Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 64979 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Placute Frana
« Răspuns #190 : 03.Nov.2021, 03:29:54 p.m. »
Ieftin și bun, de data asta. Nu scârțâie 'nica. Au deja 3000 și ceva de km.
  Eu mai am rabdare... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #191 : 03.Nov.2021, 03:33:19 p.m. »
  Deci s-a destramat mitul "ieftin si bun", cum ne place noua romanilor.

Cand mi-am schimbat placutele, tocmai imi spunea un coleg ca "am imbatranit degeaba", ptr, ca trebuia sa-mi pun TRW, deoarece modelul asta este montat si de fabrica. Se pare ca nu-i chiar asa...

Eu folosesc TRW la SX4 clasic de peste 12 ani la Red Suzie, si nu suiera nimic. Probabil ca la Vitara este o problema de proiectare sau de inginerie.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ASZ

« Răspuns #192 : 03.Nov.2021, 04:25:42 p.m. »
La SX4 am pus TRW si au fost super ok.

De pe Vitara am dat jos Akebono-urile din fabrica si am luat tot TRW ... insa am ramas cu acel sunet de frecat.
Akebono vor fi urmatoarele placute .. asta e clar, doar ca atunci va trebui sa schimb deja si discurile.

Offline Tatallor

« Răspuns #193 : 03.Nov.2021, 05:02:30 p.m. »
Imediat dupa ce-am facut schimbul placutelor fata cu TRW-uri sesizez un zgomot destul de deranjant, ca un vuiet asemanator unei frecari ceramic pe ceramic. Si asta dupa ce viteza coboara sub 50-40 km/h. :dknw:
Si doar cand virezi rotile catre stanga ?
Ca asa e si la mine ....

Nu conteaza, si in linie dreapta si asta doar dupa ce-s incinse bine placutele si discurile, la rece in primii kilometri nu se aude nimic. O sa ma uit mai atent cand schimb rotile de iarna, poate sesizez ceva neobisnuit.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline enicky

« Răspuns #194 : 03.Nov.2021, 05:04:31 p.m. »
De pe Vitara am dat jos Akebono-urile din fabrica si am luat tot TRW ... insa am ramas cu acel sunet de frecat.
De unde stiti ca pe Vitara sunt montate Akebono?

Cand le-am inlocuit eu, cineva spunea aici pe forum ca TRW sunt pe Vitara... :-O
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #195 : 03.Nov.2021, 05:25:02 p.m. »
@enicky este foarte posibil ca Suzuki sa foloseasca mai multi furnizori pentru placute, cum la fel de posibil este sa se schimbe furnizorul de-a lungul timpului.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline kellogs

« Răspuns #196 : 03.Nov.2021, 05:46:19 p.m. »
Imediat dupa ce-am facut schimbul placutelor fata cu TRW-uri sesizez un zgomot destul de deranjant, ca un vuiet asemanator unei frecari ceramic pe ceramic. Si asta dupa ce viteza coboara sub 50-40 km/h. :dknw:
Si doar cand virezi rotile catre stanga ?
Ca asa e si la mine ....

problema @ASZ am avut'o; rezolvata ungind culisantii + lacasurile urechilor placutelor de frana in etrier. Poti incerca doar cu lacasurile intai, acelea sunt cele ce se gripeaza primele.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline enicky

« Răspuns #197 : 03.Nov.2021, 06:23:16 p.m. »
@enicky este foarte posibil ca Suzuki sa foloseasca mai multi furnizori pentru placute, cum la fel de posibil este sa se schimbe furnizorul de-a lungul timpului.
   Foarte adevarat, dar ce nu pricep eu, este faptul ca la schimbare la DAB am stat langa mecanic, m-am uitat la placutele vechi si n-am gasit nicio firma inscriptionata pe ele si ma tem ca asemanarea inevitabila intre originale si AM(ptr. ca daca n-ar arata la fel, nu s-ar potrivi!) sa nu creeze unora falsa impresie ca Akebono, TRW, etc. ar fi placutele OEM !
   Este normal ca orice constructor auto sa apeleze la un producator consacrat ptr. placute, discuri, etc., dar tot la fel este posibil ca acel reper sa aibe o formula ceruta de  beneficiar, iar cand se produce AM  sa fie o varianta mai economica. Ca sa fiu mai lesne de inteles, cum ar fi produsele alimentare 365 care sunt mai ieftine fata de produsul original, dar evident, au si ceva minusuri. 

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #198 : 03.Nov.2021, 07:15:34 p.m. »
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline ASZ

« Răspuns #199 : 03.Nov.2021, 07:35:31 p.m. »
De unde stiti ca pe Vitara sunt montate Akebono?
Pai am citit pe ele ... sunt exact ca cele postate de @bekxy ... le mai am in debara (mai mergeau inca vreo 15-20.000 km .. insa am decis sa le schimb la 58.000km, ca tot trebuia sa schimb si lichidul de frana)
Daca vreti, pot pune poze cu ele ... insa sunt clar Akebono.

Inainte sa mi le schimb, am tot citit topicurile si parea ca majoritatea Vitarelor au venit cu placute TRW .. de aia mi-am si luat TRW-uiri (plus ca eram multumit de TRW-urile folosite si pe SX4)