Autor Subiect: Antigel Baleno 1.2 DualJet  (Citit de 1772 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Myhay

Antigel Baleno 1.2 DualJet
« : 08.Sep.2018, 05:10:19 p.m. »
Va salut! O intrebare: aveti idee ce tip de antigel are Baleno? Stiu doar ca este de culoare verde si manualul utilizatorului nu ma lamureste deloc. Mentioneaza ca trebuie folosit antigel de calitate ridicata de tip glicol etilen pe baza de non-silicat. De ce nu or spune naibii clar ce tip de antigel nu stiu. Adica sa zica G 11 , G 12 etc.

Uitandu-ma pe la motor , verificand nivelul de ulei si completand cu lichid de parbriz am observat ca nivelul antigelului este pe LOW. Masina stationata de 12 ore. Nu am observat sa piarda pe undeva , totul este uscat pe la radiator si sub masina. De cate ori am parcat-o in curte si plecam cu ea sub masina era uscat. Saptamana trecuta nivelul era la maxim.

« Ultima Modificare: 08.Sep.2018, 05:23:01 p.m. de Myhay »
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14536
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Antigel Baleno 1.2 DualJet
« Răspuns #1 : 08.Sep.2018, 06:23:21 p.m. »
Dacă este verde, se pare ca e asta. Vezi si PDF-ul din attachment.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Myhay

« Răspuns #2 : 08.Sep.2018, 06:45:57 p.m. »
Prin recipient se vede albastru. Dar am desfacut capacul si m-am uitat si este verde de fapt deci ar trebui sa fie varianta Suzuki LLC. Ideea este pana luni cand ajung la un service sa completez. O sa ma opresc la o benzinarie si iau orice antigel verde glicol etilen fara silicati sa completez cateva sute de ml pana ajung la service. Sa vad daca gasesc verde ca mai peste tot sunt albastre si roz. De aia cred ca se si evapora fiind varianta cea mai slaba de antigel. O sa intreb la service daca la momentul schimbarii antigelului pot sa il inlocuiesc cu varianta SLLC macar ( cel albastru) sau chiar cu G12 ( roz). Mi se pare absurd sa completez mereu cu cate 0,5-1L la cateva mii de km. Multumesc gabi pentru info.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14536
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 08.Sep.2018, 06:58:34 p.m. »
Cu plăcere. Cativa dintre noi ăștia cu SX4 am trecut la G12+ (mov), evident dupa iesirea din garantie.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 08.Sep.2018, 07:06:56 p.m. »
Probabil nu era strâns bine capacul la borcan. Îmi aduc aminte că am avut și eu la SX4 o dispariție misterioasă și neelucidată a lichidului de răcire. După ce am completat nu a mai scăzut.  :dknw:

Offline Myhay

« Răspuns #5 : 08.Sep.2018, 07:23:15 p.m. »
La mine nu se strange este prin presare. Face tzac dupa ce il apesi si aia e. Este inchis fest. Am fortat putin sa-l deschid deci era bine inchis. Plus ca recipientul la mine este longitudinal si ingust pe inaltime deci nu avea cum sa dea pe afara si ramaneau urme oricum. Eu am impresia ca se evapora el efectiv.

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #6 : 08.Sep.2018, 08:00:01 p.m. »
Daca nu e de la capac, poate pierde printr-un por si se evapora
La cealata masina am patit asa, am schimbat inclusiv pompa de apa si tot pierdea.
Pana la urma am depistat cauza, caloriferul de sub bord avea un por.
Am depistat cand am vazut ca in condensul de ac erau urme de antigel.
Daca e un por pe undeva e greu de depistat pt ca se evapora.
In cat timp ai pierdut si ce cantitate?
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Myhay

« Răspuns #7 : 09.Sep.2018, 12:20:53 a.m. »
Pai ultima oara s a completat cu 200 ml maxim la 7000 km. Akm am 15000 km si in ultimele 2 saptamani nu am mai ridicat capota decat de vreo 2 ori dar pe fuga pt ca am pus lichid de parbriz. Am completat cu un antigel tot verde dar nu cred ca am pus mai mult de 200 ml si a urcat imediat peste maxim cu mult. Ar mai fi 5 degete pana la capac. Nici nu ma asteptam sa intre asa putin. Fac un drum cu ea asa ca nu cred ca da pe afara si cand ajung acasa incerc sa mai scot din el cat pot.

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #8 : 09.Sep.2018, 12:28:58 a.m. »
E un por undeva sau garnitura de la capac, pierderea e mica, nu-ti bate capul
Vezi procentul in care completezi din cate stiu eu e 1/2 cu apa distilata
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Myhay

« Răspuns #9 : 09.Sep.2018, 01:27:34 a.m. »
Pe cine am intrebat au spus ca benzinarele de regula mai papa antigel. Acum ce sa zic..