Autor Subiect: Sa cumparam piese de la Autodoc24.ro  (Citit de 22038 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jante.otel

Sa cumparam piese de la Autodoc24.ro
« : 15.Nov.2018, 09:28:09 p.m. »
Salutari,
Sper ca m-am plasat bine aici cu subiectul asta in care vrea sa va spun ce-am patit cu Autodoc24.
Pentru cei ce nu stiu (presupun ca mai sunt) Autodoc24 este un magazin online cu sediul in Germania care are preturi variabile de la o zi la alta, functie de discountul perceput: intre 15% si 23%. In zilele "bune" preturile sunt cat se poate de competitive, dar te omoara transportul - timpul de transport. Practic dupa ce platesti comanda, Autodoc te mai tine vreo 2-3 zile pana cand primeste banii in cont si abia apoi organizeaza expedierea coletului. Sa te fereasca sfantul sa faci plata cu card si sa te anunte peste trei zile ca din cauze tehnice plata n-a fost procesata, iar tie iti crapa maseaua dupa vreun "surub"... Mie mi s-a intamplat asa :(
Expedierea se face cu DHL pana in tara si apoi cu Urgent Cargus. Practic din momentul in care ai decartat si pana ti-au venit piesele comandate trec cam 5 zile lucratoare (mie nu mi s-a-ntamplat sa platesc Luni si sa primesc coletele Vineri/Sambata, ci Lunea urmatoare - cel mai devreme).
La ultima mea achizitie de la ei am luat niste piese pentru care am platit vreo 2000 RON, conform confirmarii comenzii primite pe mail. Ma trezesc peste 3 zile lungi (in care asteptam mesaj sa-mi spuna ca piesele au fost expediate cu DHL, AWB nr...) cu email ca mai am de plata 12,54 ron ca sa-mi dea drumu' la comanda.
Am vazut rosu in fata ochilor X-( Ma grabeam cu piesele...
Era gata-gata sa platesc suma ceruta ca sa deblocheze expedierea. Inainte de a plati insa i-am contactat pe platforma lor autodoc24.ro si dupa lungi discutii tensionate imi confirma ca de fapt comanda mea e in procesare (inca in procesare) si urmeaza a fi expediata intr-un viitor apropiat: 24-36 H. Si nu mai am nimic de platit in plus. Uraaa! Am scapat cu 12 lei in buzunar!  :clap:
Mi s-a si intamplat insa ca totul sa mearga snur: comanda / plata / trimitere email cu confirmare plata / trimitere instiintare receptionare plata / mail despre expediere colet / primire colet acasa / sarbatorire receptie colet :)
Daca aveti si voi experiente cu ei si nu este un alt topic despre asta, impartasiti si la altii ca poate o fi de ajutor pentru cineva.
Prin urmare Autodoc e bun, dar nu pentru atunci cand esti in graba.
Parerea mea...
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Re: Sa cumparam piese de la Autodoc24.ro
« Răspuns #1 : 15.Nov.2018, 09:41:49 p.m. »
Bine de ştiut, mulţam de info.
Eu îi ştiu cu site-ul autopieseonline24.ro şi îi urmăresc când şi când, au preţuri bune, într-adevăr.

Zilele astea am de luat nişte plăcuţe de frână, nici măcar nu mă grăbesc, dar costă doar 150 lei şi aş avea de plătit transport la ele.
Nu se bagă nimeni la un group-buy, să scoatem o comandă totală de peste 540 lei, pentru a beneficia de livrare gratuită?
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #2 : 15.Nov.2018, 09:46:33 p.m. »
Am comandat si eu de la ei diverse piese, dar nu am întîmpinat nici o problema, doar ca a trebuie sa confirm comanda telefonic, eu fiind atunci prin grecia si a trebuit sa caut in tableta(in timp ce vorbeam la telefon) diverse date despre comanda facuta(ce piese am comandat).
De la data lansarii comenzii si pina au ajuns piesele la mine a durat cam2 saptamini.
Problema care m-a deranjat si am fost putin surprins a fost ca am comandat amortizoare de spate Sachs care au holograma dar sunt fabricate in China
Nu stiu daca voi mai comnda pe viitor de la ei
O experienta negativa am avut si cu cei de la Autokarma si Epiesa asa ca toti sunt cam la fel(parerea mea)
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #3 : 15.Nov.2018, 09:47:30 p.m. »
Bine de ştiut, mulţam de info.
Eu îi ştiu cu site-ul autopieseonline24.ro şi îi urmăresc când şi când, au preţuri bune, într-adevăr.

