Autor Subiect: Schimbatorul "agata" la trecere in treapta 1?  (Citit de 13425 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Bucksy

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Re: Schimbatorul "agata" la trecere in treapta 1?
« Răspuns #40 : 22.Feb.2021, 05:03:14 p.m. »
Salutare, aceeasi problema am avjt o la masina de noua. Dupa nenumarate certuri si insistente mi s a schimbat kit ambreiaj(placa, disc rulment) pe garantie. Masina face fix la fel. Am stat langa ei deci este exclusa posibilitatea sa nu fi schimbat piesele. Dupa am mers cu 3 masini avute la vanzare si toate au aceeasi problema
  • Suzuki Sx4 S-cross

Offline VictorN

« Răspuns #41 : 22.Feb.2021, 05:19:57 p.m. »
Și eu m-am lovit de problema asta în primele luni de când am luat mașina.
Problema e cutia in sine, calitatea ei și calitatea timoneriei.
Problema nu se rezolva, dar te obișnuiești cu ea. După ceva vreme poate începe sa îți placa feedbackul "mecanic" al cutiei.

Riscant e faptul ca foarte rar, anul trecut de 5-6 ori, nu a intrat deloc și a trebuit sa debransez ca să intre. E periculos în situațiile în care trebuie sa pleci repede de pe loc.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #42 : 22.Feb.2021, 10:36:53 p.m. »
Uneori, la plecarea de la semafor dupa ce motorul a fost oprit automat, trebuie sa apas de doua ori ambreiajul sau sa trec maneta in treapta a doua si apoi in treapta 1. Se intampla destul de rar ca sa nu ma deranjeze.

In schimb, ma deranjeaza treapta a doua cat e motorul rece - daca incerc sa retrogradez la mai mult de 25km/h cere muschi si rabdare. Dupa ce se incalzeste, pot retrograda intr-a doua si la 50 la ora fara cusur.
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

Offline ntire2000

« Răspuns #43 : 22.Feb.2021, 11:36:14 p.m. »
Stati linistiti, am 30k de km si uneori într-a doua mai agata.
Am observat ca e importanta si viteza, are tendinta de a intra greu în "downgrade" - când o bag din a treia.
Cred ca e un minus din proiectarea cutiei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Bucksy

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #44 : 23.Feb.2021, 07:30:22 a.m. »
La mine l au schimbat la 27000 km. Acum am 35000
  • Suzuki Sx4 S-cross

Offline VictorN

« Răspuns #45 : 23.Feb.2021, 07:34:22 a.m. »
La mine l au schimbat la 27000 km. Acum am 35000
Ambreiajul?

Offline perfidus

« Răspuns #46 : 23.Feb.2021, 09:36:38 a.m. »
In schimb, ma deranjeaza treapta a doua cat e motorul rece - daca incerc sa retrogradez la mai mult de 25km/h cere muschi si rabdare. Dupa ce se incalzeste, pot retrograda intr-a doua si la 50 la ora fara cusur.
Nu esti singurul. Se simte in schimbator ca rezistenta intampinata e data de nepotrivirea de turatie dintre componente (inele sincron) care dureaza pana la 0.5-1 secunda, dupa care intra "sec" in viteza a doua. Ma gandeam ca o sa treaca dupa etapa de rodaj dar tot apare efectul asta din cand in cand.
Sunt si cutii mai bune din punctul asta de vedere ca cea de Suzuki, adevarat.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline VictorN

« Răspuns #47 : 23.Feb.2021, 09:47:42 a.m. »
Eu am 45.000 și e la fel ca în prima zi. Nu dispare, asa e conceputa.

Offline teutzue

« Răspuns #48 : 23.Feb.2021, 12:06:08 p.m. »
Am raportat si eu problema ca "agata" de la trecerea din treapta 2 in treapta 1. Am aflat de la mecanic ca e o protectie pentru supraturare ca nu cumva sa retrogradezi generand o turatie prea mare a motorului. Asta e in cazul trecerii din tr.2 in tr1. Nu stiu la restul. Masina mea are 125k si nu ma pot plange de altceva.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #49 : 23.Feb.2021, 12:14:07 p.m. »
Majoritatea cutiilor manuale nu au sincronizare la trecerea in treapta a 1 a, cat timp masina e aflata in miscare. Identic si la marsalier, daca aproape te-ai oprit si cu ambreiajul calcat dai marsalier, vei auzi un carait al pinioanelor.
Treapta a 1 a e folosita doar pentru a pune masina in miscare, respectiv la plecarea de pe loc.
Marsalierul la fel, nu vei da cum spatele in timp ce masina ruleaza inainte, indiferent cat de tare sau incet o face. Trebuie sa te opresti efectiv.

@teutzue ,fa urmatorul experiment ca sa afli cum intra din treapta a 2 a in a 1 a in miscare:ruleaza in a 2 a incet, calca ambreiajul, impinge schimbatorul spre a 1 a DAR nu ca sa intre, ci tine-i "contra" pana cand simti ca, cutia iti "trage" schimbatorul in a 1 a. :)

The following users thanked this post: teutzue