Autor Subiect: nu mai accelereaza, check engine aprins  (Citit de 2955 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline slatineanu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
nu mai accelereaza, check engine aprins
« : 21.Dec.2018, 07:08:59 p.m. »
Salut! Mi s-a aprins martorul check engine si am fost cu masina la diagnoza. A iesit eroare EGR. Mi-a zis mecanicul ca trebuie curatat. Nu avea timp atunci de mine, asa ca am mai mers cu ea asa cateva zile. Acum doua seri, masina nu mai accelera. Adica nu mai trecea de 1600-1800 de turatii. In ziua urmatoare am dus-o in service, mi-a curatat EGR-ul si mi-a facut o regenerare a filtrului de particule. Dupa vreo 20 km, s-a aprins iar martorul check engine. Oare trebuie cumparata alta valva EGR? Nu a fost curatata bine?  :-? Eu cam subturez masina, din obsesia de a nu fi deranjat de zgomotul motorului. Stiu ca din cauza asta a aparut aceasta problema. E vorba de un SX4 2.0 DDiS 4X4 pe care il folosesc 95% doar prin Bucuresti.
  • Suzuki Sx4, 4x4, 2.0 DDis

Offline kellogs

Re: nu mai accelereaza, check engine aprins
« Răspuns #1 : 21.Dec.2018, 07:12:22 p.m. »
ce viata chinuita are masina aceea.... as zice ca de pe acolo e - eGR / DPF / senzori aferenti. Mai mult  nu stiu
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline slatineanu

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 21.Dec.2018, 07:14:51 p.m. »
ce viata chinuita are masina aceea.... as zice ca de pe acolo e - eGR / DPF / senzori aferenti. Mai mult  nu stiu

Ideea e ca pe tester a aparut doar eroare EGR. Nimic despre filtru de particule. Ma gandesc maine sa o scot pe autostrada, sa o turez un pic vreo 200 km.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #3 : 21.Dec.2018, 07:42:59 p.m. »
Asa am patit la un opel cu motor de 2.0l, cind se aprindea martorul in bord nu mai avea viata motorul, el intra intr-un safe mod.
Eroarea era tot de valva egr, pe care am schimbat-o (masina nu avea filtru de particule) si nu am mai avut probleme..............am vindut masina  :-)) :-)) :-))
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 21.Dec.2018, 07:53:02 p.m. »
Se numeste limp-mode, cauzele pot fi atat pe admisie (vacuum), cat si pe evacuare, si necesita, de obicei, schimbari de diferite piese, nu curatari...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline slatineanu

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 21.Dec.2018, 09:24:33 p.m. »
Se numeste limp-mode, cauzele pot fi atat pe admisie (vacuum), cat si pe evacuare, si necesita, de obicei, schimbari de diferite piese, nu curatari...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Testerul imi arata valva ERG. Ma gandesc ca doar asta trebuie schimbata, daca nu a aparut si alta eroare.

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 21.Dec.2018, 10:11:20 p.m. »
Nu acelasi motor, dar poate ajuta...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #7 : 22.Dec.2018, 06:34:26 p.m. »
Citat
Eu cam subturez masina, din obsesia de a nu fi deranjat de zgomotul motorului. Stiu ca din cauza asta a aparut aceasta problema.
@slatineanu
   TOTAL gresit !!! Dupa experienta Ford TDCI pot sa-ti recomand :
  - in oras nu folosesti niciodata viteza aIVa !! Mers cu el turat, n-ai teama, consumul este acelasi ca si  cu aIVa.
  - iestit pe autostrada odata pe luna cel putin 50km dus-intors cu treapta aIVa la peste 130/h.-
Recomandari primite chiar la cumpararea masinii. Vezi ca urmeaza injectoarele.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline laur

« Răspuns #8 : 14.Nov.2019, 01:24:52 p.m. »
Va salut. Vad ca a trecut ceva timp de la ultima postare. Deci nu au fost probleme. Asta este un lucru bun. Cu ceva timp in urma s-a aprins martorul avarie motor. in acest timp nu s-a simtit vreo scadere de putere sau crestere de consum. Dupa o perioada a disparut, dar intamplator am observat ca esapamentul care pana atunci era imaculat, auto fiind euro 4 cu filtru de particule, acum era plin de funingine. Am curatat temeinic cu diferite solutii, o perioada fiind curat fara probleme. De ceva timp am schimbat uleiul si toate filtrele, uleiul fiind acelasi pe care-l folosesc de 11 ani : selenia wr 5w40, ulei care este specificat si in carte. La 1-2 zile a, aparut un tacanuit metalic subtire pe care-l aud pe partea soferului, exact la 1600 de ture. Sub si peste dispare complet. Nu cred sa fie nici o legatura cu revizia facuta. Sa bata vreun injector ? Motor 1,9 multijet-120 cp.
« Ultima Modificare: 14.Nov.2019, 01:55:50 p.m. de laur »
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET