Autor Subiect: Despre noile modele cu motorizari 1.0 si 1.4  (Citit de 35185 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline steph

Re: Despre noile modele cu motorizari 1.0 si 1.4
« Răspuns #80 : 05.Mar.2019, 10:04:45 p.m. »
Dar toti uita pe ce drumuri circulam in Ro, si ca putem circula optim si cu un motor de 50 de cp la ce drumuri si trafic avem.  :D

Tocmai. Daca aveam autostrazi unde puteam sa mergem constant cu 120 - 130, 50cp erau suficienti. Am trait cu Matiz vreo 3 ani si 100k km. Dar e nasol.

Pentru drumurile noastre cu o banda, orice rezerva de putere e bine venita. Eu prefer sa termin o depasire repede nu sa ma expun aiurea pe sensul gresit de mers.

Si eu am fost sceptic cand am coborat de la 1.8 aspirat la 1.4T dar in practica s-a dovedit mai placut. Si acum la 1.0 la fel. Conducand atat vitara de 1.6 cat si pe cea de 1.0 clar prefer turboul. 1.6 nu cumparam clar.

Da, 1.0 e un compromis major fata de 1.4 dar se poate trai cu el cand nu e buget pentru diferenta. Si asta o spune unu` care acum merge cu uber pentru ca a zburat prea jos pe Basarab :)))

S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline steph

« Răspuns #81 : 08.Mar.2019, 03:07:18 p.m. »
Si cum socoteala de acasa .... stiti vorba...

La fel ca anul trecut cand am luat S-Crossul, mi-am pierdut rabdarea in asteptarea rablei. Ajutat insa de oferta cu roti de iarna de la Autonet. Am pus iar in balanta incertitudinea inceperii programului vs setul de roti de iarna  care oricum trebuia cumparat.

Tatal meu incerca cumva sa se convinga ca e ok si 1.0 dar cum eu nu am permis in perioada asta, dupa ce a mers numai cu a mea l-am vazut destul de incantat asa ca am renuntat la rezervarea facuta initial pentru 1.0 si am mers si la Vitara tot pe 1.4

Vineri ar trebui sa o ridicam asa ca acum am pe cap doua chinezarii turbate :D

Eu raman la parerea initiala. 1.4 e de preferat dar pentru o utilizare preponderent urbana si 1.0 isi face treaba chiar daca cu un fun factor mai mic.

Offline Anek

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
« Răspuns #82 : 14.Mar.2019, 07:52:20 p.m. »
Salut
Tatăl meu vrea sa cumpere un New vitara 1.0Passion. Întrebarea mea este dacă motorul este ok? Nu este prea mic?  Eu fac comparație cu fosta mașina un Opel astra din 95 cu 72cp...care a fost ok la vremea lui.
As vrea sa zică cineva care deja deține aceasta mașina sau a condus-o.
  • Suzuki New vitara 1.0 Passion Boosterjet

Offline smiley

« Răspuns #83 : 14.Mar.2019, 08:51:33 p.m. »
@Anek
1.0T este similar dpdv al performatelor ca vechiul 1.6 aspirat(chiar daca sunt mai putini calutzi, cuplu maxim vine la turatii joase) si cum 1.6 era un motor fasnet as zice pe Vitara cred ca nu vor fi probleme :)

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline lionking80

« Răspuns #84 : 14.Mar.2019, 09:23:59 p.m. »
@Anek
1.0T este similar dpdv al performatelor ca vechiul 1.6 aspirat(chiar daca sunt mai putini calutzi, cuplu maxim vine la turatii joase) si cum 1.6 era un motor fasnet as zice pe Vitara cred ca nu vor fi probleme :)
Diferenta intre 1.6 aspirat si 1.0 turbo e maricica in favoarea motorului turbo. Vezi postul meu cu nr. 30 din topicul asta care are date reale (testate), nu vorbe. Vitara cu 1.0 turbo e absolut decenta dupa parerea mea si nu doar in oras dupa cum cred unii care nu au condus-o.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

• Suzuki Vitara 1.0 Boosterjet Passion 5mt Allgrip Atlantis Turquoise

Offline ntire2000

« Răspuns #85 : 14.Mar.2019, 09:40:07 p.m. »
dupa semnatura vad ca te-ai hotarât deja......  :)
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Anek

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #86 : 14.Mar.2019, 10:11:50 p.m. »
dupa semnatura vad ca te-ai hotarât deja......  :)
Da, ai dreptate practic e ca și cumpărată, dar mereu e buna și o a doua opinie înainte sa fac pasul cel mare, dealerul auto oricum a zis doar de bine, pana la urma ce mama nu își lauda copii:d și eu am speranțe mari în mașină aceasta, doar ca nu vreau sa am surpriza neplăcută ca la 4 persoane la un deal sa moara motorul:d atât tot.

Offline Dogy

« Răspuns #87 : 14.Mar.2019, 10:55:00 p.m. »
Eu am facut un drivetest cu Vitara 1.0 si mi-a placut. Nu stiu ce asteptari ai, dar e un motor mai mult decat decent. Dpdv al datelor tehnice e peste vechiul 1.6 aspirat. N-o sa rupi soseaua cu el, dar nici nu are cum sa moara la un deal, cu 4 persoane. N-am inteles daca va fi 4x4 sau 4x2.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Anek

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #88 : 14.Mar.2019, 10:57:09 p.m. »
4x2

Offline steph

« Răspuns #89 : 15.Mar.2019, 12:49:04 a.m. »
Este decent stai fara grija. E de preferat cel de 1.4 dar ca idee mie personal mi se pare mai fain 1.0 decat vechiul 1.6 aspirat. De care lumea in general e multumita. Cum am mai spus pe topicul asta, diferenta de pret nu e mare intre ele, dar depinde cat te-ai intins deja.

Ca idee pe la Opel sau Peugeot motoarele de baza au 80-85 cp. Asa ca 112 sunt onorabili pentru marea majoritate a utilizatorilor.