Autor Subiect: Frana de mana  (Citit de 5540 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Myhay

Re: Frana de mana
« Răspuns #10 : 07.Nov.2018, 12:26:12 a.m. »
Si uzura placutelor poate influenta intr o mica masura cred. Ea oricum se mai slabeste in timp de la sine. Sa nu ajunga la un moment dat sa nu mai tina nici acolo la ultimul dinte. Eu zic sa te duci la un service la care ai mai fost sa o stranga putin.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline duculetu

« Răspuns #11 : 07.Nov.2018, 04:07:50 p.m. »
Si la mine prindea destul de sus. Cand am facut revizia ei mi-au strans si frana de mana (contra cost), Mi-au spus ca in functie de uzura placutelor in timp, acest proces trebuie facut. Diferenta este mare intre cum prinde acum si cum prindea inainte; Mai sus de dintele 3-4 nu ridic si masina pare bine ancorata.

Ce imi pare aiurea este ca in momentul receptiei masinii, frana nu era stransa asa (nici nu mi-a trecut prin cap ca asa e bine), implicit am platit serviciul 70lei, dar am inceput sa ma obisnuiesc cu procesul asta daca m-am zgarcit si am luat Suzuki.

Offline wolfin

« Răspuns #12 : 07.Nov.2018, 04:14:41 p.m. »
sa nu fie mosorul franei de mana desfacut.

e o posibilitate. e nasol daca e asta
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline duculetu

« Răspuns #13 : 07.Nov.2018, 04:18:16 p.m. »
@wolfin, posibil sa ma insel dar asta nu implica si un sunet distinct? Cristi nu a spus nimic de zgomot atipic.
Totodata, zvonurile sunt ca reglarea este in process mai elaborios care necesita doi mecanici iar operatia nu poate genera in cost prea mare asa ca multi se feresc.

Am sa las si articolul despre cum se foloseste frana de mana, in caz ca threadul o sa devieze in directia aia.

The following users thanked this post: wolfin

Offline wolfin

« Răspuns #14 : 07.Nov.2018, 04:20:00 p.m. »
nu stiu ..trebe sa se duca la service. sa intrebe ,..eventual sa il stranga.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline f.cristi

« Răspuns #15 : 07.Nov.2018, 06:38:39 p.m. »
Si la mine prindea destul de sus. Cand am facut revizia ei mi-au strans si frana de mana (contra cost), Mi-au spus ca in functie de uzura placutelor in timp, acest proces trebuie facut. Diferenta este mare intre cum prinde acum si cum prindea inainte; Mai sus de dintele 3-4 nu ridic si masina pare bine ancorata.
Despre care placute vorbiti ? Ignisul are pe spate tamburi.
Nu am numarat cati "dinti" are frana de mana, dar daca eu nu trag frana de mana pana la refuz in panta/rampa masina o ia usor la vale. Iar cand m-am programat in service pt. revizie si le-am spus problema asta mi-au spus ca asa e normal, sa prinda complet la ultimul dinte. Nu stiu insa de ce nu am intalnit fenomenul asta si la celelalte masini.

Offline Myhay

« Răspuns #16 : 07.Nov.2018, 07:11:50 p.m. »
Daca ai saboti pe spate si acestia se regleaza. Se desface capacul tamburului si mecanicul stie ce are de facut. Ulterior se umbla si la traseul franei de mana , cablului franei de mana daca este nevoie. Mecanicul vede la fata locului. Poate este necesar reglajul doar din saboti sau doar din cablu.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline duculetu

« Răspuns #17 : 07.Nov.2018, 07:11:56 p.m. »
Mie mi-au zis ca mi-au reglat timoniera si tot la fel face  :mester: asa ca exista posibilitatea sa fie si ei obositi si sa ofere informatii neclare. Incearca si la un alt service doar ca idee.

Offline Blitzu

« Răspuns #18 : 05.Dec.2018, 01:52:29 a.m. »
Am obervat acelasi lucru la Ignis dar asa a fost de noua. Oricum,prinde foarte bine dintele ala :D    15000km
"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline f.cristi

« Răspuns #19 : 05.Dec.2018, 12:13:50 p.m. »
Mie mi-au reglat-o la cerere la ultima revizie si e mai ok acum. Imi da mai multă siguranță.