Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki JIMNY
»
Imbunatatiri Jimny
(Moderator:
shpeedy
) »
Led Bar pe Jimnyca !
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
Mergi Jos
Autor
Subiect: Led Bar pe Jimnyca ! (Citit de 8426 ori)
0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
mapo13
Full Member
Mesaje postate: 172
Gen:
Suzuki Jimny 2000 Made 4X4
Fagaras - Bv
Led Bar pe Jimnyca !
«
:
30.Nov.2018, 09:36:41 p.m. »
Salutare colegi din nou !
Daca am facut lumina in portbagaj sa facem lumina si deasupra adica sa putem vedea bine noaptea si pe coclauri cand merem la pescuit sau pe dealuri cand ne ducem sa zburam aeromodelele.
Pot doar sa va anticip rezultatul si cum se vede noaptea cu el :
ESTE HALUCINANT !!!!!
INCREDIBIL !!!
Despre LED bar pe Jimny sunt putine informatii - am sapat indelungat si nu prea sunt info de genul ce sa montez, ce sa cumpar , ce se potriveste , cat de lung sa fie , drept sau curbat ,cum se potriveste , ce putere sa aleg, cum sa montez fara sa gauresc plafonul , ce curent consuma led bar-urile acestea sa nu fie prea mult ...etc.
Eu o sa va descriu solutia mea si cum am procedat eu .Fiecare e liber sa aleaga alta cale ...
1.In primul rand eu nu am vrut sa gauresc plafonul pentru fixare din diferite motive personale desi LED BARUL mi-a venit cu garnituri foarte bune sub talpile de montare
2. Am luat LEd bar curbat deoarece este cel mai amplu find circulara emisia de lumina si se asimileaza mai bine cu linia de plafon de la Jimny
3. Lungimea pe care am ales-o a fost de 32 de inci - adica sa ma pot incadra lejer intre traversele de pe plafonul masini unde avem 94 de cm . Led bar-ul cu tot cu picioare cel de 32 curbat pe care l-am luat eu se incadreaza in 84 de cm ....deci numai bun .
4. Montajul l-am facut fara sa modific picioarele de montare si in asa masura sa il pot da jos oricand fara prea multe probleme.
5. Am luat o marca japoneza direct din fabrica(va pot da detalii doar in privat ...pret...etc... persoana de contact de acolo ) cu accesoriile de comanda switch de On Off, cabluri de comanda releu de protectie etc ...
ATENTIE
. Multe LED Bar -uri sa vand fara accesoriile de montaj ! E bine sa alegeti Led bar-ul cu toate accesoriile de montaj pentru ca conectarea lui la instalatia electrica a masinii devine mai sigura si mai simpla .
6. Din diferite cercetari si vizualizari pe NET am ajuns la concluzia ca cel mai performant Led bar pentru mine este cel 3D Spot Flood Beam cu patru randuri de LED si cu doua randuri de LED in capete pentru focalizare .(ultimul model 2018 scos pe piata de aceasta firma )
- va continua
«
Ultima Modificare: 30.Nov.2018, 10:02:34 p.m. de mapo13
»
memorat
Suzuki Jimny 2000 made 1.3 Benzina 4X4
boga81
Hero Member
Mesaje postate: 2277
Gen:
Re: Led Bar pe Jimnyca !
«
Răspuns #1 :
30.Nov.2018, 09:54:44 p.m. »
Hai cu montaju'!
Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
memorat
Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm
mapo13
Full Member
Gen:
Fagaras - Bv
«
Răspuns #2 :
02.Dec.2018, 08:16:55 p.m. »
Hopa asa ...m-am intors !
Deci - am cautat barele de portbagaj pentru Jimny si cu 50 de lei le-am luat noi noute de pe Olx . Se potrivesc foarte bine si sunt un pic mai lungi .
Am taiat la cota dorita de mine si bucata ramasa am folosit-o pentru talpa de montare a Led bar-ului.
Vedeti foto :
memorat
The following users thanked this post:
Meltdown
rzv
Full Member
Mesaje postate: 189
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #3 :
03.Dec.2018, 01:18:07 p.m. »
Din experienta cu diverse 4x4 , iti servesc cateva calde si reci.
