Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 64974 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline chriss

Re: Placute Frana
« Răspuns #220 : 04.Apr.2022, 12:06:47 p.m. »
Da,le stiu astea.Eu am preferat sa pun TRW fata si spate made in Portugal pe care am dat aprox 300 ron pe ambele seturi.Am un an de cand le-am schimbat si nu am probleme cu scartaiala sau alte chestii. Am schimbat si discurile fata spate Brembo. Se "pupa" bine discurile cu placutele.
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline teutzue

« Răspuns #221 : 04.Apr.2022, 12:54:04 p.m. »
Eu am pus placute TRW de asemenea si dupa 1 an si vreo 15k km au inceput sa scartaie putin dar inca nu ma deranjeaza prea tare.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline enicky

« Răspuns #222 : 04.Apr.2022, 01:00:18 p.m. »
Sunt cele de la Radacini Piese, de care se discuta prin mai multe topicuri.
:good:

Astea sunt originale si cu astea, zic eu, masina functioneaza/franeaza la parametri de fabrica.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline chriss

« Răspuns #223 : 04.Apr.2022, 04:00:25 p.m. »
Eu cred ca sunt originale si functioneaza la parametrii de fabrica dar la mine au functionat cam putin,in plus pe spate le--am scos colmatate,au mancat serios discurile,a fost nevoie sa schimb si discurile. Am vrut sa incerc cu altceva decat cele vandute de Suzuki, acum astept sa vad cat ma tin astea,discuri Brembo,placute TRW. Pana in prezent am peste 10k si sunt multumit.Astea sunt consumabile si de aceea ma face sa cred ca cei de la Suzuki nu echipeaza masinile cu ceva durabil ca altfel fac foamea reprezentantele!
All grip

Offline ntire2000

« Răspuns #224 : 04.Apr.2022, 07:51:45 p.m. »
Ale mele au facut peste 50k de km.
Si dupa uzura (mai aveau vreo 2-3 mm grosime) cred ca puteam forta sa le schimb la 60k.
Pe axa spate clar ca le voi schimba peste vreo 15k de km.

In conditiile astea chiar nu stiu ce pretentii mai mari as putea avea de la un set de placute originale luate cu 40% mai ieftin.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #225 : 05.Apr.2022, 12:59:54 a.m. »
In conditiile astea chiar nu stiu ce pretentii mai mari as putea avea de la un set de placute originale luate cu 40% mai ieftin.
   Asta cam asa este! Viata placutelor depinde mult de stilul de condus, eu le-am schimbat pe la treijdemii, dar nu ma plang, am un mers sportiv, dar nu prea stiu ce inseamna "colmatate" in cazul placutelor, probabil au prins nisip, pietris si au frecat rau.
  Eu sunt convins ca exista si "combinatii" mai bune de disc+placute, dar aici nu-mi permit sa fac teste pe masina mea.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline chriss

« Răspuns #226 : 05.Apr.2022, 10:03:27 a.m. »
Eu sunt convins ca exista si "combinatii" mai bune de disc+placute, dar aici nu-mi permit sa fac teste pe masina mea.
[/quote]

Nu este vorba de nici un test cand schimbi niste discuri si placute cu altele decat originalele. Eu ma intreb,daca nu se mai fabrica originalele? Sau atunci de ce se fabrica piese similare celor OEM? De ex: TRW ,Brembo,Textar etc,sunt piese care sunt echipate masini renumite din fabrica! Nu sunt primul de pe forum care a montat altele decat asa zisele originale! De ex,acum am gasit niste placute Mintex MDB 3427 fata si 3168 spate fabricate UK identice celor Originale Suzuki,placute care echipeaza MiniCooper in UK.Pret? APROX 30 EURO!
All grip

Offline Tatallor

« Răspuns #227 : 09.Apr.2022, 06:15:31 p.m. »
E bun pretul @ntire2000, eu regret ca am pus TRW, vuiet mare la franare coroborat cu scartait de tren dupa vreo 4-5 k de la montaj. Ba mai mult, dupa schimbul rotilor de saptamana asta am observat si santuri destul de pronuntate pe discuri. Le-am schimbat in iulie si de la 16mm acum au 9 deja, cat originalele de pe spate. Oare se mai merita sa pun al treilea set pe discurile originale?
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #228 : 09.Apr.2022, 07:21:18 p.m. »
Pana la urma care ar fi cele mai bune placute aftermarket??

Dupa parerea voastra ca urmeaza sa imi schimb placutele si inca nu sunt decis ce sa cumpar.

As dori si despre discuri ce sa pun care cum se potrivesc mai bine daca stiti voi dragi colegi ca eu nu prea am idee
  • Suzuki Vitara Facelift 2019

The following users thanked this post: chriss

Offline chriss

« Răspuns #229 : 09.Apr.2022, 08:11:24 p.m. »
Pana la urma care ar fi cele mai bune placute aftermarket??

Dupa parerea voastra ca urmeaza sa imi schimb placutele si inca nu sunt decis ce sa cumpar.

As dori si despre discuri ce sa pun care cum se potrivesc mai bine daca stiti voi dragi colegi ca eu nu prea am idee

Ca sa nu scartaie,pune placute originale. La cei care scartaie,au pus peste discurile originale alte placute,si normal sa se formeze santuri,scartaituri,etc..
Daca ai un tip de discuri( TRW) poti pune placute TRW si nu scartaie nimic,garantat! Eu am schimbat si pe fata si pe spate atat discurile cat si placutele,aftermarket,cumparate din Germania. Am pus discuri Brembo si placute TRW.Nu scartaie absolut deloc dupa 6000 km.  Oricum,se recomanda acelelasi tip de discuri cu aceleasi placute.Asta este experienta mea pe masina,sunt multumit  dar fiecare face cum doreste.Eu cu 600 ron am schimbat discuri fata spate si placute  fata spate. Nu neaparat pt pret,nu ma uit la bani cand e vorba de masina.
All grip