Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 64973 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Placute Frana
« Răspuns #240 : 11.Apr.2022, 12:09:30 a.m. »
Părerea mea (și subliniez asta) e că-ți faci prea multe probleme cu privire la pătrunderea apei pe la garniturile pistoanelor în circuitul lichidului de frână. Până la urmă unghiul sub care poți băga presiune în zonă e limitat și cilindrul ăla e protejat de corpul etrierului destul de bine. Dar dacă totuși se întâmplă asta... eu zic că respectivul autoturism are probleme mai mari decât că-i scârțâie plăcuțele iar proprietarul lui ar trebui să se ocupe rapid cu rezolvarea lor și nu să-și bată capul cu un zgomot cosmetic, dacă mi-e permis să-i spun așa. Evident, fiecare e liber să facă ce vrea cu propriul autovehicul, eu doar am adus în atenție metoda găsită de mine pentru a rezolva acest ... inconvenient - și pot spune că am folosit-o cu succes vreo câțiva ani fără a avea probleme cu infiltrațiile - parcă graficul de întreținere oricum zice că trebuie schimbat periodic lichidul de frână (la fiecare 2 ani?), deci de ce ne punem problemele astea?

P.S. - Apa are densitatea 1g/ml (aia pură, nu cea cu noroi din băltoacă, e drept). Lichidul de frână Castrol DOT4 (spre exemplu) are densitatea de 1.07 g/ml. Unul asemănător, dar de la Repsol are 1,04 g/ml. Or fi și unele cu densitate mai mare, dar n-am stat să caut prea mult.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #241 : 11.Apr.2022, 12:25:56 a.m. »
PS: apropo, se poate spala si esapamentul daca are urme de funingine.  :fluier:
   Atentie, toata iarna cand plecai din parcare iti curgea apa din toba, asa ca te suspectez ca ai luat apa la motor ! :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #242 : 15.Apr.2022, 01:56:01 p.m. »
.... eu regret ca am pus TRW, vuiet mare la franare coroborat cu scartait de tren dupa vreo 4-5 k de la montaj. Ba mai mult, dupa schimbul rotilor de saptamana asta am observat si santuri destul de pronuntate pe discuri. Le-am schimbat in iulie si de la 16mm acum au 9 deja, cat originalele de pe spate. Oare se mai merita sa pun al treilea set pe discurile originale?

Problema nu e ca ai pus TRW, problema e câta certitudine exista în provenienta lor.
Ca se falsifica toate în draci.

De aia, daca alegem piese echivalente macar sa alegem o marca care asigura posibilitatea verificarii provenientei.
Sunt originale. Am și eu tot TRW, verificate la ei pe site și sunt originale. Le fac prea dure și musca din disc. La mine se aude fier pe fier la frânare la viteze mici.

Poate a dat cineva peste o combinație care se comporta decent pentru ca și cele originale, înainte să le schimb, începuseră să scârțâie constant deși mai erau bune pentru 10.000 km.
Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: 15.Apr.2022, 02:14:29 p.m. de VictorN »

Offline chriss

« Răspuns #243 : 15.Apr.2022, 03:45:10 p.m. »

[/quote]Sunt originale. Am și eu tot TRW, verificate la ei pe site și sunt originale. Le fac prea dure și musca din disc. La mine se aude fier pe fier la frânare la viteze mici.

Dupa cum am spus mai sus,eu am pus TRW (necontrolate),peste discuri Brembo .Nu am nici un zgomot,franeaza perfect,sunt multumit.

• suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline VictorN

« Răspuns #244 : 15.Apr.2022, 03:46:41 p.m. »
30.000km n-am avut nici eu.

Offline chriss

« Răspuns #245 : 15.Apr.2022, 04:07:53 p.m. »
Eu daca vad ca scartaie sau ceva nu-i in regula le schimb si nu-mi mai bat capul.
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline VictorN

« Răspuns #246 : 15.Apr.2022, 04:10:48 p.m. »
Frânează normal, o sa le schimb când nu mai sunt discurile in parametrii.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #247 : 16.Apr.2022, 11:13:35 a.m. »
Discuri & plăcuțe Brembo, 8.700 km so far, all good.

Înainte am avut plăcuțe TRW pe discurile originale, le-am ținut 42.000 km și au țiuit 95% din timp. Ultimii 95%. :D
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline mugur56

« Răspuns #248 : 17.Apr.2022, 05:01:21 p.m. »
Salut. Sunt derutat  total . Schimbul clasic de placute se preteaza la noua Vitara ? Daca auto este echipat cu sistem electronic de franare, cum e la mine, ce fac ? Trebuie sa am sistem de diagnosticare si sa trec sistemul de franare in modul de asistenta(asa se recomanda).Habar nu am ce inseamna asta.  Ce se intampla atunci ? Daca presez pistonul in modul clasic ,ca sa fac loc placutei, nu se strica sistemul electronic de franare ? Nu cred ca este asa de simplu cum a fost prezentat in toate postarile anterioare. Ma lamureste cineva cum se schimba placutele la noua Vitara cu sistem elecronic de franare ?

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #249 : 17.Apr.2022, 07:30:28 p.m. »
Te referi la radar brake support?
Îl suspectezi de prea multă inteligență. Zona lui de acțiune e în afara sistemului de frânare, pe care doar îl declanșează, nu îl încorporează.
Se schimbă normal. Trust me, le-am schimbat singur de 2 ori.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT