Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 67631 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Tatallor

Re: Placute Frana
« Răspuns #210 : 09.Nov.2021, 07:47:44 p.m. »
Am fost azi la mecanic, perfect functionale pistoane tot, am stat langa el, ba mai mult rotile se invarteau desi la mine erau infranate amandoua cu masina scoasa din viteze. Zice ca-s discurile mai dure de se aude acel vajait la franare si ca recomanda Ate.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline toma

« Răspuns #211 : 09.Nov.2021, 07:49:32 p.m. »
Ai facut test pe stand?
Ce explicatie ti-a dat pentru comportamentul observat de tine?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Tatallor

« Răspuns #212 : 09.Nov.2021, 07:58:27 p.m. »
Niciun test pe stand, nicio explicatie, doar ca poate ar trebui sa iau alte placute. Am sa o mai ridic zilele astea in parcare sa o mai testez, insa si sambata si duminica am facut un test de rulare de 3 km, am oprit, discurile spate erau caldute, cele din fata frigeau instantaneu.

Offline Tatallor

« Răspuns #213 : 18.Nov.2021, 07:31:12 p.m. »
Da, am uns tot ce era de uns, numai pistoanele nu le-am verificat (cele de pe fata, caici alea pe spate nu reusesc sa le imping prin rasucire, fara scula, cu un patent ascutit)

Aveam in curte doua cricuri, asadar am saltat intai spatele apoi fata; acum se invart cat de cat, cu doua roti in aer fata de cazul cu o singura roata in aer. Cam a ce suna zgomotele acestea ?

spate:

fata:

Ai rezolvat ceva intre timp? Tocmai ce ti-am vazut clipurile si dupa ce-am schimbat rotile de iarna le-am invartit si eu la fel ca tine si tot cam atat se  invarteau. Am fost in service si le-au invartit si ei si mergeau doua-trei ture dar...le-au invartit invers ca atunci cand rulezi in fata :D

Altfel, am incontinuare acelasi vuiet cand reduc viteza (nu e deloc scartait, sunet de tren sau mai stiu e ce, e ca atunci cand opresti fortat o paleta sau elice, nust cum sa descriu mai bine) si nu stiu daca e de la placute sau e altceva.

Offline ntire2000

« Răspuns #214 : 18.Nov.2021, 10:44:35 p.m. »
Dupa ce am vazut clipurile astea si tinând cont ca deja sunteti doua persoane cu aceeasi problema, am o întrebare tehnica: nu cumva placutele aftermarket schimbate de voi sunt un pic mai groase decât originalele care se pun pe masina?
Ca asta ar fi o explicatie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: bekxy

Offline Tatallor

« Răspuns #215 : 19.Nov.2021, 12:12:41 a.m. »
Din ce-am vazut trw-urile au 16mm grosime si cele OE 16,8, diferentele constau insa la lungime si inaltime, trw-urile fiind mai inalte cu 2 mm, ori daca s-a format deja un canal oricat de mic pe disc, clar nu mai culca la fel si probabil de aici zgomotul ala ca o centrifuga ce o opresti brusc ca un vajait, cam ca atunci cand decelereaza tamburul masinii de spalat din centrifugare. Altfel franarea e prompta. M-am gandit si la rulmenti insa aia au alt zgomot, un fel de huruit si ar fi prematur, mai ales ca aceste simptome le-am sesizat imediat dupa montarea placutelor noi iar acel vajait e mai intens dupa mai multi km rulati dupa ce se incalzesc  bine placutele si discurile.
Am mai observat ceva cand am schimbat rotile si anume ca discurile de pe fata se miscau putin cand trageam de ele.

Offline kellogs

« Răspuns #216 : 25.Nov.2021, 09:48:31 a.m. »
Dupa ce am vazut clipurile astea si tinând cont ca deja sunteti doua persoane cu aceeasi problema, am o întrebare tehnica: nu cumva placutele aftermarket schimbate de voi sunt un pic mai groase decât originalele care se pun pe masina?
Ca asta ar fi o explicatie.

Pare ca nu avem aceeasi problema, la mine era scartait/suierat pe o anumita plaja de viteza si unghi de bracaj, la rotile din fata, iar la cele din spate era problema mersului infranat, placutele fiind roase asimetric. @Tatallor vorbeste de un vuiet cand reduce viteza (aici nu prea inteleg, cand calci frana sau cand eliberezi pedala de acceleratie ?)

Dupa ce am uns tot ce era de uns + inlocuit placutele spate pare ca am rezolvat de cca. 1000 km cu scartait/suierat de pe fata, a disparut. Parca nici pe spate nu mai sunt probleme - inainte, cand erau placutele gripate, auzeam uneori acele zgomote specifice franei de mana la iesirea din curte, dupa ce masina statuse mai multe zile pe loc.

Toate bune pana am incept sa pipai discurile, cautindu-le de febra. Le-am gasit pe o parte mai incinse decat pe cealalta, atat pe fata cat si e spate. Am facut o dezaerare a lichidulu de frana, au iesit niste bule, considerabil, insa ca si efect, parca ceva mai bine. Acum cu lasarea frigului nu mai simt nici o diferenta intre temperaturile discurilor stanga si dreapta de pe aceesi punte. Sunt multumit pana la vara.

P.S. videoclipurile au fost filmate dupa ce am uns tot si schimbat placutele spate si inainte de eliminarea bulelor de aer.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline ntire2000

« Răspuns #217 : 04.Apr.2022, 09:39:05 a.m. »
Sâmbata am schimbat placutele de frâna de pe puntea fata cu originale luate la pret de compatibile.
Operatiunea a decurs foarte rapid, maxim jumatate de ora.
Pentru cine nu are instructiuni de înlocuire, las aici o copie gasita în cutia cu care au venit placutele.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline chriss

« Răspuns #218 : 04.Apr.2022, 11:20:58 a.m. »
@ntire2000  ne dai si noua un link pt placute? Sunt made in Chine?
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline ntire2000

« Răspuns #219 : 04.Apr.2022, 11:44:54 a.m. »
Sunt cele de la Radacini Piese, de care se discuta prin mai multe topicuri.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: enicky