Autor Subiect: Chedere  (Citit de 1598 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FritzVonSpritz

Chedere
« : 03.Ian.2019, 05:07:59 p.m. »
Salutare.....
Am o problema de care v-ati batut si voi, cred.....
Mai concret, acum, iarna, cand ziua temperatura e in jur de 0; +2 grade, insa noaptea coboara la -5 ori mai jos, dimineata, nu aveti usile lipite de caroserie, inghetate ?
Cum faceti sa protejati chederele ?  Le ungeti cu ceva slanina, vaselina ?
Pentru ca eu, tragand de usa, sa o pot deschide am bulit chederele la Passat (model 1977), la Matiz si acum cred ca urmeaza la Nissan Micra.....Ma gandesc ca pe cand vine Ignis-ul, cum sa fac sa evit neplacerea asta, ca daca inainte nu imi prea pasa, acum fiind vorba de masina noua, o sa ma doara......
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Zota_Dragos

Re: Chedere
« Răspuns #1 : 03.Ian.2019, 05:37:12 p.m. »

The following users thanked this post: sx4fan

Offline sfichiu

« Răspuns #2 : 03.Ian.2019, 05:50:32 p.m. »
Cel mai la indemana e sa ungi chederul cu antigel .pui pe o carpa si dai inainte si-napoi! :happy:
  • VITARA S ,Matiz

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #3 : 03.Ian.2019, 05:57:19 p.m. »
Hai sa fim serioși ,.,de ce sa întâmplat omul cu antigel când sunt soluții dedicate la 12 lei.
E că și cum aș zice că.merge și o bucată de slănină trasa pe cerere
Cel mai la indemana e sa ungi chederul cu antigel .pui pe o carpa si dai inainte si-napoi! :happy:

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #4 : 03.Ian.2019, 06:31:56 p.m. »
In 23 de ani de soferie n-am patit asa ceva
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 03.Ian.2019, 06:40:03 p.m. »
Silicon sau glicerina.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #6 : 03.Ian.2019, 07:29:38 p.m. »
....Pentru ca eu, tragand de usa, sa o pot deschide am bulit chederele la Passat (model 1977), la Matiz si acum cred ca urmeaza la Nissan Micra.....Ma gandesc ca pe cand vine Ignis-ul, cum sa fac sa evit neplacerea asta, ca daca inainte nu imi prea pasa, acum fiind vorba de masina noua, o sa ma doara......
   Pana cand cumperi o solutie de uns chederele cu silicon , glicerina, cum bine te-au sfatuit colegii, eu am alta "solutie" pt. a descchide usa inghetata(fapt care se intampla la toata lumea) : dupa ce ai descuiat usa si incerci s-o deschizi evident tragand spre tine si iti dai seama ca este inghetata, te opresti, NU mai tragi de maner, pentru ca ai posibilitatea sa-l rupi si pe acesta(prin inghet devine casant) sau sa rupi chederul(cum ti s-a intamplat tie)!
  Cu podul palmei lovesti usor marginea de la geam a usii(pe contur), iar mai jos de geam impingi (tot cu podul palmei) in usa pe linia de contur/cheder. In acest moment chederul se preseaza si pojghita de gheata formata va crapa si astfel poti deschide usor usa.
   Am patit si eu asta, dar n-am rupt chederul. Oricum, la un Passat din1977, o masina frumoasa de altfel, chederele s-au mai rupt si de ...bătrâneţe.
Tot pt. intretinere chedere eu am gasit la Lidl un tubulet W5 cu burete, care are o solutie mai "grasa" mi s-a parut mie.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

« Răspuns #7 : 03.Ian.2019, 08:55:15 p.m. »
O sa va murdariti hainele cu prostiile astea soioase
Mai urmeaza ulei de motor ars in usi pt ca sa va luati pantaloni noi 😂
Daca v-a sarit/rupt un cheder de la gheata inseamna ca era vechi/copt si isi pierduse elasticitatea.

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #8 : 03.Ian.2019, 08:56:26 p.m. »

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

« Răspuns #9 : 03.Ian.2019, 08:59:53 p.m. »
Pacat ca nu se mai echipeaza cu manivela masina, pt ca as fi auzit o alta reminiscenta de la dacia 1300: daca e ger dati 2 ture cu manivela ca sa nu stricati demarorul
😂😂😂
Sau cu bateria pe soba