Autor Subiect: Trosneala  (Citit de 9652 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sprite

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
  • Gen: Bărbat
Re: Trosneala
« Răspuns #20 : 09.Iul.2009, 12:58:07 p.m. »
Bun, dar celalalt nu va avea urmatorul RCA mai scump?
...........

Update:
...masina este acum la service Turbocar, poate-l stiti. Am vazut masini iesite de acolo si sunt ireprosabile.
Imi vor face un deviz corect si detaliat, dupa care vom hotari, de comun acord, cat reparam din ea  :D; adica las pe mai tarziu airbagurile, bordul, volanul. Centurile le vreau, ca sunt sfinte.
Astept... suma totala :notlst:

Offline Fox

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Gen: Femeie
« Răspuns #21 : 09.Iul.2009, 01:00:37 p.m. »
Mda, ca tot a venit vorba de trosneala, am patit-o si eu acum cateva saptamani, cu vreo cateva zile inainte sa-mi expire casco :D.

Recunosc, eu am fost de vina, n-am pastrat distanta corespunzatoare, tipul din fata mea a pus o frana f brusca pentru a acorda prioritate unui pieton si m-am oprit direct in el :(

Partea stanga a masinii a fost afectata :D(aripa, far spart, bara, proiector).

Apoi a urmat tambalaul de la politie unde vroiau sa-mi ia permisul (m-au vazut fata, carnet de 1 an jumate, masina noua) dar le-am explicat, ulterior le-am demonstrat ca n-au de ce sa-mi ia permisul, pentru nepastrarea distantei se acorda 3 puncte si 120 ron amenda. So, am reusit sa-mi pastrez permisul.

A urmat constatarea la masina, totul in regula, mai ales ca aveam casco.
Am dus masina in service la Radacini, 1 sapt si ceva pana au venit piesele din Ungaria si inca una pana a fost gata. Eram super happy, am fost sa-mi iau masina, cand, ma suna cei de la Radacini Auto spunandu-mi ca Omniasigul (de unde aveam casco pe jumatate de an) au oprit din contul lor banii pentru cea de-a doua rata la casco. Astia de la Omniasig nici macar nu m-au sunat sa ma anunte ca vor lua banii din contul celor de la Radacini. In fine, n-am zis nimic, am fost la Radacini sa-mi achit banii pentru cea de-a doua rata la casco.

Culmea, dupa 2 zile ma suna cei de la Omniasig sa-mi spuna ca trebuie sa le platesc cea de-a doua rata la casco.Tipul respectiv habar nu avea ca firma la care lucreaza deja mi-a luat banii prin dealer-ul Suzuki...Comunicarea, bazele de date, verificarea informatiilor sunt la pamant la cei de la Omniasig, really (nu vreau sa mai aud de ei).

Ma rog, acum important este ca masinutza mea e bine :)
Suzuki Swift 1.3 GLX Cosmic Black Pearl Metallic
B 01 TZL

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #22 : 09.Iul.2009, 03:33:51 p.m. »
.....
pacat ca n-ai putut sa te intelegi cu respectivul.
un amic a pocnit masina din vina lui, si n-avea casco, dar s-a inteles cu celalalt care avea casco si a facut-o pe asigurarea RCA a celuilalt.
nu stiu daca mai poti sa schimbi ceva acum, dar vroiam sa scriu asta... poate ajuta pe altcineva
Atunci sa va spun si eu asta: Pentru ca am avut daune, Generali mi-ai cerut anul asta 1043 Euro, comparativ cu vreo 600 euro cat fusese anterior. Din pacate, desi am lucrat foarte bine cu ei( din nefericire i-am pagubit ), m-am mutat la o alta companie unde m-am asigurat cu 650 Euro. Pe viitor s-ar putea sa nu mai fie posibile nici astfel de migratii, datorita bazelor de date comune. Asa ca ganditi-va de 2 ori inainte de a fi buni samariteni.
PS. Cel care a luat vina asupra lui va plati la anul RCA mai mult, dar mai ales CASCO, si a doua oara nu va mai face gestul asta.
Swift 1.5 GS

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #23 : 09.Iul.2009, 04:10:40 p.m. »
chiar si in acest caz, cred ca si @sprite ar plati o diferenta de 700 poate chiar 1000 de euro pentru polita respectivului, decat 5000 pentru reparatia proprie. stiu ca e cam aiurea si nu e corect ce am scris mai devreme... dar intelegeti si varianta asta, nu?

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #24 : 09.Iul.2009, 05:06:36 p.m. »

PS. Cel care a luat vina asupra lui va plati la anul RCA mai mult, dar mai ales CASCO, si a doua oara nu va mai face gestul asta.

