Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 64958 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Placute Frana
« Răspuns #300 : 29.Sep.2023, 12:48:33 p.m. »
O poza face cât 294.66 lei.  :D
Da' macar e originala, ca si frânele.....ca si alea e bine sa fie "originale".

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Myhay, Andrei Arsi

Offline Andrei Arsi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • Gen: Bărbat
    • Sibiu
« Răspuns #301 : 29.Sep.2023, 01:22:31 p.m. »
O poza face cât 294.66 lei.  :D
Da' macar e originala, ca si frânele.....ca si alea e bine sa fie "originale".

Ma refeream la placutele de frana, tot 1 bucata scrie si is 4 in set 😉
  • Suzuki Vitara S 1.4 2015 AllGrip

Offline T.George

« Răspuns #302 : 29.Sep.2023, 03:35:30 p.m. »
Asa-i peste tot, ca da cu virgula "set placute".
Fix aceeasi intrebare am pus-o si eu cand le-am luat, inclusiv am intrebat la ei, ca mai bine intrebi decat sa te trezesti ca primesti placute doar pentru o roata. :))

Oricum, le recomand, nu scot un sunet la franare, cum am tot auzit povesti cu altele aftermarket.
  • Suzuki Vitara S 2015 - 6AT - 1.4T - Allgrip

The following users thanked this post: Andrei Arsi

Offline Vio Velcea

« Răspuns #303 : 21.Apr.2024, 05:12:54 p.m. »
La un rulaj de 70.000 km a trebuit sa schimb discurile frana fata. Placutele mai duceau vreo3-4000 km. Discurile pe spate sunt intacte. Mi s-a parut uzura excesiva a discurilor fata... Sa vedem acum, am pus discuri ATE si placute TRW. Franarea este ok, nu se aud zgolote. Sa vedem cat rezista.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion

Online ntire2000

« Răspuns #304 : 21.Apr.2024, 10:43:40 p.m. »
Am masina cam la fel de veche ca a ta (2019), am deja 95k de km si trebuie sa (ma pregatesc sa) schimb al doilea rând de placute pe fata (probabil mai merg vreo 3000 de km - mai au vreo 3-4 mm pe ele).
Discurile cred ca mai merg vreo 10k de km, deci chiar nu înteleg cum la tine la 70k de km sunt terminate.
Asta daca nu cumva ti-au spus aia din reprezentanta ca nu mai ajungi acasa daca nu le schimbi - asa cum mi-au spus mie acum vreo 12k de km la revizie ca nu mai duc placutele alea de frâna.... pe care o sa le schimb prin august....înainte de a merge în concediu.

PS: ca sa nu va luati tzepe cu schimbatul inutil al discurilor si placutelor de frâna, faceti regula de 3 simpla: masurati grosimea discurilor si a "carnii" de pe placute.... aflati care a fost grosimea initiala a acestora....faceti diferenta consumata..... împartiti numarul de km parcursi la grosimea asta consumata.....si veti afla câti km ati facut pentru fiecare milimetru de disc/placuta de frâna ..... asa puteti calcula câti mai aveti de parcurs pâna se termina de tot ceea ce a mai ramas......
La discuri e adevarat ca nu le puteti lasa pâna se termina de tot, dar o grosime de minim 3-4 mm pe fiecare "platan" e ultima decenta la care va puteti pregati ca sa scoateti cardul pentru plata.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline T.George

« Răspuns #305 : 22.Apr.2024, 01:18:09 p.m. »
Depinde mult si de stilul de condus probabil. Sau ai avut ceva blocat si ti-a frecat non-stop pe disc, dar atunci ar fi trebuit sa o vezi in placuta.
Si imi e greu sa cred ca s-a intamplat pe ambele parti.

Am patit eu pe stanga fata, dupa ultimul schimb, au fost montate prost si placuta de pe exterior nu a mai revenit la pozitia initiala si atingea usor pe disc in permanenta. Suficient de putin sa nu simt vreo diferenta in condus, suficient de mult sa se uzeze complet dupa nici 10K km. A "plans" doar cand a ajuns la fier si a au aparut zgomotele.
  • Suzuki Vitara S 2015 - 6AT - 1.4T - Allgrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #306 : 22.Apr.2024, 01:23:27 p.m. »
La discuri e adevarat ca nu le puteti lasa pâna se termina de tot, dar o grosime de minim 3-4 mm pe fiecare "platan" ....

Grosimea discurilor masurata cu un micrometru trebuie sa fie mai mare de 20 mm.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online ntire2000

« Răspuns #307 : 22.Apr.2024, 01:34:19 p.m. »
Asta ar însemna ca la fiecare 2 mm consumati ar trebui sa aruncam discurile de frâna - ca alea noi au 22 de mm grosime.
Deci vreo 8 mm grosime fiecare disc, iar 5-6 mm distanta pentru ventilare dintre ele.
Scazând 1 mm pe fiecare disc rezulta ca le aruncam aproape noi cu 7 mm ramasi nefolositi.
Ceea ce mi se pare o gaselnita de marketing, adica sa le schimbam cât mai des ca sa circule valuta.

PS: am un set nou cumparat, când ajung acasa ma apuc de masurat.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Vio Velcea

« Răspuns #308 : 22.Apr.2024, 01:41:42 p.m. »
Precizez ca discurile de frana mi le-am schimbat singur, fiind in domeniu, si avand cele necesare pentru masurat si efectuat operatia de inlocuire. La precedenta masina, Opel Vectra C, am schimbat placutele fata la 80.000 km si discurile la 140.000 km. Nu am un stil de condus brutal, nici nu am fortat pe drumuri de munte. Cred ca am nimerit un lot de discuri ,,moi''. Grosimea masurata a discurilor a fost de 20 mm.

• Suzuki Vitara 1.4 Passion

Offline Tatallor

« Răspuns #309 : 22.Apr.2024, 02:54:09 p.m. »
Deci practic, daca gtosimea discului e sub 12 maxim 10 mm, trebuie schimbat.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic