Autor Subiect: Frana de mana  (Citit de 5541 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Blitzu

Re: Frana de mana
« Răspuns #20 : 05.Dec.2018, 12:21:49 p.m. »
Eu cu ea asa la ultimul dinte am reusit sa ma-torc cu frână de mana fara probleme

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline f.cristi

« Răspuns #21 : 05.Dec.2018, 12:27:02 p.m. »
Ținea si la mine (doar) la ultimul dinte, dar nu-mi plăcea; imi dădea un sentiment de nesiguranță.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #22 : 05.Dec.2018, 02:46:51 p.m. »
Cand se vor mai uza elementele sistemului de franare, nu va mai tine la fel de bine. Fiind la ultimul dinte nu mai ai nici o rezerva.
O frana de mana bine reglata, cam de la al treile dinte ar trebui sa se simta franarea in mers, iar de la 5-6 dinti sa nu poti pleca de pe loc cu frana trasa.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Blitzu

« Răspuns #23 : 05.Dec.2018, 03:59:25 p.m. »
"Ultimul dinte" de fapt nu e ultimul,e cel unde frână ține,după el mai sunt.
Ultimul dinte asta la mine e al 4-5-lea,deci e in limite normale,doar ca prinde brusc

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline ...

« Răspuns #24 : 05.Dec.2018, 04:14:34 p.m. »
Eu cu 2 dinti imobilizez bine masina in panta/rampa usoara. N-am fost nevoit niciodata sa trag la maxim frana de mana ca sa tina masina pe loc, chiar si in zone cu inclinatie serioasa. Bine, in astfel de momente pun o piatra la rotile din spate si las volanul bracat.

Offline duculetu

« Răspuns #25 : 05.Dec.2018, 10:14:21 p.m. »
Posibil intrebarea mea sa nu se ridice la nivelul de calitate SCF dar voi iarna, in noptile geroase, cuplati frana de mana in parcare in fata blocului sau lasati doar in viteza 1/R?
Intreb pentru ca nu stiu daca exista risc mai mare sa ramana "inghetat" cablul sau tamburii blocati. Masina dinainte avea discuri si pe spate daca are relevanta.
Ca sa fiu totusi on topic, dupa ce mi-au reglato in revizie, acum la dintele 3 prinde bine, mai sus as forta.

Offline Blitzu

« Răspuns #26 : 05.Dec.2018, 10:16:47 p.m. »
La temperaturi de-alea urâte nu ar fi indicat sa lasi frână de mana trasă. Riști să începi ziua prost,cu discuri sau cu tamburi.

Offline duculetu

« Răspuns #27 : 05.Dec.2018, 10:22:50 p.m. »
Ce inseamna temperaturi urate? -5 sau -20?
Deblocarea se face rezonabil, sau e mai indicat sa astepti temperatura sa creasca?

Offline Myhay

« Răspuns #28 : 05.Dec.2018, 11:30:51 p.m. »
Cand este ger , de la -5 / -7 temperatura resimtita in jos , nu mai trage frana de mana. Daca ingheata cablul sau placutele pe disc e naspa. Te chinui ceva sa le deblochezi si trebuie sa te bagi pe sub masina etc. Poate nici nu reusesti si o tractezi la service. Eu iarna de cand scade temp sub zero , nu mai folosesc frana de mana. Doar daca o las putin timp pe loc dar daca o las o noapte nu o mai trag. O las ori in viteza , ori in viteza si piatra la roti.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: duculetu

Offline toma

« Răspuns #29 : 05.Dec.2018, 11:31:24 p.m. »
Indiferent de temperatura de afara de ce tragi frana de mana cand parchezi pe plat?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain