Autor Subiect: New Ignis vs Dacia Sandero Stepway  (Citit de 6088 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: New Ignis vs Dacia Sandero Stepway
« Răspuns #30 : 22.Apr.2019, 08:48:44 p.m. »
Corect, iar tu nu i-ai pus gpl clasic ca sa-l farami
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline ntire2000

« Răspuns #31 : 23.Apr.2019, 12:13:40 a.m. »
Ps daca cititi cartea auzuki o sa aveti surprize, zice ca poate consuma parca maxim 2l

cu chestia asta cred ca nici nu mai poate fi vorba de testul de noxe de la RAR, nu cred ca se mai încadreaza.
poti sa le ceri sa remedieze defectul, pe motiv ca motorul nu mai corespunde din punct de vedere al parametrilor trecuti în certificatul de conformitate.
numai ca la noi 80% nu cred ca trec testul ala, ca am vazut cum baga senzorul pe jumatate.  :)
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline duculetu

« Răspuns #32 : 23.Apr.2019, 09:38:11 a.m. »
Colegul ne-a raspuns clar ca nu vrea GPL pe masinuta.
Desi calitatea serviciilor o consider la acelasi nivel, nu am auzit multe plangeri la Suzukiuri sa vina ruginite din fabrica iar la Sandero am un exemplu apropiat, totodata, aceeasi persoana avea o problema in momentul cand vira maxim o directie, avea senzatia ca roata ar atinge protectia interioara ...
Observ ca diferenta nu este extrem de mare intre portbagaj. Sandero avand 320l iar Ignis 2WD 267l. Ambele intra in categoria Jimny dar Ignisul are forma mai patratoasa implicit este foarte usor sa aranjezi lucrurile in spate. Eu nu prea car cu ea nimic, dar la un moment dat am cumparat cateva cuburi de poliester pentru o izolare interioara. Am ramas uimit de cate au incaput si cat de bine. Am si poza daca ma chinui putin.

Trecand peste calitatea serviciilor, eu consider ca Ignisul nu are probleme si ca, asa cum am mai spus, in momentul de fata nu exista ceva mai bun sau aproape ce poti cumpara. Minusurile Ignisului sunt chestii mici dar se aduna:
- lipsa actionare ridicare geamuri pe impuls
- lipsa senzor de ploaie (apare in brosura de accesorii)
- lipsa manere in plafon in spate (pentru mine este cel mai mare minus pentru ca foloseam foarte mult)
- lipsa lumina in portbagaj (fiind prezent in alte regiuni)
- lipsa oglinzi rabatabile electric si cutie automata (ambele fiind prezente in alte regiuni)
- rezervor (benzina si lichid parbriz) cam mici (nu este atat de deranjant eu avand consum 6.3 in Bucuresti, bara la bara (2/5zile) cu A/C dar o mai scot din oras in weekend.

Ce toata lumea ignora, este raza de intoarcere a acestei masini. Tare v-as recomanda, la o intalnire, sa imi ceara careva masina si sa se invarta putin in cerc si sa o parcheze prin locuri dubioase. Este distractiv ... cum te-ai plimba cu un carucior de Cora.

The following users thanked this post: Soimu

Online Leutz

« Răspuns #33 : 23.Apr.2019, 10:07:46 a.m. »
Este distractiv ... cum te-ai plimba cu un carucior de Cora.

Si uite-asa, gura pacatosului... adevar graieste. Cea mai corecta descriere a noului Ignis de cand tot citesc sectiunea asta. Deschidem un topic nou de versus  :D?
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline duculetu

« Răspuns #34 : 23.Apr.2019, 10:15:37 a.m. »
Ce vrei mai mult de la o masina de oras? Nu ai nevoie de foarte mult spatiu pentru ca in general sunt 1 sau 2 ocupanti. Nu ai nevoie de antifonare buna pentru ca oricum este zgomot oriunde. Protectie foarte mare nu e neaparat nevoie pentru ca in oras in general sunt mici tamponari. Cu siguranta, mai multa protectie, mai multa antifonare etc. este buna dar eu consider un raport caltiate/pret bun. Este masina de Mall si face bine ceea ce face.
Un mare minus al ei pe care nu l-am mentionat sus este lipsa pieselor standard. Eu am intampinat o mare dificultate cu specificatiile tehnice ale rotilor aprobate pentru aceasta masina, nu inteleg de ce nu au pus mai multe sa ne putem bucura.