Zilele astea am de luat nişte plăcuţe de frână, nici măcar nu mă grăbesc, dar costă doar 150 lei şi aş avea de plătit transport la ele.
Nu se bagă nimeni la un group-buy, să scoatem o comandă totală de peste 540 lei, pentru a beneficia de livrare gratuită?
trebuie cineva din bucuresti ca eu as fi fost interesat de ceva piese
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 15.Nov.2018, 09:52:00 p.m. »
Fiind din Brăila, cred că aş avea o soluţie să ţi le trimit fără alte costuri.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline sfichiu

« Răspuns #5 : 16.Nov.2018, 10:13:25 a.m. »
Eu am comandat pe data de 06.11.2018 senzori de presiune roti  si abia ieri i-am primit prin Cargus.Am tot verificat in acest timp situatie pe site-ul lor despre comanda si-mi aparea numai in germana ca tot se proceseaza comanda,ca se transfera,etc.Cumva zilnic se vedea ceva despre comanda dar nimic concret!Am tot corespondat direct prin chat cu-n operator de-al lor care tot ma lamurea sa am rabdare ca primesc comanda. Ce ma deranjeza la AUTODOC:
 1-  Timp mare de asteptare!
 2-  Neaparat trebuie sa achiti integral la inceput,cand faci comanda......ca la c...e!!! :D........dupa care astepti cu sufletul la gura sa vezi rezultatul.

Acu fug sa montez rotile de iarna ca la noi se anunta vreme urata.
  • VITARA S ,Matiz

Offline landcruiser

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • sighisoara
« Răspuns #6 : 24.Ian.2019, 01:10:00 p.m. »
deocamdata nu ma pronunt. am comandat si eu, au venit  dupa vreo 2 saptamani, scria SACHS pe amortizoare, dar erau mai slabe decat cele inlocuite. le-am returnat, si din 11septembrie 2018, astept returnarea banilor. Azi e 24.01.2019, si nu primesc decat mesaje promo, si de genul, "va rugam sa asteptati".
  • toyota

Offline delta_hd

« Răspuns #7 : 30.Iul.2019, 11:08:48 p.m. »
Fiti foarte atenti ca sunt o puzderie de astfel de site-uri (doar in limba romana, nu au si alte limbi, ca au domeniul .ro), numai eu am verificat vreo 6 cu denumiri asemenatoare luate de pe compari.ro sau price.ro, aparent cu sediul in Munchen, care preiau plata direct, deci fara escrow, si care vin cu o serie de probleme legate de reclamatii si expediere. Adica daca nu esti multumit ciuciu, iar transportul dureaza cca 2 sapt - o luna.

Eu am patit-o cu o imprimanta luata tot asa de pe un site unguresc, cu sediul in ungaria, cu domeniu .ro la care nu mai aveam cum sa o trimit in garantie ca ma costa 680lei, unde imprimanta a costat 350lei.

Deci aveti grija cand aveti de-a face cu preturi ciudat de mici la firme care sunt strict online si care nu au macar sediul in Romania!
  • Vitara S
Vitara II 1.4 LY 2018 benzina Boosterjet + GPL Prins de la Alternative fuel systems (vandut deja din fabrica de Suzuki Belgia), merge impecabil, recomand. Consum 8-9% pe bord, mers in general peste 140/h.

The following users thanked this post: Acidutzu2000

Offline kellogs

« Răspuns #8 : 17.Dec.2019, 11:02:22 p.m. »
Nu va luati dupa lista lor de piese compatibile selectind Marca-Model-Motorizare. Am luat in felul acesta un filtru de aer nepotrivit, iar ca sa il returnez, se poate, insa cu transportul platit de mine, chiar daca vina le apartine. Chiar si cu Posta e prea scump sa imi bat capul.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #9 : 18.Dec.2019, 02:20:47 p.m. »
Comertul online ar fi trebuit sa devina partea ce lipsea din lantul comercial perfect, accesul instantaneu la toate ofertele. Mai are pana acolo. Dar "scamatori"... garla. Daca va place ceva de undeva, primul lucru care trebuie sa il faceti este sa verificati saitul ce vinde pe un sait specializat de calificative. In acest moment sunt multe saiutri de evaluare si toate saiturile serioase ce vand produse te incurajeaza sa lasi un calificativ, nici lor nu le comvine ca saituri fantoma strica piata online.

Principial, ce e ieftin ...nu prea are cum sa fie si bun, daca nu este la final de ciclu si se golesc rafturile. Si suntem prea saraci pentru lucruri ieftine. 
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008