RCA-ul nu are de ce sa-l plateasca mai mult pt ca din cate stiu eu la RCA nu au o baza de date cu fiecare masina ce pagube a avut.Mai ales ca sunt multi brokeri care ori sunt pe marginea drumului,ori ii vezi prin Carfur,Cora etc.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #25 : 09.Iul.2009, 05:55:23 p.m. »
chiar si in acest caz, cred ca si @sprite ar plati o diferenta de 700 poate chiar 1000 de euro pentru polita respectivului, decat 5000 pentru reparatia proprie. stiu ca e cam aiurea si nu e corect ce am scris mai devreme... dar intelegeti si varianta asta, nu?
Intelegem si varianta asta.
Lumea nu e obisnuita cu sistemul asta ,"bonus mallus " parca se numeste. Si va plati mai mult si anul urmator si tot asa. In plus, @sprite nu va plati atat. La banii astia iti iei alta masina second nelovita. Are si alternative cu piese din dezmembrari si cred ca-l va costa in final sub 50% din suma initiala, care e suma de "radacini". Acolo - sau la orice alt oficial Suzuki - nu cred ca exista piesa sub 100% adaos comercial. Dar pe aftermarket cred ca se gasesc mai ieftine.
Am inteles ca se va aplica si la RCA sistemul asta, desi deocamdata nu e cazul.
Swift 1.5 GS

Offline adrian_r5

« Răspuns #26 : 09.Iul.2009, 06:14:03 p.m. »
La banii astia iti iei alta masina second nelovita.

... adica una ca asta
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline sprite

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #27 : 09.Iul.2009, 06:27:15 p.m. »
...nu cred ca as fi platit atat pentru ca nu aveam de unde sa stiu cat ma costa reparatia. Astazi - poate, dar atunci, in nici un caz; sincer, in momentele alea nu te gandesti la negocieri sau tratative, decat daca esti facut pentru asta, sau macar "obisnuit". Eu nu sunt si detest targuielile. Nu am incercat sa ne furam caciula unul altuia... Am fost, amandoi, la fel de surprinsi de prezenta celuilalt - nu ne-am vazut. Am avut puncte de vedere diferite asa ca am mers la politie pentru a treia parere, finala. De altfel, el - un tip de nota zece; sper ca si el si-a facut aceeasi impresie despre mine. Doar ca nu ne-am schimbat telefoanele sa ne intalnim la o bere, dupa.

Citat
si cred ca-l va costa in final sub 50% din suma initiala
...sper.

« Ultima Modificare: 09.Iul.2009, 06:31:16 p.m. de sprite »

Offline chrys-gryz

• Full Member
  • Mesaje postate: 208
« Răspuns #28 : 23.Iul.2009, 12:01:45 a.m. »
abia acum am apucat sa citesc de nefericitul eveniment.....shit happens :dknw:.....pana una alta..poate reusesti sa ne tii la curent cu avansarea reparatiilor si cat te-a costat/cat o sa te coste toate reparatiile. Oricum..sper sa iesi cat mai ieftin.....cum s-a zis mai sus...cu 5-6k iti iei un alt swift. salutari
2008 swift 1.3 GLX SE 92hp red

интересное

Offline sprite

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #29 : 23.Iul.2009, 07:50:26 p.m. »
Asa e, cu ceva noroc iti iei alt Swift, dar nu cu 19.000 km, care merge ca-n prima zi. Pe mobile.de m-am uitat si eu de prima oara... ;)
...........
Grav nu e, e doar... mult  :fluier:
Masina, asa cum v-am spus, e la turbocar. Am devizul in fata, facut serios, cu masina demontata. Piese - cat cuprinde; manopera - de asemenea. Totalul - cam tot p-acolo dar, speranta ca n-am surprize la sfarsit, mai mare.
Am lasat luni un avans, comanda piesele saptamana asta, saptamana viitoare ajung, peste doua saptamani probabil e gata.
Gata... fara interior, pentru ca asa ne-am inteles: sa vad la cat ma duce exetriorul si abia dupa aia, in functie de ce bani mai am  =)), sa ne ocupam de interior. Ei, aici e de discutat, intelegeti voi...
............
Va citez cateva repere, din deviz:
- airbag pasager 779.13
- cent de sig f st 1382.54
- cent de sig f dr 1382.54
- airbag sofer 2219.77
- controller airbag 1739.82
Pret de piesa, fara manopera. Si mai sunt si centurile de pe spate, ca au sarit si alea da' alea sunt mai ieftine nitel. Ei, citatele astea le las pe mai tarziu.
.............
Va repet: incordati-va putin si faceti casco... nu faceti ca mine :D
« Ultima Modificare: 23.Iul.2009, 07:54:39 p.m. de sprite »