Autor Subiect: Frana de mana  (Citit de 5539 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Frana de mana
« : 06.Nov.2018, 06:01:02 p.m. »
E corect ca frana de mana sa "tina" complet doar la ultimul dinte (cum zic cei din service) ? Daca trag frana doar pana la penultimul dinte masina se misca usor la vale. Parca as vrea sa am o oarecare siguranta si sa se blocheze complet macar la penultimul dinte.

Offline shpeedy

Re: Frana de mana
« Răspuns #1 : 06.Nov.2018, 07:00:56 p.m. »
Din ce stiu, frana de mana clasica se poate regla...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline f.cristi

« Răspuns #2 : 06.Nov.2018, 07:02:50 p.m. »
Pai asta am solicitat si eu service-ului si am primit raspunsul din prima propozitie.

Offline bisti

« Răspuns #3 : 06.Nov.2018, 09:23:56 p.m. »
Frâna de mână trebuie sa țină gradual, nu exista doar la ultimul dinte. Eu, la semafor, trag frâna de mână putin cate putin pana nu se mai misca masina (ca sa evit sa stau cu piciorul pe frana). Cand se imobilizeaza, ma opresc. Dar nu exista sa o trag pana la capat vreodata. Doar daca stau in rampa sau in parcare.

Offline f.cristi

« Răspuns #4 : 06.Nov.2018, 09:27:36 p.m. »
Pai tine gradual. Dar eu trebuie sa ma opresc la poarta in rampa/panta ca sa inchid/deschid poarta. La penultimul dinte masina o ia foarte usor la vale; trebuie sa ajung la ultimul dinte ca sa blocheze. Asta intreb, daca n-ar trebui sa blocheze un pic mai repede, ca sa mai ramana o marja ("un dinte") de siguranta ?

Offline bisti

« Răspuns #5 : 06.Nov.2018, 10:15:39 p.m. »
Daca ai inclinatie mare, peste 20%, da, e normal sa tina abia la ultimul dinte. Altfel, nu e ok. Poti sa faci un test de franare la un service care face teste ITP. Si acolo te lamuresc ei ce si cum. Daca pica, le dai cu testul in cap celor de la service.

Offline Myhay

« Răspuns #6 : 06.Nov.2018, 10:35:47 p.m. »
Eu zic ca nu este normal sa tina complet abia la penultimul sau ultimul dinte. Poate daca esti incarcat si o lasi intr o rampa cu inclinatie mare sa zicem. La mine la al treilea dinte nu mai misca in plan drept si usor spre mediu inclinat. In plan cu inclinatie ridicata tine si la al treilea dinte cam la limita dar ca sa fiu sigur o trag la al patrulea. Ii doare mana sa o stranga nitel?
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline f.cristi

« Răspuns #7 : 06.Nov.2018, 10:42:37 p.m. »
Ii doare mana sa o stranga nitel?
Cred. Nici la celelalte masini nu tin minte sa trag maxim ca sa blocheze.

Offline steph

« Răspuns #8 : 07.Nov.2018, 12:07:18 a.m. »
Alta problema? :D Nu cred ca am stat vreodata sa numar dintii franei de mana. Trag de ea cu simt de raspundere si cam aia e :D Daca chiar e bleaga, orice service poate sa o regleze daca aia de la reprezentanta sunt prajiti. :)
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline f.cristi

« Răspuns #9 : 07.Nov.2018, 12:11:16 a.m. »
Nu e o problema; e un element reglabil. Dar cand tine doar la maxim trag mai cu grija sa nu cumva sa rup maneta.