Orice masina non-premium se simte ca un carucior, diferenta este cat de bine se identifica si daca se axeaza pe calitatile carucioarelor. Amuzanta comparatie pentru cei carora le scartaie rotile  :D

Repet, acum tot Ignis as cumpara.

The following users thanked this post: Soimu

Offline enicky

« Răspuns #35 : 23.Apr.2019, 02:36:24 p.m. »
   Din "lipsurile" enumerate de @duculetu eu as retine doar " lipsa lumina in portbagaj " si asta cu  mentiunea ca e valabil doar vreo 3-4 luni(de iarna) pe an.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: duculetu

Offline cuart

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Cluj-Napoca
« Răspuns #36 : 29.Iul.2019, 05:05:31 p.m. »
Salut,

la concret: am un unchi in varsta(72 ani). Are o solenza si doreste sa o schimbe. 99,99% din timp va merge doar el singur in masina. Este pescar asa ca m-a rugat sa il ajut sa identifice o masina care "se potriveste" la pescuit :). Va circula relativ putin, adica sub 10K km pe an.(Bugetul: 10.000-12.000 EUR)
Datorita pasiunii lui, m-am gandit ca Ignis sau Sandero Stepway ar fi mai potrivite.

- Am fost la un drive test cu Ignis si personal am ramas placut suprins de masinuta: motorul era mai mult decat vivace desi eram 3 persoane in masina; interiorul era placut(ce e drept e ca modelul era 1.2GLX+Allgrip). Modelul ce cred ca i s-ar potrivi este cel 1.2GL+Allgrip. Pretul este pe la 13.000 EUR.
 - am fost si la un drivetest si cu Sandero, 1.0 Sce(din pacate modelul stepway nu era disponibil la drivetest insa l-am vazut in showroom). Dinamica e clar muult mai slaba insa pe drum mi se pare ca sta rezonabil (mai slab ca si la Ignis...insa acceptabil din punctul meu de vedere). Interiorul e ok. Pret 9.000 EUR sau 10.000 EUR pt. 0.9 TCE. (dotarile sunt suficiente si la primul nivel de echipare)

Imi place mult ideea de Allgrip.
As dori sa ma ajutati sa inteleg daca diferenta de la 10.000 la 13.000 EUR este acoperita si de altceva decat sistemul 4x4 si care considerati ca ar merita diferenta.

Multumesc
  • Octavia 1

Offline gabi males

« Răspuns #37 : 29.Iul.2019, 05:43:26 p.m. »
Salut! Câteva amănunte în plus pentru Ignis...sistemul de asistență la coborârea în panta (fiind pescar pasionat, cred că este folositor), bancheta spate culisanta, scaune încălzite și motorul de 1,2  foarte fiabil.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #38 : 29.Iul.2019, 05:45:34 p.m. »
0.9 tce e ok
Trage oricum mai bine ca 1.2
Suporta si gpl, vezi 1/2 taxiuri si uber
Iar portbagajul e dublu
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline ntire2000

« Răspuns #39 : 29.Iul.2019, 05:51:35 p.m. »
Tradatorule.... :baston:
Daca întreba omul pe forumul de Dacia crezi ca-i lauda careva Ignis-ul?
Si portbagaj dublu la ce-i trebuie ca oricum cara niste bete cu el.
Inca n-am vazut pescar care sa umple portbagajul la masina.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού