Autor Subiect: Mesaj "Change Engine Oil"  (Citit de 7994 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Mesaj "Change Engine Oil"
« Răspuns #10 : 11.Sep.2018, 10:08:14 p.m. »
Asta intuiesc si eu ca s-a intamplat, dar ei trebuiau sa pregateasca masina inainte de livrare si sa reseteze CB-ul. Stiu ca atunci cand am luat Qashqai-ul seful de service s-a invartit vreo 20 de min pe langa masina, a masurat si bateria...

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #11 : 11.Sep.2018, 10:16:50 p.m. »
Vezi și partea cealaltă,  dacă mașina stătea vreo zece luni în curte și resetau intervalul la vânzare,uleiul avea mai mult de un an la efectuarea reviziei.

Offline f.cristi

« Răspuns #12 : 12.Sep.2018, 11:04:33 p.m. »
Am fost azi in service si concluzia a fost ca nu e nicio problema tehnica si ca, asa cum intuiam, mesajul a aparut din cauza ca masina n-a fost "pregatita" la livrare, ramanand, probabil, cu setarile din fabrica. Totusi isi puneau si ei un semn de intrebare cum de masina ar fi ajuns din fabrica din Japonia in curtea dealerului in doar aprox. o luna si jumatate (cam asa ar iesi din calcul daca tinem cont de cand m-a anuntat dealerul ca a sosit masina si cand mi-a aparut mesajul respectiv).
Au spus ca mesajul il vor reseta la prima revizie, asa ca vreo 50 de zile trebuie sa merg cu mesajul ala in bord.

Offline duculetu

« Răspuns #13 : 13.Sep.2018, 02:55:39 p.m. »

Offline f.cristi

« Răspuns #14 : 13.Sep.2018, 03:08:31 p.m. »
Adică fabricatie 30.08 la mine si 30.09 la tine ?
Ok, dar masina trebuia pregătită la livrare. Vezi cum e la tine la 1 oct.

Offline fireburn

« Răspuns #15 : 13.Sep.2018, 03:48:51 p.m. »
Cristi, tocmai ai zis intr-un post anterior ca uleiul se schimba si la conditia de timp (un an). De ce sa reseteze aceasta conditie cand ai cumparat masina ?
Daca statea 3 ani in stoc si apoi o cumparai, mai mergeai inca un an cu uleiul acela ?
Eu cred ca e normal sa te atentioneze.

Offline f.cristi

« Răspuns #16 : 13.Sep.2018, 03:55:50 p.m. »
Dacă statea 3 ani in stoc de bun simt ar fi sa schimbe uleiul si sa faca resetarea la vânzare.
« Ultima Modificare: 13.Sep.2018, 04:22:28 p.m. de f.cristi »

Offline ...

« Răspuns #17 : 13.Sep.2018, 04:16:30 p.m. »
Cristi, tocmai ai zis intr-un post anterior ca uleiul se schimba si la conditia de timp (un an). De ce sa reseteze aceasta conditie cand ai cumparat masina ?
Daca statea 3 ani in stoc si apoi o cumparai, mai mergeai inca un an cu uleiul acela ?
Eu cred ca e normal sa te atentioneze.
Se schimba la un an/nr. de kilometri de la vanzarea (si implicit rularea) masinii, nu de la fabricarea ei. Daca masina are in bord 3-4 km, uleiul e "virgin", dar daca ai rulat cateva zeci/sute, deja uleiul e afectat. Asadar conditia trebuia resetata la pregatirea pentru vanzare, in opinia mea.

Offline duculetu

« Răspuns #18 : 14.Sep.2018, 10:16:23 a.m. »
Adică fabricatie 30.08 la mine si 30.09 la tine ?
Ok, dar masina trebuia pregătită la livrare. Vezi cum e la tine la 1 oct.

Eu iti raspundeam la intrebarea asta: "cum de masina ar fi ajuns din fabrica din Japonia in curtea dealerului in doar aprox. o luna si jumatate".
In link am mentionat "Ignis 1.2 GLX Fervent Red/Black (...) asta fusese la Royal Motors si au facut schimb cu Autonet"; Asa a ajuns la Autonet intr-o luna jumatate, a venit la la Royal, nu direct din JP.

Offline f.cristi

« Răspuns #19 : 14.Sep.2018, 10:19:49 a.m. »
Eu sunt convins că masina a trecut numai scriptic, nu si faptic pe la Royal. Mă îndoiesc că scriptele au durat atata.
Am verificat acum: am dat avansul pe 17.10.2017 la Autonet. In perioada precedenta cautasem masina pe roșu și la Royal si n-o aveau.
In fine, ce mai conteaza ?
« Ultima Modificare: 14.Sep.2018, 10:30:22 a.m. de f.cristi »