Autor Subiect: Schimbatorul de viteze - probleme timonerie !  (Citit de 3397 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline mapo13

• Full Member
  • Mesaje postate: 172
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Jimny 2000 Made 4X4
    • Fagaras - Bv
Schimbatorul de viteze - probleme timonerie !
« : 28.Nov.2018, 10:50:43 p.m. »
Buna Seara ...
Din ciclul probleme tehnice si revizie generala la Jimny - solutii extreme  :good:reme
De cand am luat masina am observat o oarecare dificultate la introducerea in treptele de viteza si un mare joc la levierul de comanda - adica schimbator .Mentionez ca intra si greu in marsarier cateodata .
De asemeni agata din 3 in 4 sau din 3 in 2. Oarecum o invatasem si m-am descurcat cu schimbatul vitezelor pana am ajuns cu revizia si la grupul schimbator .
Initial am suspectat cutia de viteze . Am schimbat uleiul peste tot , cutie , cutie de transfer, grupuri dar degeaba .
Cand am sapat mai adanc am descoperit ca tamponul care tine cutia de viteze era complet inactiv deroarece era rupt si copt si toata cutie dansa cum vroia ea .
Mentionez ca aveam si dificultate cateodata cu cuplarea mecanica 4x4 tot din cauza acelul tampon - vezi foto
L-am cumparat cu 20 de lei facut de Yamato parca ...
  • Suzuki Jimny 2000 made 1.3 Benzina 4X4

Offline mapo13

• Full Member
    • Fagaras - Bv
Re: Schimbatorul de viteze - probleme timonerie !
« Răspuns #1 : 29.Nov.2018, 09:24:01 p.m. »
- continuam ...
Asadar am montat tamponul si situatia s-a imbunatatit simtitor dar tot nu era PERFECTA manevrarea schimbatorului !
Adica nu gaseam precizia pe care o avea sora geamana din foto ...asa ca am continuat sapaturile si am ajuns la aceste doua bucsi care erau si dansele obosite rau de anii batranetii ...unna era chiar fisurata si toata timoneria trepida !
Nu va spun ce munca a fost acolo ca sa le dam jos ...doua piulite s-au desfacut cumva dar doua piulite erau complet ruginite si cu flexul nu te poti baga acolo sa tai nimic ....ca nu e loc .
Am dat cu spary-uri si para spray uri de deblocare si corodare ...nimic frate ...nu se desfaceau si basta
Doar cu Dremel-ul am biruit ...am taiat piulitele ruginite !
Apropo a trebuit sa dam si cardanul de spate jos de o parte ca sa putem lucra acolo ...

The following users thanked this post: toma, kellogs

Offline kellogs

« Răspuns #2 : 30.Nov.2018, 08:19:38 a.m. »
La ce tarife lucrezi ? Am ne voie de un mecanic bun :D
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline mapo13

• Full Member
    • Fagaras - Bv
« Răspuns #3 : 30.Nov.2018, 09:14:11 p.m. »
Draga Kellogs ...fac lucrarile doar pentru mine ca imi place mie sa mesteresc  !Imi pare rau dar nu te pot ajuta ....multa lumea ma intreaba daca nu ii ajut si pe ei cu reparatiile .
De abia am timp  pentru masinuta mea ...

Asadar sa continui ...
Am dat acele tampoane jos si cand am vazut cat costa unul am cazut pe spate ...dar si pe ganduri - 140 de lei bucata !!!!! :pardon:
Trebuia sa gasesc o solutie ...le-am aratat in stanga si in dreapta la toti prietenii mei si marele Nicu - un amic - imi zice dute si ia magazinul X si cere tampoane pentru Dacia 1300 facuta in 1979 ....va vine sa credeti !
Am cazut a doua oara pe spate ca erau compatibile perfect ca si cota de deschidere pe guma si cu suruburi de 8 - nu imi venea sa cred !
Pret 12 lei bucata erau scumpe mi-a zis vanzatorul pentru ca sunt pentru masina Vintage....heheheh daca stia Nenea cat era originala !
Doar ca acestea de Dacie sunt rotunde dar functia de a prelua vibratiile este identica ...
Vezi foto ...

Offline mapo13

• Full Member
    • Fagaras - Bv
« Răspuns #4 : 30.Nov.2018, 09:16:41 p.m. »
Asadar cu multa bucurie ne-am apucat de treaba sa le montam sa vedem rezultatul ...
Nu va spun ...suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper - o precizie pe care nu am mai vazut-o pana acum la cutia mea .

Imi cautasem de fapt cutie de viteza initial (printre altele) ca ma gandeam ca acolo este problema cand colo uite unde era baiul ,
Urmeaza doar sa mai terosonez sectorul unde am lucrat si e gata totul si la cutie .

Deci sunt din nou happy , poate va ajuta si pe voi informatiile acestea !!!

Offline toma

« Răspuns #5 : 30.Nov.2018, 09:54:49 p.m. »
Jos palaria @mapo13  :pardon:
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: mapo13, vali2009

Offline kellogs

« Răspuns #6 : 30.Nov.2018, 10:05:02 p.m. »
Incercam si eu... cine trebuie nu ma ajuta iar cine stie nu are timp. Aia e!

Deci Suzukiile se inspira de la Dacii, stiam eu!
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: mapo13

Offline mapo13

• Full Member
    • Fagaras - Bv
« Răspuns #7 : 01.Dec.2018, 07:43:59 p.m. »
Daa...ca sa vezi ce chestii cu piesele astea de schimb ...acuma poate ca pana la urma le luam pe cele de 140 de lei bucata ca nu aveam ce sa fac !!!
Dar mi-am zis hai mai sa caut ca poate gasesc alta solutie ...si uite ca am gasit tampoane de Dacie care merg perfect acolo .
O sa mai imi iau doua cu 25 de lei sa am de rezerva ca cine stie si reperele astea vechi cat s-or mai gasi pe piata . Pentru 25 de lei merita sa le tii de rezerva .

Spor maxim

Offline _JML_

« Răspuns #8 : 21.Oct.2020, 08:56:34 a.m. »
Buna ziua tuturor si scuze daca redeschiderea acestui topic este inoportuna...  :dknw: Acele tampoane de Dacia 1300 (care pot inlocui tampoanele de la timonerie - vezi mai sus) sunt cele care (la Dacia 1300) sustin traseul tobei de esapament? Am gasit asa ceva si nu sunt convins ca sunt cele in discutie... Multumesc!  :pardon:
« Ultima Modificare: 21.Oct.2020, 09:18:01 a.m. de _JML_ »
  • Jimny

Offline mapo13

• Full Member
    • Fagaras - Bv
« Răspuns #9 : 21.Oct.2020, 10:23:23 p.m. »
Hmmm...par la fel ...ce sa zic ...

The following users thanked this post: _JML_