Autor Subiect: Patinare ambreiaj  (Citit de 4065 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Gamer9202

Patinare ambreiaj
« : 04.Dec.2018, 09:17:54 a.m. »
Weekendul asta am tras o fuga la Bucuresti. Pe drum, in treptele 4 si 5, daca apasam mai tare pedala de acceleratie, Suza se tura , dar nu tragea, lasand impresia ca eu calcam pedala de ambreiaj. Daca acceleram mai lin, nu aveam probleme. Ieri nu am avut nici un drum lung ca sa mai testez la viteze mari, dar ca sa ma conving daca ambreiajul e pe duca, din a 4-a cu 60km/h am calcat pedala la maxim si nu s-a mai turat ca nebuna, a accelerat greoi, cum e normal la treapta si turatia respectiva, deci nu cred ca e ambreiajul. O sa o duc la reprezentanta Suzuki, sa vad ce spun cei de acolo. Pana ajung la service, va intreb pe voi. De unde poate fi problema ?
  • Suzuki Vitara Passion Allgrip 1,6 benzina

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14539
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Patinare ambreiaj
« Răspuns #1 : 04.Dec.2018, 09:25:07 a.m. »
Sa încerci sa pleci de pe loc cu a II-a.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Gamer9202

« Răspuns #2 : 04.Dec.2018, 09:29:00 a.m. »
Am încercat acum. Pleacă fără nicio problemă.

Offline steph

« Răspuns #3 : 04.Dec.2018, 12:42:03 p.m. »
Probabil e ambreiajul pe duca. Mai e un test usor de facut. Treapta I pe loc si eliberezi brusc ambreiajul. Daca da sa plece si nu moare motorul instant, ambreiaj nou. :(
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline Gamer9202

« Răspuns #4 : 04.Dec.2018, 12:55:26 p.m. »
Cu toate că testul ăsta nu e ok de facut...l-am facut. Moare motorul instant.
Eu ma gandesc ca poate o fi curs ceva peste ambreiaj in weekend, s-o fi uscat intre timp. Nu am văzut urme vizibile să fi curs ceva.

Offline wolfin

« Răspuns #5 : 04.Dec.2018, 01:07:11 p.m. »
n are nimic masina.
batea vantul din fata. :D
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline smiley

« Răspuns #6 : 04.Dec.2018, 01:10:39 p.m. »
Eu daca ar fi sa testez un ambreaj as face urmatoarele, fara sa fortez inutil :
1 - e foarte important sa intre usor in marsalier.
2 - pedala de ambreaj sa nu tina in capatul de cursa
3 - in maximul de cuplu adica 3000+ rpm pedala la podea in oricare treapta de viteza preferabil mai mare sa ai cum sa observi faptul ca viteza creste liniar cu turatia si nu merge ca un CVT :))

Si pentru un test mai "dur" poti face un 0-120km/h in forta cu plecare din treapta 1 si la schimbarile de trepte sa-ti cupleze calumea si sa scada turatia relativ brusc. Bineinteles trebuie si schimbarile de trepte facute rapid.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline wolfin

« Răspuns #7 : 04.Dec.2018, 01:21:18 p.m. »
1 oricum intra greu ca n are sincroane
2. e hidraulic (parca si cu auto reglaj)..nu pe cablu.
3. corect. (sau mai bine spus ca te uiti pe turatii.ro sa vezi la ce turatie ce viteza ai...adica la 130 pe gps cam 3400 r/min ..parca.)

aceste intrebari el le am pus acum ceva timp...datorita prajirii ambreajului (patinarii excesive). iesea fum din el zici ca era trabant (avea cc 3000 de km...crud).
in prezent n are nici pe dra#u.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Gamer9202

« Răspuns #8 : 04.Dec.2018, 01:28:58 p.m. »
1) E ok la marsharierre
2) Nu tine la capatul de cursa
3) Am fost acum din nou la plimbare. La inceput nu facea figuri. Apoi iar a inceput sa faca. Apoi tot a alternat , cand da, cand nu.
Mi se pare ciudat. Ar fi trebui sa faca tot timpul, daca era ambreiajul. M-am uitat din nou sub capota si nu am observat nimic curs.

Offline smiley

« Răspuns #9 : 04.Dec.2018, 01:29:16 p.m. »
Pentru marsalier daca nu se face decuplarea cutiei de motor calumea o sa caraie nu intra etc, pentru restul treptelor de regula merge sa schimbi si in situatia cand nu e calcat complet ambreajul(bineinteles nu trebuie sa faci asta), deci daca e vreo problema in zona asta de decuplare aici o vezi prima oara.

Cred ca si Astra H e pe ambreaj hidraulic si diferenta dintre un ambreaj pe duca si unu bun de la mine din familie ar fi:
- Ala pe duca are pedala mult mai tare fara de cum era el odata si tine fix la capat
- Ala bun are pedala moale si cupleaza gradual si nu maxim fix pe capat.

PS: @Gamer9202  La opelul cu ambreajul pe duca zic ca e pe duca ca a avut o perioada cand patina la accelelrarile de la 0 la 120 mai in forta + ce am zis mai sus.
Acum nu mai patineaza dar na se simte ca nu e chiar ok.

PS1: Cel mai bine e sa fie verificat la reprezentanta. Daca ti s-a dus discul de ambreaj si face uzura prea mare iti strica si volanta ca ajunge la nituri.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP