Autor Subiect: Spalare motor Suzuki Vitara benzina  (Citit de 2350 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Danciu Paul

Spalare motor Suzuki Vitara benzina
« : 17.Sep.2018, 07:32:09 a.m. »
Salut,

Nu stiu daca dvs va confruntati cu aceasta situatie avand motorul prea murdar(noroi,praf etc).Am mai iesit pe la.munte acolo fiind zone unde erau greu accesibile fortand masina la treceri ,a aruncat namol in compartimentul motorului(am si scut dar tot a trecut).
Va intreb daca cineva de aici a curatat/spalat motorul si ce procedura ati urmat.Daca este cineva din judetul meu astept si o recomandare(sunt din Arges-Pitesti).
Parerile sunt diferite in a spala/curata motorul sau nu...

Multumesc
  • Suzuki Vitara 1.6 passion 4*4

Offline cmd77

Re: Spalare motor Suzuki Vitara benzina
« Răspuns #1 : 17.Sep.2018, 09:55:04 a.m. »
Te-as sfatui sa acoperi gaurile pe unde intra noroiul: sunt niste gauri tehnologice, ramase din fabrica, cum ridici capota, deasupra amortizoarelor. Unii le-au acoperiti cu braduti de plastic, altii cu silicon. Daca cauti, undeva pe forum sunt mai multe detalii si poze.
Succes
  • suz
Vitara Passion 2WD benzina Galactic Gray

The following users thanked this post: kellogs

Offline Danciu Paul

« Răspuns #2 : 17.Sep.2018, 12:48:46 p.m. »
Multumesc pt raspuns,dar si pe langa scut jos sunt niste gauri destul de mari,nu cred ca schimb mare lucru acoperind doar acele gauri technice...Oricum e un sfat bun,am sa studiez,eu nu am vazut comentarii legate de asta dar am sa caut.

Deocamdata trebuie curatat ce am actual si nu stiu daca fac bine sau rau,ideea este ca astia cand spala cica nu garanteaza functionalitatea dupa terminarea spalarii...intr-un cuvant joc ruleta ruseasca...

Offline Dogy

« Răspuns #3 : 17.Sep.2018, 01:02:07 p.m. »
nu stiu daca fac bine sau rau,ideea este ca astia cand spala cica nu garanteaza functionalitatea dupa terminarea spalarii...intr-un cuvant joc ruleta ruseasca...

In schimb, un motor murdar va functiona intotdeauna.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline croco

« Răspuns #4 : 17.Sep.2018, 01:40:30 p.m. »
Multumesc pt raspuns,dar si pe langa scut jos sunt niste gauri destul de mari,nu cred ca schimb mare lucru acoperind doar acele gauri technice...Oricum e un sfat bun,am sa studiez,eu nu am vazut comentarii legate de asta dar am sa caut.

Deocamdata trebuie curatat ce am actual si nu stiu daca fac bine sau rau,ideea este ca astia cand spala cica nu garanteaza functionalitatea dupa terminarea spalarii...intr-un cuvant joc ruleta ruseasca...

Eu am spalat cu o carpa inmuiata intr-o galeata de detergent, s-a luat aproape tot jegul si motorul  a functionat bine mersi dupa. Aveam si optiunea sa folosesc un jet cu presiune dar am avut o retinere la cate contacte, conectori, si alte chestii sunt.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline Danciu Paul

« Răspuns #5 : 17.Sep.2018, 01:44:00 p.m. »
Oare daca solicit asta service-ului Suzuki nu o efectueaza?Cineva a facut procedura la ei?

Offline croco

« Răspuns #6 : 17.Sep.2018, 01:51:28 p.m. »
Parerea mea personala e ca ei nu o sa faca operatii de genul asta, iti asigura service si garantie, cosmetica masinii e mai mult treaba spalatoriilor. De unde am cumparat masina, exista o spalatorie dar numai pentru masini noi la pregatirea pentru vanzare si cam atat, nimic pentru motor.

Offline steph

« Răspuns #7 : 17.Sep.2018, 02:39:02 p.m. »
Eu nu prea am spalat motorul niciunei masini pana acum. Poate rar. La cativa ani. Fiind totul nou, mufe neimbatranite, garnituri de plastic care inca sunt moi, eu zic ca poti sa il speli cu jet fara griji. Poate un spray degresant pe care sa il lasi sa actioneze cateva minute si apoi apa din belsug.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline croco

« Răspuns #8 : 17.Sep.2018, 02:42:06 p.m. »
Cred ca colegul nostru a vrut sa intrebe cum procedam in zonele mai greu accesibile unde se depune noroi. In partea vizibila daca bagi un jet cu presiune mare sunt unele sanse sa depalsezi ceva sau sa rupi vreo prindere la cum le-am vazut eu.

Offline steph

« Răspuns #9 : 17.Sep.2018, 02:47:22 p.m. »
M-am gandit ca e evident ca nu dai cu wapul de la 5 cm :D
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14