Autor Subiect: New Ignis vs Dacia Sandero Stepway  (Citit de 6091 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Dogy

New Ignis vs Dacia Sandero Stepway
« : 18.Dec.2018, 01:03:34 p.m. »
Vorbim despre Ignis 2WD. Costa cam la fel (GLX), ambele au 90 CP, doar ca la Stepway ai o garda la sol mult mai mare, o masina mai mare, plus o cutia (asa-zis) automata (robotizata). E drept ca Stepway are dotari mai putine, iar interiorul e mai urat decat la Ignis.
Totusi, pentru cei care ar fi vrut nu neaparat un Ignis Allgrip, ci unul cu cutie automata, un Stepway ar fi o varianta de luat in seama.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Utilizator_Anonim

Re: New Ignis vs Dacia Sandero Stepway
« Răspuns #1 : 18.Dec.2018, 04:31:28 p.m. »
mai degraba as compara sandero cu swift ca marime, de fapt era cam in aceeasi clasa cu vechiul SX4
in 2010 am oscilat intre sx4 2x4 si sandero stepway, a castigat sx4
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline f.cristi

« Răspuns #2 : 18.Dec.2018, 09:58:23 p.m. »
Dupa luptele cu nametii din zilele astea mi-a disparut si cea mai mica ideea de a face un compromis cu o masina 2WD; n-as fi iesit niciodata cu o masina 2WD pe unde am trecut azi cu Ignis-ul AllGrip. Dezavantajul major ale Ignis-ului in lupta cu zapada este faptul ca e destul de usor si are tendinta de a ramane suspendat pe zapada in conditiile in care garda la sol totusi nu e asa generoasa cum scriu ei in materialele de prezentare.

« Răspuns #3 : 18.Dec.2018, 10:10:34 p.m. »
Corect, allgrip e altceva.
De curiozitate anvelopele de cat sunt? 15, 16?

Offline f.cristi

« Răspuns #4 : 18.Dec.2018, 10:12:30 p.m. »
15, all, aftermarket

Offline Dogy

« Răspuns #5 : 19.Dec.2018, 04:49:28 p.m. »
Dupa luptele cu nametii din zilele astea mi-a disparut si cea mai mica ideea de a face un compromis cu o masina 2WD;

De inteles, dar sunt destui care aleg Ignis 2WD. In acest context, Stepway ar avea castig de cauza? Macar prrin prisma cutiei automate (robotizate).
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline f.cristi

« Răspuns #6 : 19.Dec.2018, 06:14:11 p.m. »
Pt. nepretentiosi probabil e ok si robotizata. N-am condus o robotizata (nici macar n-am vazut o Dacie cu asa ceva), dar am inteles ca e un compromis care (pt. unii) s-ar putea sa fie de neacceptat.

« Răspuns #7 : 19.Dec.2018, 06:37:17 p.m. »
Daca e ca cea de pe smart sau fiat 500, nu recomand, schimba greu si e tot ambreiaj (adica schimbi la un moment dat disc, rulment, placa)
La banii aia dar cu garda mica, interesant mi se pare swiftul allgrip
Dar cred ca ignisul are marele atuu cu tractiunea integrala, care combinata cu garda e ok pe nametii de care povestea @f.cristi
Raman la parerea mea ca sx4 clasic era competitorul direct ca dimensiuni si orice.
Am ramas nostalgic dupa el.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 07.Feb.2019, 10:03:05 p.m. »
Plecând de la topicul deschis astazi de către colegul @Aarri referitor la inlocuirea geamurilor fumurii de pe Ignis GL+, as vrea sa stiu ce l-a facut sa aleagă  New Ignis in  dauna lui Sandero Stepway sau chiar Sandero simplu pentru utilizarea in regim de taxi. Dansul n-a precizat daca GL+ -ul comandat e allgrip ori ba.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Soimu

« Răspuns #9 : 07.Feb.2019, 10:14:35 p.m. »
Buna intrebare….mai ales ca Daciile se preteaza f bine la montaj de GPL, un mare atuu pt. taximetre; nu stiu daca motorul de Ignis e la fel de potrivit pt. GPL...Nu mai zic de 5 locuri in loc de 4 si pretul mai bun.
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip