Pentru ca ma "manca" rau de tot sa iau un "noul Swift" - am reusit sa ajung la un dealer sa-l vad.
Acuma, luati in calcul urmatoarele premise:
- vreau o masinuta mica, insa cu zvac
- pret decent (evident caut sa fie mai mic) - undeva insa pe la 11.000 mi-am pus limita
- ma entuziasma maxim swift-ul ; din pozele vazute pe site
Asa ca m-am interesat in mai multe directii. Swift 1.0 boostejet; Ford Fiesta 1.0 ecoboost; Opel Corsa 1.4Turbo.
Ofertele la prima strigare...
11.500 corsa 1.4 150cp (AC,oglinzi electrice incalzite+electrocromatica centrala, audio cu usb si intelilink si alte dotari inutile, gen start stop, ceva avertizari...etc)
10.300 fiesta 100cp cu dotari similare
12.850 swift 112 cp passion, dotari aproximativ la fel - cu vopsea metalizata in pret.Atat.
Asa ca am vazut Swift-ul. Arata foarte misto. Serios, e super fain. La exterior.
Arata misto si la interior. Totusi nu m-a convins. Spatiul interior e bun, chiar lejer pentru masinuta asta, spatiu generos si pentru pasagerii din spate, portbagaj-ul suferind usor la capacitate din aceasta cauza.
Scaunele sunt...slabute. Pot sa spun cele mai slabe scaune din cele 3 masini enumerate. Sustinerea laterala spatar sunt doar niste bureti, foarte usor de miscat chiar cu mana, fara vreun cadru ceva mai rigid dedesubt pentru sustinere. Totusi, faine tetierele.
Volanul iti da o senzatie putin ciudata, de parca ar fi facut din ceva plastic casant, cumva. Practic daca ii dai un bobarnac, are o rezonanta ciudata, nu are acel feeling solid la care te astepti de la volan.
Plasticele prin interior...destul de dure, asa la prima impresie parca e plastic de laptopuri.
La exterior, in schimb, lucrurile stau mult mai bine. Imbinarile sunt faine, cu spatii mici la separatiile elementelor, vopseaua reusita, fara efect coaja de portocala.
La momentul asta - sunt cam dezamagit. Swiftul are pretul cel mai mare din cele luate in calcul, dar interiorul cel mai slab. Am lasat datele la dealer in caz ca va aparea vreo super oferta, dar sansele sunt foarte reduse sa scada pretul atat. Totusi, o sa las hotararea finala pe alta data, dupa ce se mai raceste treaba, si dupa ce voi reusi si un test drive cu toate.