Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 64970 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Placute Frana
« Răspuns #230 : 09.Apr.2022, 10:37:16 p.m. »
.... eu regret ca am pus TRW, vuiet mare la franare coroborat cu scartait de tren dupa vreo 4-5 k de la montaj. Ba mai mult, dupa schimbul rotilor de saptamana asta am observat si santuri destul de pronuntate pe discuri. Le-am schimbat in iulie si de la 16mm acum au 9 deja, cat originalele de pe spate. Oare se mai merita sa pun al treilea set pe discurile originale?

Problema nu e ca ai pus TRW, problema e câta certitudine exista în provenienta lor.
Ca se falsifica toate în draci.

De aia, daca alegem piese echivalente macar sa alegem o marca care asigura posibilitatea verificarii provenientei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline chriss

• suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline kellogs

« Răspuns #232 : 10.Apr.2022, 12:13:17 p.m. »

Ca sa nu scartaie,pune placute originale. La cei care scartaie,au pus peste discurile originale alte placute,si normal sa se formeze santuri,scartaituri,etc..

In cazul meu au inceput sa scartaie placute originale cu discuri tot originale. Gresat tot pe acolo, nu mai scartaie.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline chriss

« Răspuns #233 : 10.Apr.2022, 12:52:33 p.m. »

In cazul meu au inceput sa scartaie placute originale cu discuri tot originale. Gresat tot pe acolo, nu mai scartaie.
[/quote]

Posibil ,cica ar fi si de la spalarea masinii,sa nu pui frana imediat dupa spalare,sau de pe la tamburi. Asa spun mecanici de ma Radacini.
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline jupanul1

« Răspuns #234 : 10.Apr.2022, 01:03:01 p.m. »
Eu am cam rezolvat la Vitara scârțâitul frânelor la... spălătorie - trebuie insistat cu ”lancea” ca să scoți toată negreala din zona plăcuțelor. E minuțios și mai greu de rezolvat iarna din cauză că aveam jante de tablă și orificiile pe unde puteam interveni erau limitate sau nu tot timpul bine aliniate cu etrierii. Sigur, nu e o soluție permanentă dar... mi s-a părut cel mai puțin dăunător lucru (am exclus gresarea). Evident, poți da muzica mai tare și nu mai scârțâie nimic.

Vizavi de frânatul imediat după spălare... nu văd legătura. Când mergi prin ploaie sau treci prin băltoace mai adânci cum e? Ba chiar parcă și zice la manual cum trebuie procedat în acest caz.

P.S. - Atenție! Postulăm că zgomotul nu e cauzat de infama tăbliță sau de vreun senzor de uzură, că dacă e așa... atunci rezolvarea e alta.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Online ntire2000

« Răspuns #235 : 10.Apr.2022, 09:29:31 p.m. »
Frânele nu se spala cu jet la spalatorie, e cea mai mare tâmpenie posibila, pentru care nu credeti întrebati vreun meserias.
Pentru asta s-au inventat sprayurile de curatare care sunt maxim 12-15 lei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline jupanul1

« Răspuns #236 : 10.Apr.2022, 10:00:42 p.m. »
De ce nu e voie să dai cu apă în zona plăcuțelor? Care e diferența dintre această activitate și mersul printr-o băltoacă sau prin ploaie?
Șpreiurile sunt [mai] bune, de-acord, dar folosirea lor presupune demontarea roții că altfel n-ai cum să cureți corespunzător. Iar asta nu e o operație chiar la îndemână, că presupune o oarecare logistică...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Myhay

« Răspuns #237 : 10.Apr.2022, 10:12:17 p.m. »
Baltoaca sau ploaia nu vine cu 3-4-5 bari presiune  :fluier:
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline enicky

« Răspuns #238 : 10.Apr.2022, 10:14:51 p.m. »
De ce nu e voie să dai cu apă în zona plăcuțelor? ...
   Pentru ca se-nmoaie !!! :-))
Si eu care ma duc la spalatorie si cer programul ala care spala si pe sub masina si ma uitam la cel din fata mea ce jeturi ii baga pe la roti ! #:-S
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online ntire2000

« Răspuns #239 : 10.Apr.2022, 10:48:57 p.m. »
Pentru ca apa poate patrunde în zona etrierului si poate afecta cilindrul si garnitura.
Iar densitatea apei este mult mai mica decât densitatea lichidului de frâna, deci apa poate patrunde (si) acolo unde nu va doriti.

Dar lasati chestiile astea ce tin de fizica, bagati jetul cât mai adânc.

PS: apropo, se poate spala si esapamentul daca are urme de funingine.  :fluier:
Si motorul se poate spala cu jetul la o adica, dar acolo majoritatea aveti o strângere de inima (si buzunar), nu-i asa?!?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού