Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki SWIFT
»
Probleme tehnice SWIFT
(Moderator:
shpeedy
) »
Trosneala
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]
3
4
5
6
7
Mergi Jos
Autor
Subiect: Trosneala (Citit de 9648 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Suzika
Sr. Member
Mesaje postate: 416
Gen:
Re: Trosneala
«
Răspuns #10 :
07.Iul.2009, 12:55:44 p.m. »
La sx4 e chiar si mai mult de 30 milioane, la masina noua...Cand faci un efort si dai atatia bani pe o masina(hai sa spunem in medie 10 mii euro), mai faci unul , anual, de inca o mie de euro...
Ideea este ca nu suntem perfecti, si putem gresi oricand; mai mult, exista nesansa sa fii implicat intr-un accident, sa nu fii vinovat, dar la finalul declaratiilor si al desfasurarilor de "pile", sa ramai sa platesti.
Eu cred ca ce a patit @sprite ar trebui sa iti dea de gandit. Platea CASCO pe 3 ani cu ce o sa cheltuiasca acum.Nu iti mai vorbesc de impactul psihic negativ, ca deja e destul.
memorat
SUZIKA SX4 1.6 GS AT
lucian107416
Full Member
Mesaje postate: 107
Gen:
«
Răspuns #11 :
07.Iul.2009, 02:37:35 p.m. »
Am avut dauna - masina arata mult mai bine, adica daca te uitai superficial la ea, nici nu observai - si m-a costat 10500 RON la BS cand cursul era ~ 3.5. Din fericire pentru mine, am avut Casco. Au fost inlocuite atunci bara fata, radiator, compresor ac, etc. Capota nu era indoita decat cativa cm intr-un loc. Asa ca perspectivele sunt sumbre. Imi pare rau.
PS. sa se tina cont si ca asiguratorii au tarife special negociate cu service-urile. Adica daca mi-ar fi facut-o pe banii mei, m-ar fi costat mult mai mult.
memorat
Swift 1.5 GS
razak
Vizitator
«
Răspuns #12 :
07.Iul.2009, 03:07:40 p.m. »
Mane eu te pot ajuta cu piese din UK - Dezmembrari
Acolo o bara fata este 30 - 50 lire, si sunt f multe piese care merita luate de acolo.
La fel te pot ajuta cu tinichigiu bun si cu vopsitor. cand te decizi imi dai un telefon.
memorat
sprite
Jr. Member
Mesaje postate: 67
Gen:
«
Răspuns #13 :
08.Iul.2009, 05:22:19 p.m. »
...in primul rand scuze pentru intarziere, am avut o mica problema tehnica, multumesc
@andrei_suzuki & @deconectat
Bun. Am fost pentru constatare la Suzuki Radacini; nu sunt preferatii mei inca de pe vremea lui Daewoo, dar era cel mai apropiat service... Au facut-o, nu au vrut sa-mi ia bani pentru asta, dar nici nu mi-au dat devizul; probabil erau convinsi ca nu o sa repar masina la ei. Mi-au comunicat doar totalul, 22100 RON.
........
Piese de schimbat, sunt destule. Pe langa ce se vede ar mai fi la motor ambele radiatoare, posibil vasul de expansiune, ventilatorul, deflectorul de plastic de pe spatele radiatorului, filtrul ulei si/sau ansamblul pe care e insurubat, plus tot felul de fieratanii care tin aripa, farurile, etc. In interior e volanul, sau cel putin partea din mijloc, plansa bord dreapta, ambele centuri; sunt pocnite amandoua, desi nu am avut pasager in dreapta. Fiind masina low cost, probabil sunt, ca si airbagurile, legate in paralel.
Surpinzator, proiectoarele sunt intregi, exceptie rama celui din stanga care a sarit.
Am facut niste poze mai clare azi, le pun cand ajung acasa.
Completare:
http://www.venite.hu/suzuki/swift5menu.htm
linkul pus de
PTR
in alt topic este excelent, am vazut acolo ca exista piese"dedicate": peste tot mi s-a spus ca se schimba bordul cu totul, ori acolo exista plansa bord numai pentru partea dreapta, exact "capacul" pe care il rupe airbagul cand iese, inclusiv cu numarul si tipurile suruburilor de prindere...
Ma gandeam ca nu inteleg nimic de acolo dar denumirile pieselor sunt in engleza.
E de consultat.
«
Ultima Modificare: 08.Iul.2009, 05:40:26 p.m. de sprite
»
memorat
deconectat
Hero Member
Mesaje postate: 762
Gen:
Membru cu logan
«
Răspuns #14 :
08.Iul.2009, 05:55:55 p.m. »
Tot nu ne-ai povestit cum s-a intamplat accidentul. Daca nu ai fost tu vinovat, sau daca e culpa comuna...ar fi pacat sa iti faci masina pe banii tai.
