cu ... indiferenta, pot sa cred ca la service e mai bine? Nu ma astept ca omul de la vanzari sa imi rezolve toate problemele din decursul celor 5 ani de garantie, ci doar sa fie primul meu contact cu reprezentanta. Daca prima impresie e nasoala ... e greu sa o mai dregi si asta spune multe si despre restul serviciilor.
  • Citroen Xsara

Offline enicky

« Răspuns #1122 : 23.Feb.2016, 12:45:44 a.m. »
In niciun caz nu imi propun ca eu si Mihai de la Autonet sa ne imprietenim......, restul este Service, unde discuti cu altii.
             Nici nu se pune problema unei prietenii, cel mult una efemera(cat cumperi masina), dar un vanzator bun, daca te-a pierdut la vanzare, si-ar dori sa te castige macar la service, ceea ce el n-a stiut sa faca. Am vrut sa stii cu cine ai de-a face, in rest, succes la negocieri ! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline corneliu.babiuc

« Răspuns #1123 : 23.Feb.2016, 12:50:13 a.m. »
Multumesc frumos pentru sfat, insa pana la negocieri mai am un pas si anume sa imi placa masina.

Totusi nu inteleg cum un vanzator bun, daca te-a pierdut (adica nu ti-a vandut) te mai poate castiga la service?
  • Citroen Xsara

Offline enicky

« Răspuns #1124 : 23.Feb.2016, 01:01:54 a.m. »
   Pai un simplu dialog (acolo la SAB), " ce mai faceti, merge masina? daca aveti vreo problema poftiti pe la noi, avem mecanici buni, daca doriti si niste accesorii va servim, etc., ok, la revedere" si gata, f. simplu. Chiar daca el n-avea treaba cu service-ul. Era asa greu? (P.S. Am mai dat la radacini vreo 2500lei pe accesorii pe care putem sa-i dau la autonet)

Offline corneliu.babiuc

« Răspuns #1125 : 23.Feb.2016, 02:44:07 a.m. »
Mda ... nu stiu, insa presupun ca vanzarile de masini noi sunt separate de cele de servicii de service. Nu cred ca era greu, insa tu ai face treaba altuia pro-bono?
  • Citroen Xsara

Offline aleksanders

« Răspuns #1126 : 23.Feb.2016, 07:16:37 a.m. »
Atat vanzarea cat si servisarea, respectiv accesorile sunt facute de aceeasi firma, respectiv autonet..... orice ban intra este un plus pentru firma .... nu face nimeni nimic pro bono.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #1127 : 23.Feb.2016, 09:18:09 a.m. »
..... orice ban intra este un plus pentru firma .... nu face nimeni nimic pro bono.
                Exact, si mai mult, accesoriile le-am comandat la aceeasi persoana care mi-a vandut masina, la montajul lor aceeasi persoana m-a recomandat la colegul care se ocupa de programarile in service, iar autonetul mi-era si mai aproape decat radacini-militari.
« Ultima Modificare: 23.Feb.2016, 09:21:24 a.m. de enicky »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1128 : 23.Feb.2016, 09:23:19 a.m. »
Asa este. Se creaza o legatura intre vanzator si cumparator. Eu, cand am drum prin showroom, salut persoana de la care am cumparat masina, chiar daca nu sunt sigur daca ma mai tine minte. Si daca s-a creat o empatie cu dealerul, de ce sa schimbi relatia?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline corneliu.babiuc

« Răspuns #1129 : 23.Feb.2016, 08:11:05 p.m. »
Atat vanzarea cat si servisarea, respectiv accesorile sunt facute de aceeasi firma, respectiv autonet..... orice ban intra este un plus pentru firma .... nu face nimeni nimic pro bono.

Din experienta mea cu dealer/service, am vazut ca vanzarile sunt separate intre showroom si service si au modele diferite de bonus, omul de la showroom nu castiga nimic din masinile venite in service. Acum asta s-ar putea sa difere de la dealer la dealer in functie de marimea lui, unii chiar au divizii separate de business.

Dar totusi ce i s-a intamplat lui enicky, nu e deloc ok:

M-am intalnit cu el la SAB dupa ce am cump. masina(de la Radacini), l-am salutat, si cand i-am intins mana (ca intre barbati, si  e si mult mai mic ca mine) se face ca are treaba si nu observa gestul meu. Mi s-a parut "chiar de porc".

De exemplu, eu care nu lucrez in domeniul auto, doar din citirea forumului am inteles ca pasionatii de Suzuki sunt f. loiali brandului. Asa ca ar fi fost f. probabil ca daca enicky va cumpara o alta masina (pt. sotie de exemplu) aceea sa fie tot Suzuki. Sau peste cativa ani daca o schimba pe asta, cred ca tot Suzuki si-ar lua. Ce vreau sa spun este ca poate dealer-ul nu era interesat in banii castigati in service, insa putea sa vanda in viitor ... doar ca asta inseamna un efort de a cladi o relatie de incredere.

Pentru mine experienta cu Autonet, pana acum a fost f. buna! Insa am sa tin cont de sfaturile voastre, multumesc!
  • Citroen Xsara

The following users thanked this post: enicky