Foarte ok led barul,ai ales ce trebuie dpdv calitate.
Foarte ok ca nu gauresti caroseria,este montajul ideal , dar nu este recomandat....vezi mai jos de ce.
Din experienta, chiar si chitul de montaj original nu este ce trebuie vis-a-vis de dimensionari cabluri - "lumea buna" din off, ai de le folosesc de le ia drek de la 17:00 la 24;30 continuu....le cam dau foc la firele originale..... in schimb, in functie de chit, butoanele sunt profi...macar.
Atentie la RAR- vei fi tocmai bun de amendat si oprit in trafic,exemplul perfect de delicvent, NU sunt chestii acceptate sub nici o forma in echipare standard. varianatele sunt -mufa rapida la indemana si bara ce se dau jos, scuze, speri la intelegere romaneasca si speri sa scapi facand pe prostul-nu prea mai merge .Sauuu a fost impementata anii trecuti ,cu real succes , husa din matrial textil/musama neagra- nu mai bate la ochi si nu mai spune nimeni nimic ca nu au ce. Pe camp te poti juca de-a OZN-ul si Darh cat vrei.....in trafic esti obligat prin lege sa aia husa si oricum, daca-ti trece prin cap sa te bati cu tirul de pe contrasens, il nimicesti din lumini si el te nimiceste din greutate...... chiar si din 2 flashuri, dupa ce-l orbesti ,scapi doar prin sant.....
la urma , lasand chestiile prapastioase ce pot fi evitate de-o parte, ca probabil ai inteles unde bat, urmatoarea investitie va fi un separator de baterii si o a doua baterie macar AGM cu cabluri si fire atent selectionate....nu de altceva ,dar iti va suge bateria de la jimny ca pe o acadea ....in 20 minute nu mai pleci de acolo daca te joci de-a laserele si nu esti atent.....
Spor!
memorat
Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT
mapo13
Full Member
Gen:
Fagaras - Bv
«
Răspuns #4 :
03.Dec.2018, 10:31:46 p.m. »
Multumesc Razvan de interventie ...super pertinenta !
M-am gandit si eu la toate aspectele acestea si urma sa le punctez la sfarsit - ceva in genul - nu faceti asa ceva acasa !
Stiam de RAR si de riscurile opririi in trafic la un eventual control ...hehehehe...m-am pregatit si cu husa dar inca nu mi-a ajuns .
Am comandat " cover" -ul tot de la firma producatoare .
Stiu ca o husa este binevenita (m-am informat si eu ) , sunt constient de riscuri , nu l-am montat ca sa incalc legea sau sa imi fac de cap pe strada cu el ca nu vreau sa omor sau sa fiu omorat de nimeni sau sa-mi creez probleme inutile .
Pur si simplu am fost pasionat o viata de LED-uri si ce inseamna lumina asa ca o sa ma joc pe indestulate de-a OZN -ul pe dealuri noaptea cum asa bine ai zis ...(mi-a placut sincer )
Referitor la consum - da consuma 13 A la 12V masurat de mine cu ampermetrul - ma bucur ca sunt doar 13 A, ca era cat pe ce sa iau unul si mai puternic !
Daca treceam de 17 A aveam o probelma mai serioasa cu cablurile . Asa la 13 A firele de la releu le-am montat din silicon cu sectiune generoasa , cat mi-a permis trecerea prin caroserie .Nu am folosit cablurile din dotare ca aveam de silicon putin mai groase .
Am si volt.metru pe Suzy pentru a monitoriza tensiunea in permananta pe accumulator .
In cazul meu nu va sta mult aprins ....nu fac trasee off road lungi asa cum probabil se poarta ca sa stea aprins mai mult .
Da este adevarat ce spui - cabalajul electric trebuie atent dimensionat - Corect !!!
Conexiunea de sus la plafon o fac tot mufata asa cum ai zis si o sa mai pun o mufa si in habitaclu jos in stanga ca atunci cand va fi nevoie sa pot conecta lejer un accumulator auxiliar.