Ai grija ca la o lucrare de genul asta, valoarea finala a reparatiei depaseste destul de mult devizul initial (se descopera pe parcurs si alte piese afectate).
memorat
42 is not an anwser
, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/
sprite
Jr. Member
Gen:
«
Răspuns #15 :
08.Iul.2009, 06:27:53 p.m. »
E vorba de intersectia Bd. Bucurestii Noi cu Calea Chitilei, amandoi faceam stanga, eu dinspre Chibrit, el dinspre Chitila. La mine, semaforul suspendat nu functiona, aveam semn de drum cu prioritate. O masina a oprit sa ma lase sa trec, pe langa ea a venit Honda Civic cu care m-am busit; pur si simplu nu ne-am vazut unul pe altul de masina care a oprit.
In restul intersectiei semafoarele functionau, deci reiesit ca am trecut pe rosu din moment ce ei au plecat pe verde; cei din masina care a oprit au sarit ca martori pentru el. Eu sunt cel care am vrut la politie, ca sa vina sa constate dupa locul in care s-a produs accidentul ca eu eram deja in intersectie cand s-a facut verde pentru ei si ca semaforul de pe sensul meu nu functiona, dar nu s-au deranjat... ca nu aveau oameni.
A fost o intreaga poveste, am completat declaratiile si ne-au trimis inapoi, la masini, ne-au dat un nr. de tel la care sa sunam sa vina un echipaj de rutiera, pe aia i-a durut in pix ca nu erau persoane ranite, etc. A durat cam 7 ore. Am orpit si un echipaj care trecea p-acolo sa ne bifeze declaratiile - n-aveau atributii de genu asta.
Cam asta e. A contat ca celalalt avea martori, chiar daca nu au raspuns la telefon si ca, probabil, eu sunt lovit in fata, el in lateral.
Treaba s-a intamplat vineri, la 11:15. De la politie am plecat, cu masina tractata (ca am venit pana la urma amandoi cu ele la politie) la 18:30.
«
Ultima Modificare: 08.Iul.2009, 06:34:59 p.m. de sprite
»
memorat
discovery
Sr. Member
Mesaje postate: 269
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #16 :
08.Iul.2009, 07:11:24 p.m. »
Daca semaforul tau nu functiona, iar tu ai intrat in intersectie de pe drum cu prioritate, NU AI NICIO VINA!. Trebuie (trebuia) doar sa demonstrezi asta si ar fi platit Primaria. Acum, poate mai poti demonstra in instanta ca politia nu si-a facut datoria sa vina sa verifice semaforul...
memorat
Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.
deconectat
Hero Member
Mesaje postate: 762
Gen:
Membru cu logan
«
Răspuns #17 :
08.Iul.2009, 08:12:25 p.m. »
Daca inca nu merge semaforul, sau daca ai cel putin un martor care sa declare asta, poti face o contestatie.
Situatia e tare pacatoasa. Masina ta e lovita in fata si judecatorul poate interpreta ca ai intrat intr-o intersectie care era blocata. Pe de alta parte, nici cel care a intrat pe verde nu are nici o vina. Responsabila cu functionarea semafoarelor este primaria, insa sa te judeci cu primaria dureaza si ei au si timp si avocati disponibili.
Trebuie sa te hotarasti ce vrei sa obtii si cum vrei sa repari masina. Daca vrei sa obtii culpa comuna (si sa primesti jumatate din valoarea pagubei de la rca-ul celuilalt sofer), va fi tare greu si nu ai sanse prea mari. Daca vrei sa iti recuperezi paguba de la primarie, ai putea sa incerci, insa ai nevoie de dovezi sau de martori. In ambele cazuri procesul va dura destul de mult si ai nevoie de facturi si chitante ca sa poti sa justifici valoarea pagubei. Daca iti faci masina la un service mic si cu piese din dezmembrari, va fi cam greu sa dovedesti cat te-a costat reparatia.
memorat
42 is not an anwser
, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/
sprite
Jr. Member
Gen:
«
Răspuns #18 :
08.Iul.2009, 08:21:02 p.m. »
Probabil, dar nu cred ca as fi reusit, cu atat mai putin acum. Si eu am sperat sa dea culpa comuna, de aia am mers la politie.
.......
In fine, cateva poze, mai clare:
«
Ultima Modificare: 13.Aug.2009, 06:10:21 p.m. de cristyyy2003
»
memorat
andrei_a9
Sr. Member
Mesaje postate: 264
«
Răspuns #19 :
09.Iul.2009, 12:16:13 p.m. »
Imi pare rau de nefericita intamplare.
pacat ca n-ai putut sa te intelegi cu respectivul.
un amic a pocnit masina din vina lui, si n-avea casco, dar s-a inteles cu celalalt care avea casco si a facut-o pe asigurarea RCA a celuilalt.
nu stiu daca mai poti sa schimbi ceva acum, dar vroiam sa scriu asta... poate ajuta pe altcineva
memorat
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]
3
4
5
6
7