Autor Subiect: New Ignis vs Dacia Sandero Stepway  (Citit de 6090 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: New Ignis vs Dacia Sandero Stepway
« Răspuns #20 : 08.Feb.2019, 09:59:25 a.m. »
....Dar pentru taxi, pe lângă avantajele lui Sandero expuse de colegi mai sus, ar fi... s.a.m.d.
   Nu toata lumea intelege corect "regimul de taxi" : cand ei o comanda nu ti se comunica numarul de persoane precum si bagajele acestora.
 De aici si ideea unei masini cu ceva spatiu pentru bagaje si cu un loc rezonabil pentru pasageri.(adica Sandero)
  Taximetria cu Tico, Ignis s.a. de acest gen, presupune o activitate selectiva, riscand astfel anumite pierderi.
  Nu cred ca gabaritul si consumul mic vor compensa aceste pierderi.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #21 : 08.Feb.2019, 11:24:20 a.m. »
Cred ca e destul de important sa facem diferenta intre caracteristicile taximetriei in Bucuresti vs alte orase...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #22 : 08.Feb.2019, 11:36:38 a.m. »
   Chestie de optiune, orice oras are o gara/autogara si unele chiar aeroport....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Dogy

« Răspuns #23 : 22.Apr.2019, 09:03:48 a.m. »
Cam aceleasi dotari? Despre ce vorbim oameni buni ... Full led, Android Auto/Apple Carplay, Clima Auto, Sistem DBCS, camera marsarier.
Poti sa compari serviciile, neffind niciuna premium, fiind tratat cu acelasi interese indiferent ca e Meridian sau altul .. Eu la VW ma duceam linistit, nu pot sa spun ca era placere pentru ca aveam o problema sau urma sa coste dar eram tratat foarte bine.
Nu mai bine ne mutam noi pe Ignis vs sau pe Ignis 2016+?
O sa imi sara lumea in cap dar dotarile Ignisului nu le are nici Dusterul (si nu numai).

Aici ar fi locul de discutat.
Nu comparam GLX cu Stepway, ci GL+ 4x2 cu Stepway. Sunt cam pe acolo ca dotari. Clima auto are si Dacia, camera spate la fel, e si mai mare. Cu banii de Ignis GLX 4x2, la care da, ai full led, DBCS si Amdroid Auto, dar la Stepway aiu asa-zisa cutie automata.
De-aia zic ca e normal sa le compari.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Soimu

• 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #25 : 22.Apr.2019, 02:01:19 p.m. »
S-a renuntat la motorul respectiv
Am citit cazul pe forumul Dacia, montase instalatie gpl clasica, fara ungere, pe motor cu injectie directa si a facut kaboom
De fapt au fost 2 care au montat si au patit acelasi lucru, unu luase masina de la noi
E vb de dusterul facelift din 2014 cu 1.2 tce-injectie directa, benzina
1.4 tsi vw si 1.2 tce renaul consuma ulei ca la balabuc, scrie ai si in carte 3 l intre schimburi, suzuki vad ca le-a facut mai bine, a sotiei nu a pierdut ulei in 2 ani
Ps daca cititi cartea auzuki o sa aveti surprize, zice ca poate consuma parca maxim 2l
« Ultima Modificare: 22.Apr.2019, 02:11:57 p.m. de hippo »
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Soimu

« Răspuns #26 : 22.Apr.2019, 02:48:08 p.m. »
Cam aceleasi dotari? Despre ce vorbim oameni buni ... Full led, Android Auto/Apple Carplay, Clima Auto, Sistem DBCS, camera marsarier.
Poti sa compari serviciile, neffind niciuna premium, fiind tratat cu acelasi interese indiferent ca e Meridian sau altul .. Eu la VW ma duceam linistit, nu pot sa spun ca era placere pentru ca aveam o problema sau urma sa coste dar eram tratat foarte bine.
Nu mai bine ne mutam noi pe Ignis vs sau pe Ignis 2016+?
O sa imi sara lumea in cap dar dotarile Ignisului nu le are nici Dusterul (si nu numai).

Aici ar fi locul de discutat.
Nu comparam GLX cu Stepway, ci GL+ 4x2 cu Stepway. Sunt cam pe acolo ca dotari. Clima auto are si Dacia, camera spate la fel, e si mai mare. Cu banii de Ignis GLX 4x2, la care da, ai full led, DBCS si Amdroid Auto, dar la Stepway aiu asa-zisa cutie automata.
De-aia zic ca e normal sa le compari.

Ai dreptate;eu am avut de ales intre ele, ca imi doream cutie automata:

-https://www.dacia.ro/gama-dacia/modele/sandero-stepway/configurator.html#summary/A4aZeXeu8HJ2NhHIkk4

-Ignis 1.2 GLX AllGrip

In final am renuntat la cutia automata ca am citit o multime de lucruri rele despre robotizate(inclusiv cele de pe Suzuki) si am mers pe mana Suzuki, dupa ce Swiftul sotiei luat anul trecut mi-a lasat o impresie de "vis frumos adevarat"(si ei la fel!)...acum  astept sa "confirme" si Ignisul!

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #27 : 22.Apr.2019, 02:49:35 p.m. »
@Soimu faci poza aia artistica sa vedem cu cat e mai lung swiftul? 😂
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Soimu

« Răspuns #28 : 22.Apr.2019, 03:15:12 p.m. »
@Soimu faci poza aia artistica sa vedem cu cat e mai lung swiftul? 😂

Imi ceri un lucru imposibil:Swiftul e pe mana sotiei; I-am zis sa vina si ea la intrunirea la care ne-am vazut, dar nu a marsat la "treburi tehnice de barbati" asa ca dupa cum ai vazut am ajuns doar eu...iar unde stam, problema parcarii este asa de neplacuta, ca nu sunt sanse sa avem masinile una langa alta langa casa...(chiar azi am avut un meci cu violenta cu indivizii de vis-a-vis de la o firma de paza, care isi pusesera o masina exact la mine in poarta de nu puteam intra; m-am dus la ei sa-i rog sa ia masina sa pot intra in casa, m-au imbrancit si mi-au zis ca le-am incalcat proprietatea, curtea, (dar nu au sonerie la poarta, m-am dus cu vorba buna!); am chemat politia, am explicat incidentul, si politia a zis sa ne impacam ca daca eu fac plangere pt. bruscare si ei pot face pt, incalcarea properietatii fara drept...si ca data viitoare sa chem politia locala care-I pot amenda daca imi blocheaza accesul in casa mea!!!...in sfarsit....

Dar pot sa spun ca Ignisul e mai scurt decat Swiftul cu 14 cm (370 cm versus 384 cm)

Offline f.cristi

« Răspuns #29 : 22.Apr.2019, 07:23:00 p.m. »
S-a renuntat la motorul respectiv
1.2 TCe...
S-a renuntat prin evolutia la 1.3 TCe, nu pt. ca ar fi fost eliminat din gama.
Eu am printre primele Captur-uri 1.2 TCe din Romania si consumul de ulei intre schimburi e in limite normale. Sunt foarte multumit de performantele dinamice ale motorului, consumul e cam maricel. Chiar imi sta gandul (si) la un Captur 1.3 TCe 150 CP, dar ma deranjeaza ca nu are tractiune integrala.