Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 64960 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline T.George

Re: Placute Frana
« Răspuns #280 : 20.Mar.2023, 10:22:47 a.m. »
Probabil pentru ca sunt mai dure decat discurile, din acest motiv nici nu se uzeaza.

Știu că pare mult, dar când te uiți în ansamblu, la costurile totale ( cat bagi in întreținere, cauciucuri și alte consumabile, combustibil, taxe, asigurări,etc) procentul reprezentat de revizii e foarte mic, maxim 5% din costul deținerii.
Nu am o problema in faptul ca ma costa X RON o revizie, ci doar o problema cu nesimtirea si preturile cerute. Pur si simplu nu pot trece peste faptul ca manopera costa mai mult decat piesele si ca "nu mai lucram cu piesele clientului", desi ii aduc exact aceleasi piese pe care le folosesc si ei. Si daca, prin absurd, trec peste asta, nu pot trece peste faptul ca ma taxezi cu 2.2 ore manopera pentru o revizie de maxim 60 minute. Probabil este extrem de greu sa te uiti la ulei cum se scurge si trebuie sa taxezi clientul pentru forta gravitationala folosita.
  • Suzuki Vitara S 2015 - 6AT - 1.4T - Allgrip

The following users thanked this post: Myhay

Offline Calin sb

« Răspuns #281 : 21.Mar.2023, 11:44:05 a.m. »
Totul este o afacere , de partea cealaltă cineva cumpara uleiul îl manipulează, face curat după mașina ta, iar mecanicul nu poate face altceva in acest timp , așa ca dacă ma gândesc bine 2,2 ore manopera e chiar puțin ca sa nu mai punem și prețul care este chiar mic pe ora de manopera.
Ca de obicei sunt off-topic.
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

The following users thanked this post: NicNic, Lerua07, gabi males

Offline teutzue

« Răspuns #282 : 21.Mar.2023, 12:22:29 p.m. »
+1 la postul de mai sus. Sunt multe lucruri care nu sunt luate in calcul, nu doar schimbul in sine.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

The following users thanked this post: NicNic

Offline T.George

« Răspuns #283 : 26.Apr.2023, 11:16:40 a.m. »
Stie cineva ce dimensiune au placutele originale de pe Vitara 2015?
Planuiam sa cumpar asta
https://automobilus.ro/set-placute-frana-frana-disc-trw-gdb3618

Latime [mm]
132,5 mm
Înaltime [mm]
50,6 mm
Grosime [mm]
16,6 mm

Insa daca caut dupa codul motor, imi rezulta alte variante, cu alte dimensiuni:
https://automobilus.ro/piese-auto/suzuki/vitara-2015/1.4-t-apk-414-103kw/instalatie-de-franare/frana-disc/set-placute-frana?productId=108275&bn%5B42%5D=42

Latime [mm]
142 mm
Înaltime [mm]
55,1 mm
Grosime [mm]
16 mm

Online ntire2000

« Răspuns #284 : 26.Apr.2023, 01:14:19 p.m. »
Gasesti originale aici.

Dupa ce faci comanda, te suna un nene si te-ntreaba VIN ca sa fie sigur ca e ce-ti trebuie.
Sfatul meu e sa iei originale.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline T.George

« Răspuns #285 : 26.Apr.2023, 01:21:25 p.m. »
Sunt de 2 ori mai bune? Tin de 2 ori mai mult?  Altfel, chiar nu-mi explic de ce costa atat, avand in vedere ce gasesti AM.
PS: Nu sunt ironic, doar practic, nu-mi place sa platesc in plus doar pentru nume / faptul ca sunt "originale" daca dpdv tehnic fac fix acelasi lucru.

Online ntire2000

« Răspuns #286 : 26.Apr.2023, 01:26:32 p.m. »
Iti spun sincer, le-am schimbat alea de pe fata (la mine în curte, ca nu-i mare filosofie) si nu am avut nici o problema.
Unii s-au mai plâns de scârtâituri si alte fenomene - gen uzura neuniforma a discului.
La mine - absolut nimic din toate astea.
Am peste 70000 de km iar alea de pe spate mai tin înca minim 15000.

Sunt de parere ca nu-i de joaca cu frânele si cu femeile. Mai bine alegi originalul.  :D

LE:
Nu sunt ironic, doar practic, nu-mi place sa platesc in plus doar pentru nume / faptul ca sunt "originale" daca dpdv tehnic fac fix acelasi lucru.

Eu cred ca totusi compozitia materialului difera fata de cele AM.
« Ultima Modificare: 26.Apr.2023, 01:48:16 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #287 : 27.Apr.2023, 09:44:07 a.m. »
   Eu am schimbat(e drept ca m-am grabit!) al doilea rand pe fata, pe spate mai merg, dar nici vorba de uzura neuniforma sau scartait. Cred ca cei care au spus asta au omis sa spuna ca aveau AM, iar un coleg care si-a pus trw chiar a spus ca d-abia astepta sa scape de ele pt. ca scartaiau.
   Gandirea mea a fost urmatoarea : masina a fost testata cu aceste placute, cu astea s-au obtinut cele 5*, deci clar sunt optime. Posibil sa mai existe si altele mai bune, care sigur vor uza discul mai repede, dar nu vor scoate sunete ciudate, dar daca nu le stiu, sau n-am convingerea ferma(in urma unor teste), nu ma apuc sa verific eu. De regula, cand vrei frane mai eficiente, se i-au la pachet disc+placute, dar deocamdata nu stim altceva, si decat sa pierd 50cm(de ex.) din spatiul de franare, pentru o economie de 100lei, mai bine am luat original.
  P.S.Nu de compliment, dar colegul @ntire2000 este a doua pers. de pe forum care recomanda OEM. :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Tatallor

« Răspuns #288 : 27.Apr.2023, 09:47:14 a.m. »
Pai si eu is cu trw si abia astept sa scap de ele. In consecinta si eu recomand originale.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline T.George

« Răspuns #289 : 27.Apr.2023, 10:08:37 a.m. »
Ei, uite asa imi place. Am luat intre timp tot topicul la mana si pare ca TRW-urile si linistea nu sunt prieteni.
Deci s-a adjudecat si s-a pus comanda de originale. Sa speram ca se vor impaca bine cu discurile actuale, care nu mai sunt cele originale.

Multumesc pentru sugestii.