Autor Subiect: Rădăcini Suzuki  (Citit de 108176 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cata quarkk

Re: Rădăcini Suzuki
« Răspuns #130 : 30.Oct.2013, 09:03:13 a.m. »
in mod normal, conform unei directive a CE din 2010, garantia NU se pierde, atata timp cat faci revizia intr-un service autorizat, cu consumabile originale/de producator. asta include posibilitatea de a-ti achizitiona tu consumabilele de oriunde gasesti la pret avantajos, si sa achiti doar manopera la service. bineinteles, cu factura, si toate cele. iar daca faci acest lucru, si ei refuza sa iti acorde garantie in caz de defect de fabricatie, ai un motiv mai serios sa ii trimiti in instanta.

Offline XENON

• Full Member
  • Mesaje postate: 216
  • Gen: Bărbat
  • SWIFT 1.6 VVT Sport 3dr
« Răspuns #131 : 30.Oct.2013, 11:00:34 a.m. »
Daca ce spui tu este adevarat, atunci ar fi ideal. Trebuie sa cercetez. :)
You know that little thing in your head that keeps you from saying things you shouldn't? Yeah, I don't have one of those...

Offline NicNic

« Răspuns #133 : 30.Oct.2013, 11:40:52 a.m. »
Atentie ca in articol se discuta despre repararea masinilor pentru defecte ce nu fac obiectul garantiei.

Aceasta decizie a  fost luata in folosul firmelor de asigurari, care plateau reprezentantele auto pentru repararea masinilor avariate in perioada de garantie. In nici un caz nu te vei bucura, cand vei fi lovit (cu masina ta cea noua) de altul, iar asiguratorul lui iti va spune ca nu poti sa o repari la service de reprezentanta cu piese de origine, ca acum exista lege si pot sa despagubeasca doar la nivel de service de cartier ....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cata quarkk

« Răspuns #134 : 30.Oct.2013, 11:58:08 a.m. »
da, stiu, tocmai asta e si ideea, ca ai dreptul sa iti repari masina in alte service-uri decat cele ale reprezentantelor, pentru defecte ce nu fac obiectul garantiei, fara sa pierzi garantia. inclusiv revizii mai ieftine, cu consumabile originale cumparate de tine. intr-adevar, la partea de asigurari, este cu dus-intors, dar daca ai casco, o poti face unde doresti tu, si apoi asigurarea ta isi recupereaza banii de la cealalta societate, dar asta e alta poveste.
« Ultima Modificare: 30.Oct.2013, 12:02:22 p.m. de cata quarkk »

Offline bogdanb

« Răspuns #135 : 30.Oct.2013, 04:21:53 p.m. »
@xenon, cand iti vei face reviziile la masinuta..., o vei face la alt service autorizat, ce-i asa greu!

Nu cred ca omului i-ar fi greu sa bage capul in pamant si sa se prefaca ca nimeni nu-si bate joc de el. Din pacate suntem inacceptabil de des sfatuiti sa plecam capul si sa ne prefacem ca nu s-a intamplat nimic, in loc sa protestam si sa ne cerem drepturile cat se poate de raspicat.

In ce priveste sfatul cuiva de a se adresa la Suzuki Romania, si asta e vax albina! nu doar ca aia acopera potlogariile dealerilor, dar asta e politica lor de "fidelizare" a clientului.
Eu am spus de fiecare data: gasiti-va o cunostinta, mecanic de incredere si mergeti la el. Nu doar ca va face treaba poate mai buna ca la reprezentanta, dar va costa si mult mai putin. Pentru ca in fond, la ce sa ne cramponam de o "garantie" (sic!) care de fapt nu garanteaza nimic din ce este pe masina?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline BXXENL

« Răspuns #136 : 30.Oct.2013, 04:29:03 p.m. »
Eu mi le-am facut singur dupa prima revizie la reprezentanta, asa multumit am fost de Kamsas. 4 ani si 5 revizii in regie proprie mai tarziu si toate sunt bune si frumoase.

Bani economisiti... o groaza. In plus, stiu sigur ca ceea ce cumpar ajunge in masina.
  • SX4 1.5
Alex

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #137 : 30.Oct.2013, 07:58:49 p.m. »

Eu am spus de fiecare data: gasiti-va o cunostinta, mecanic de incredere si mergeti la el. Nu doar ca va face treaba poate mai buna ca la reprezentanta, dar va costa si mult mai putin.
Daca nu ma insala memoria, ai mai scris tu pe aici ca un service de reprezentanta din Bucuresti este prieten bun cu SCR (ceea ce si eu sunt de acord);D
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline XENON

• Full Member
  • Mesaje postate: 216
  • SWIFT 1.6 VVT Sport 3dr
« Răspuns #138 : 30.Oct.2013, 08:24:26 p.m. »
La veche masina care a fost tot noua, toate reviziile le-am facut numai eu personal, in propria curte, cu consumabile aftermarket. Ce s-a stricat, s-a stricat dupa ce masina ar fi iesit oricum din garantie (2 ani), deci n-am pierdut nimic. Insa tinand cont ca garantia Suzuki este mai nou de 5 ani, intentionam sa fiu un "bun client".  :-?
You know that little thing in your head that keeps you from saying things you shouldn't? Yeah, I don't have one of those...

Offline hugbear

« Răspuns #139 : 30.Oct.2013, 10:02:07 p.m. »
Poti sa incepi studiul aici (un topic cam stufos dar cu cateva postari punctuale) si aici.

P.S. Pot sa jur ca postarea la care dadusem raspuns arata altfel. Ai editat-o cumva sau am inceput eu sa postez aiurea?
« Ultima Modificare: 30.Oct.2013, 10:05:00 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon