Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 64978 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline remarque

Re: Placute Frana
« Răspuns #180 : 26.Sep.2021, 04:31:48 p.m. »
Când mergi la vreo 40-60 km / h și scoți în punctul mort (nerecomandat altfel) lăsând mașina să ruleze liber observi că frânează excesiv?
Sunetele astea vin de la o ușoară frecare a plăcuțelor de frână pe discuri, dacă frecarea ar fi mare n-ai putea învârti ușor roata. După frânare și eliberarea pedalei de frână, revenirea pistonașelor nu se face chiar imediat, la funcționare normală sunetele ar trebui să dispară după câțiva zeci de m de rulare.
Dacă se încing excesiv și inegal roțile, atunci pistonașele au probleme și/sau culisarea etrierelor nu se face corect.. Se înțepenesc și dacă nu folosești mult timp mașina. Dacă nu o folosesc pe a mea vreo săptămână pe primii 30-50 m am și eu concert. Dacă problemele persistă, mai bine apelează la un mecanic cu referințe bune.
« Ultima Modificare: 26.Sep.2021, 04:41:53 p.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: kellogs

Offline kellogs

« Răspuns #181 : 26.Sep.2021, 06:03:23 p.m. »
De ce nu ar fi recomandata rularea scoasa din viteza la 40-60 km ? Se intampla sa fac treaba asta in mod curent... nu simt vreo infranare, sau poate o fi dar m'am obisnuit cu ea. Treaba cu nefolosirea cu saptamanile se cam aplica in cazul meu.

Temepraturile descrise in postarea mea anterioara - ar fi vreun disc sa se incadreze la temperaturi excesive in regimul mentionat ? Poate a mai fierbinte, dreapta fata ?
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline remarque

« Răspuns #182 : 26.Sep.2021, 06:32:04 p.m. »
La orice viteză dacă rulezi la punctul mort în cutia de viteze apare un decalaj de viteză rotativă între unele piese ce se învărt și altele ce au viteză unghiulară zero. La Daciile de pe vremuri dacă bine țin minte zicea că n-ai voie să rulezi la punctul mort cu mai mult de 60 km/h. La viteze mai mari apare riscul să deteriorezi cutia de viteze. Apoi în frână de motor la mașinile moderne ai consum zero în timp ce rulând dar cu motorul la ralanti mănâncă benzină. Apoi frâna de motor reduce uzura frânei normale. Apoi de cobori o pantă lungă  fără frâna de motor apare risc să supraîncingi frâna normală și să rămâi fără ea când ți-e lumea mai dragâ.

Așa din spatele tastaturii mi-e greu să zic dacă se încing excesiv, dar cu certitudine încălzirea inegală a roților față, sau a celor spate (evident nu comparăm fața cu spatele) arată o problemă. Mai mare sau mai mică, habar n-am. Mică poate fi la culisanții etrier, mare la pistonașe blocate, etc.

După vreo lună de nefolosire a Loganului mi s-a încins tare roata dreapta față, conparativ cu stanga față, după un timp și-a revenit. Când am schimbat plăcuțele pe dreapta față o plăcuță era uzată mult mai tare ca restul, culisantul etrier se blocase și după un timp și-a revenit. În timpul ăla cât se încălzea mai tare (comparativ cu stânga față) a ros plăcuța.
« Ultima Modificare: 26.Sep.2021, 06:47:30 p.m. de remarque »
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...

The following users thanked this post: kellogs

Offline kellogs

« Răspuns #183 : 26.Sep.2021, 06:54:44 p.m. »
oke..

Am dat jos etrierul dreapta fata, unde discul se incinge cel mai mult. Atat placutele cat si culisantii sunt in regula. Impingind in piston cu coada ciocanului nu l'am putut urni. Cu o scula de tipul acesteia l'am comprimat  fara prea mare efort

« Ultima Modificare: 26.Sep.2021, 07:05:56 p.m. de kellogs »
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline remarque

« Răspuns #184 : 26.Sep.2021, 08:28:24 p.m. »
Se poate bloca și pistonașul și apoi să-și revină.

Offline kellogs

« Răspuns #185 : 30.Sep.2021, 02:02:04 p.m. »
Imi scrise cineva ca as putea avea bule de aer pe partea stanga, unde discurile se incalzesc mai putin. PEdala e ferma. Plauzibil, ma apuc sa scot aerul de pe stanga ?

P.S. cand am inlocuit placutele spate am scos un pic de lichid , doar de pe partea stanga spate...
« Ultima Modificare: 30.Sep.2021, 02:16:04 p.m. de kellogs »

Offline Tatallor

« Răspuns #186 : 02.Nov.2021, 07:01:48 p.m. »
Imediat dupa ce-am facut schimbul placutelor fata cu TRW-uri sesizez un zgomot destul de deranjant, ca un vuiet asemanator unei frecari ceramic pe ceramic. Si asta dupa ce viteza coboara sub 50-40 km/h. :dknw:
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline ASZ

« Răspuns #187 : 03.Nov.2021, 01:32:43 p.m. »
Imediat dupa ce-am facut schimbul placutelor fata cu TRW-uri sesizez un zgomot destul de deranjant, ca un vuiet asemanator unei frecari ceramic pe ceramic. Si asta dupa ce viteza coboara sub 50-40 km/h. :dknw:
Si doar cand virezi rotile catre stanga ?
Ca asa e si la mine ....

Offline enicky

« Răspuns #188 : 03.Nov.2021, 01:43:57 p.m. »
  Deci s-a destramat mitul "ieftin si bun", cum ne place noua romanilor.

Cand mi-am schimbat placutele, tocmai imi spunea un coleg ca "am imbatranit degeaba", ptr, ca trebuia sa-mi pun TRW, deoarece modelul asta este montat si de fabrica. Se pare ca nu-i chiar asa...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #189 : 03.Nov.2021, 02:44:32 p.m. »
Eu am avut din fabrică Akebono, am pus apoi TRW, care au cam scârțâit. Dar au frânat beton.
Acum am Brembo. Ieftin și bun, de data asta. Nu scârțâie 'nica. Au deja 3000 și ceva de km.
Deci n-am îmbătrânit degeaba :-))
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT