Autor Subiect: Senzori de presiune roti New Ignis  (Citit de 4171 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline kellogs

Senzori de presiune roti New Ignis
« : 09.Oct.2018, 10:58:39 p.m. »
Imi spune si mie cineva cum se manifesta un Ignis Nou in absenta senzorilor de presiune ?
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline duculetu

Re: Senzori de presiune roti New Ignis
« Răspuns #1 : 10.Oct.2018, 09:31:27 a.m. »
Piuie la contact si flash-uieste galben CB-ul. Pierzi functionalitatea consumului mediu/instant etc.

The following users thanked this post: kellogs

Offline Danke

« Răspuns #2 : 20.Nov.2018, 10:28:48 a.m. »
ce modele de senzori presiune roti  merg la IGNIS 1.2 GL+ 2WD?
am tot cautat la magazine online si zic ca nu au sau nu stiu ce senzori merg la acest model de masina...
ce modele de senzori stiti ca merg sigur si sunt recunoscuti imediat?
  • Suzuki Ignis 2018

Offline tibanul

« Răspuns #3 : 20.Nov.2018, 01:26:06 p.m. »
Ai sa zici ca imi bat joc de tine, dar aia de la reprezentanta merg exact cum ai descris tu. Sigur si imediat.
  • Ignis GLX 4WD Mineral Grey Metallic

Offline ...

« Răspuns #4 : 20.Nov.2018, 01:39:47 p.m. »
Nu tu iti bati joc, ci reprezentanta, cu preturile practicate :)

The following users thanked this post: Soimu

Offline f.cristi

« Răspuns #5 : 06.Dec.2018, 11:52:29 a.m. »
Astăzi de dimineață, la -5 grade, pt. a doua oara in toamna-iarna asta mi s-a aprins din nou bordul de la TPMS si imi arata presiuni scăzute cam cu 0.2-0.3 bar pe toate roțile.
Chestia e nu a mai mers nici șmecheria cu comutatul de pe Confort pe Load si apoi iar pe Confort. Trebuie să merg în benzinărie si sa refac presiunile. Cat sa bag, cat scrie pe plăcuța de pe ușă, sau ceva mai puțin (In caz ca poate creste temperatura exterioara) ?

Offline ...

« Răspuns #6 : 06.Dec.2018, 02:07:21 p.m. »
La mine manometrul Continental nu bate cu ce indica senzorii TMPS (pe care ii cred mai degraba), asa ca trebuie sa bag mai mult decat scrie pe usa, ca sa indice cat trebuie in bord.

Offline duculetu

« Răspuns #7 : 06.Dec.2018, 03:03:12 p.m. »
Smecheria cu mutat de pe Load pe Comfort functioneaza doar daca ai deja presiunea optima. In exemplul pe care l-am postat pe undeva pe aici am spus ca dimineata ma duc la munca, din cauza temperaturii scazute mi se aprindea beculetul iar peste zi afara se incalzea destul de mult si masina statea in soare asa ca temperatura crestea dar beculetul tot aprins ramanea. Facand doar 4km pana acasa daca nu faceam smecheria niciodata nu scapam de avertizare.

Offline Soimu

« Răspuns #8 : 06.Dec.2018, 04:24:57 p.m. »
Astăzi de dimineață, la -5 grade, pt. a doua oara in toamna-iarna asta mi s-a aprins din nou bordul de la TPMS si imi arata presiuni scăzute cam cu 0.2-0.3 bar pe toate roțile.
Chestia e nu a mai mers nici șmecheria cu comutatul de pe Confort pe Load si apoi iar pe Confort. Trebuie să merg în benzinărie si sa refac presiunile. Cat sa bag, cat scrie pe plăcuța de pe ușă, sau ceva mai puțin (In caz ca poate creste temperatura exterioara) ?

Eu as zice sa bagi cat scrie pe eticheta dintre usi...considera presiunea din anvelope ca un "arc" care trebuie sa aiba mereu aceiasi caracteristica de amortizare...teoretic trebuie sa ai mereu aceiasi valoare, si tot teoretic ca sa indeplinesti aceasta cerinta trebuie sa masori si sa faci si refaci presiunea extrem de des(in fiecare zi, in fiecare ora si mai bine in fiecare secunda... :P )...
Deci baga cat scrie(asa am facut eu si masina merge ok) si cand apare iar galben refaci verificarea.
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline macold

« Răspuns #9 : 22.Dec.2018, 05:59:08 p.m. »
M-am distrat si eu cu senzorii...
Masina am luat-o cu roti de iarna cumparate separat tot de la dealer, jante noi si anvelope Pirelli. Si tot clampanea semnul de presiune insuficienta. S-au chinuit cei de la Cluj doua zile au vorbit si cu cei de la DAB si pana la urma i-au dat de capat! Bravo lor!
Se pare - din ce mi-au spus - ca anvelopele Pirelli venisera montate pe jante de Balena, cu senzori corespunzatori. Dupa ce am tot dezumflat si umflat rotile, solutia finala se pare ca (nu mi-au spus) a fost resetarea calculatorului prin debransarea bateriei (asta spuneau cei de la Bucuresti ca e solutia suprema). Acum stau bine, dar ma impinge aghiuta sa dezumflu o roata, ca sa vad daca si lucreaza senzorii sau doar ii am fizic... Ma mai gandesc... Cei din Cluj pareau foarte seriosi, in orice caz rabdatori.
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)