Autor Subiect: Siguranțe fuzibile ceramică antice  (Citit de 3063 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Meltdown

Siguranțe fuzibile ceramică antice
« : 07.Oct.2018, 12:58:18 a.m. »
Salut,

Sunt pus în situația de a căuta niște siguranțe de tablou antic, posibil să fi prins marea Unire.

Siguranțele sunt ceramice, tabloul este trifazat, 380V.

Siguranța pe care trebuie să o scot este ruptă. Deci este nevoie de înlocuitor.

Știți unde se pot găsi?
Aveți poza atașată.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline enicky

Re: Siguranțe fuzibile ceramică antice
« Răspuns #2 : 07.Oct.2018, 12:20:50 p.m. »
  Dupa cum arata, mai bine le schimbi pe toate, pt. ca datorita vechimii oricand se pot sparge si celelalte, in plus cele  noi sunt calibrate corect.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 07.Oct.2018, 12:22:40 p.m. »
Si mai cumperi 2 in plus de rezerva. Peste 30 ani sigur nu se mai fabrica... :D
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline bisti

« Răspuns #5 : 07.Oct.2018, 02:39:52 p.m. »
E nevoie de siguranta trifazica, nu monofaza.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #6 : 07.Oct.2018, 06:03:46 p.m. »
Tabloul este trifazat dar dupa cum arata face o distributie pe trei, ba chiar patru circuite momofazate - vezi ca siguranta cu capac spart este legata pe aceiasi faza cu cea de deasupra ei. In aceste conditii, ar putea fi inlocuita cu o automata monofazata doar siguranta in cauza.
Sfatul meu, insa, este de a cumpara un capac nou (plus doua de rezerva la sfatul lui @gabineg) si un set de patroane fuzibile ca sa fie la-ndemana la nevoie si lasata instalatia asa cum este. Nu intru in detalii cu avantajele si dezavantajele automatelor versus fuzibilelor. Aici se poate conta foarte bine pe vorbele din batrani "nu umbla la lucrul care merge" si "mai binele e raul binelui"
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Meltdown

« Răspuns #7 : 07.Oct.2018, 07:46:00 p.m. »
De cati Ah?

Electricianul zicea 35A. Pe unele scria 60A.
Am luat și și.

Interesante, sunt curios dacă ce mi-ai dat tu este ce trebuie.

Dupa cum arata, mai bine le schimbi pe toate, pt. ca datorita vechimii oricand se pot sparge si celelalte, in plus cele  noi sunt calibrate corect.

Nu am cum. Este la comun tabloul.
Este o veche casă boiereasca transformată în bloc de locuințe.

https://www.dedeman.ro/bucuresti1/capac-diii/p/1026785

Sau pui una automată:
https://www.hornbach.ro/shop/Siguranta-electrica-automata-Comtec-16A-cu-filet-E27-neagra/6148672/produs.html

Chiar capac din ăla am luat azi de la dedeman, împreună cu siguranțele aferente. Sper să se potrivească.

Tabloul este trifazat dar dupa cum arata face o distributie pe trei, ba chiar patru circuite momofazate - vezi ca siguranta cu capac spart este legata pe aceiasi faza cu cea de deasupra ei. In aceste conditii, ar putea fi inlocuita cu o automata monofazata doar siguranta in cauza.
Sfatul meu, insa, este de a cumpara un capac nou (plus doua de rezerva la sfatul lui @gabineg) si un set de patroane fuzibile ca sa fie la-ndemana la nevoie si lasata instalatia asa cum este. Nu intru in detalii cu avantajele si dezavantajele automatelor versus fuzibilelor. Aici se poate conta foarte bine pe vorbele din batrani "nu umbla la lucrul care merge" si "mai binele e raul binelui"

Aș înlocui cu ceva cât mai apropriat, dacă găsesc.

Am luat niște siguranțe și capace noi, dar nu știu ce să zic. Vedem luni sau marți.

Cel mai bine ar fi să se înlocuiască în tot blocul/casa instalația electrică. Are cam 100 de ani.
Din păcate este folosită la comun de mai multe familii și este mai greu procesul.

Offline Meltdown

« Răspuns #8 : 07.Oct.2018, 07:48:43 p.m. »
Legat de cumpărat cât mai multe ca să fie, dacă merge ce am luat acum, iau vreo 5 să fie.
Dar se dezintegrează instalația până mai umblu acolo vreodată.

Offline bisti

« Răspuns #9 : 07.Oct.2018, 08:21:40 p.m. »
Verifica-le pe cele existente sa nu aibă sârme pe mijloc. Daca au și nu sunt corect dimensionate e posibil că instalația sa fie coaptă și să fie nevoie sa o refaci.
Nu poți să știi ce consumatori au folosit locatarii in perioada de când e instalatia făcută. Mă îndoiesc că e de acum 100 de ani, lumânările și lămpile cu gaz au fost la putere până prin '30.