Autor Subiect: Zgomot la schimbarea pentru mers inapoi  (Citit de 3516 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline grigo53

Zgomot la schimbarea pentru mers inapoi
« : 15.Oct.2018, 05:30:12 p.m. »
salutatre si bine v-am gasit. am un ignis de trei saptamani cu vreo 600 km la bord. de foarte multe ori cand bag in viteza sa merg cu spatele se aude ca si cum nu apas pedala de ambreiaj pana la capat, cu toate ca ma controlez si o apas. cateodata intra in viteza foarte silentios. la vitezele inainte nu am avut niciodata probleme. am avut inainte un matiz care facea la fel. totusi asta e o masina cu mult peste ea si ma gandesc ca nu ar trebui sa faca asa. abia astept revizia de o luna sa le spun, dar ma intrebam daca a mai avut cineva aceasta problema. multumesc.
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Zgomot la schimbarea pentru mers inapoi
« Răspuns #1 : 15.Oct.2018, 05:37:41 p.m. »
Bine ai venit printre noi!
Dacă zgomotul la care te referi este un fel de "carait", sa știi ca "așa face cam toate" mașinile Suzuki în marșarier, pentru ca nu exista sincronizare.
În concluzie, apeși ambreiajul încă o data pana la fund, maneta din nou în punctul mort și reincerci. În scurt timp te vei obișnui cu metoda și nu vei apasa accelerația pana ce nu vei simți ca a intrat în viteza.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline V13R

« Răspuns #2 : 15.Oct.2018, 05:39:03 p.m. »
Si eu am problema asta.. Si nu stiu de ce. Am observat ca daca ma port foarte "bland" cu ea si intru in marsarier foarte lent, dar cu ceva mai multa forta, nu se mai aude mereu..
  • Ignis GL+ 2WD

Offline grigo53

« Răspuns #3 : 15.Oct.2018, 05:45:18 p.m. »
multumesc. ma speriasem. oricum o sa intreb si pe cei de la service. sincer nu mi se pare normal.de intrat intra si nu apas acceleratia pana nu sunt sigur ca e in viteza, dar ma deranjeaza ca intra cu zgomot. sunt obijnuit cu el de la matiz , dar credeam ca o masina noua lucreaza mai frumos. off!! asta e.
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 15.Oct.2018, 05:49:16 p.m. »
Fii liniștit,  eu coabitez cu situația de peste 9 ani și nu s-a întâmplat nimic neplăcut pana acum. Oricum, întreabă și la service pentru liniștea ta.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #5 : 15.Oct.2018, 06:13:04 p.m. »
Swiftul 07 si sx4 din 2010 faceau la fel, si au rezistat 11 ani respectiv 7
Mai calca odata ambreiajul si intra
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline gabi males

« Răspuns #6 : 15.Oct.2018, 09:50:53 p.m. »
Salut! Să o stăpânești sănătos! Cum spuneau și colegii "cam toate face așa", inclusiv baleno. Când te vei obișnui cu ea, nu va mai face așa des.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline f.cristi

« Răspuns #7 : 26.Oct.2018, 08:22:12 p.m. »
Confirm si eu cârâitul la cuplarea marșarierului. In schimb, treptele celelalte merg ca unse.

Offline gheata74

« Răspuns #8 : 26.Oct.2020, 08:33:14 a.m. »
Mașina in garanție , la introducerea vitezei de marșarier are o mică “ cârâiala” cei de la garanții au spus ca așa fac toate  așa lucrează ambreiajul și este normal , mai are cineva acesta problema?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline ElPolloLoco

« Răspuns #9 : 26.Oct.2020, 10:22:31 a.m. »
Mașina in garanție , la introducerea vitezei de marșarier are o mică “ cârâiala” cei de la garanții au spus ca așa fac toate  așa lucrează ambreiajul și este normal , mai are cineva acesta problema?

Sent from my iPhone using Tapatalk

"Asa face toate", dupa cum spun baietii de la service.   Nu o forta, daca vezi ca nu intra din prima, mai calca odata ambreajul sa se sincronizeze pinioanele si nu ar trebui sa ai nici o problema. Asta e o "problema" cunoscuta la tipul acesta de cutie.
  • New Vitara