Eu si gasca mea iarna ne place sa ne dam noaptea cu patinele pe un lac super fain aici langa Fagaras care ingheata bocna , asa ca LED BARUL il voi alimenta de la alta baterie . Asa am proiectat toata instalatia .
Acuma sa vedem cat va rezista cand va sta aprins si cata caldura va disipa radiatorul ala ...inca nu l-am testat la capacitate orara sa vedem cum tine - adica nu l-am incalzit inca asa ca lumea .
Cand va ingheta lacul il plantez pe Jimnyca deasupra pe deal cu botul orientat spre lac si sper sa se vada patinoarul cat de cat ...hiiihiii
Om vedea ...
«
Ultima Modificare: 03.Dec.2018, 10:46:40 p.m. de mapo13
»
memorat
rzv
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #5 :
04.Dec.2018, 08:14:15 a.m. »
Salut, eu nu am spus nimic cu rautate. Am dat ce stiam si am vazut in timp.
Sa stii ca un combinator de baterie, face toti banii si pentru o masina "clasica "(fara alternator electronic si alte prostii ale tehnicii) ca a ta,destinata haladuitului pe coclauri,merita investitia cu prisos.
uite cea mai buna alternativa locala:
https://www.darcomenergy.ro/protectii-si-izolatoare-de-baterii/combinatoarele-de-baterii-cyrix-ct-1224v-120a-intelligent-combiner
memorat
Meltdown
Hero Member
Mesaje postate: 702
Gen:
București
«
Răspuns #6 :
04.Dec.2018, 02:10:07 p.m. »
@mapo13
Daca il acoperi cu o husa cred ca este suficient.
Referitor la instalatie, am vazut ca te pricepi.
Daca nu, iti pot recomanda pe acest nene.
https://www.youtube.com/channel/UCpqHWRnENjPyMzmPnAlyYew
Este tot din brasov si cu electrica auto se ocupa.
Singura problema care ar fi: sa nu fie cablurile destul de groase, sau sa se incalzeasca ceva de la prea mult amperaj. Dar ma gandesc ca te descurci.
Mult succes!
PS: Camera de marsarier nu ii pui ?
memorat
2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl
Jurnal de bord
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7186.0
The following users thanked this post:
shpeedy
mapo13
Full Member
Gen:
Fagaras - Bv
«
Răspuns #7 :
04.Dec.2018, 11:13:55 p.m. »
Interesant Cyrix acela ...nu stiam de el !
Multumesc de idei tuturor ...foarte bune
Acuma eu nu o sa ma complic foarte tare ci doar am lasat o mufa in stanga jos (langa boxa audio) accesibila ca sa pot conecta un alt accumulator cand va fi nevoie ca sa nu il descarc pe cel de la masina .
Asa ca sa mai continui cu ce am facut eu ...
Am taiat...am debitat si am cautat sa fac totul cat mai simplu si efficient . Multe operatii le-am facut direct pe bare ca sa pot in permanenta sa ajustez cotele de taiere daca ar fi fost nevoie .
Vedeti din foto ...
memorat
rzv
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #8 :
05.Dec.2018, 08:27:38 a.m. »
Cyrix este foarte interesant, avand in vedere ca alternativa de la ARB (are si monitorizare vizuala) costa peste 350 E,un T-Max am vazut unul ars....
Asta-i chiar gratis si in Romania.....
memorat
mapo13
Full Member
Gen:
Fagaras - Bv
«
Răspuns #9 :
05.Dec.2018, 10:49:45 p.m. »
Aha ...am inteles Rzv ...
Merem mai departe ...am montat LED BAR -ul in final dupa ce am vopsit si toate suruburile ca sa fie totul pe negru.
In principiu imi place ce a iesit .
Nu stiu daca este prea jos sau prea sus ...o sa fac niste teste sa vedem cum emite lumina .
Mi-ar fi placut mai jos dar sistemul de prindere se complica !!!
Niste foto :
memorat
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
Mergi Sus
« precedentul
următorul »