Autor Subiect: Traseu de vara, "cabana" Cuca  (Citit de 5344 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danker

Re: Traseu de vara, "cabana" Cuca
« Răspuns #10 : 06.Iul.2009, 08:18:10 p.m. »
- Noi n-am vazut decat 2 pescari pe langa un ochi de apa si o famlie cu 3 copii care au ajuns pe jos la cuca,  :popa:  la voina erau niste corturi da nu aratau a fi periculos.
- E preferabil sa fie o masina cu garda mai inalta, cu exceptia catorva locuri unde in cel mai bun caz se poate harscai masinutza pe burta, traseul este cam ca la Vidraru.
- Ne-a placut, foarte mult mica excursie de o sambata, iar peisajul este superb, nu am vazut un drum la stanga cabanei Cuca, exista un traseu turistic spre varful Papusa care poate fi o optiune intradevar interesanta, pe care sper sa-l facem data viitoare.

« Ultima Modificare: 07.Iul.2009, 10:04:59 a.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline >pexic<

« Răspuns #11 : 06.Iul.2009, 11:14:08 p.m. »
referitor la traseul de picior catre iezer: sunt 2 de fapt :)
ambele pleaca de undeva mai sus de cabana voina (nu se face dreapta spre cuca ci se merge inainte catre o cabana luata de ape (curmatura parca)
putin inante de fosta cabana curmatura se face stanga (se poate trece cu masina prin apa dar dupa inca 100m drumul se termina.
primul traseu (sa-l numim - cel din stanga) este pe langa un parau mic dar superb cu multe mini-cascade, se urca "in dementa" prin padure (sau cum se mai spune : pieptis, voiniceste etc - oricum te rupe :) )
dupa care se ajunge intr-o poiana cu copaci multi cazuti pe jos si plina de zmeura, deci acolo am vazut cea mai multa zmeura adunata intr-un loc vreodata.
se trece paraul pe cealalta parte si se ajunge in zona de jnepenis (intram in caldarea glaciara a iezerului) - atentie: pe poteca aia am vazut o vipera anul trecut! se continua urcarea voiniceste si se iese in golul alpin, mai urcam putin si am ajuns la lac :)
in total 4 ore de urcat nu gluma.
treseul 2 (cel din dreapta -tot 4 ore) incepe putin dupa traseul 1 (cam dupa 50m) si urca prin padure la fel de pieptis pana la un platou unde gasim o stana, acolo scapam de tot de padure, traversam platoul si incepe iar urcarea pe iarba paaaaaaana sus, oricum e mai putin deprimant ca in padure pt ca in scurtele opriri iti poti clati ochii, atentie insa : fara zmeura si fara parau (apa) pe acest traseu.
partea finala a traseului o constituie o coborare de 150 pana la lacul iezer.

eu am mers pe ambele asa ca abia astept timpul liber si eventual doritori ca sa putem merge pe varianta 3 - cu masina!  o parte din acest traseu fiind prezentata aici : http://www.suzuki-club.ro/forum/4x4/rausorul-portareasa/

bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline bogdanb

« Răspuns #12 : 06.Iul.2009, 11:23:42 p.m. »
Danker, deci daca dom'profesor Pexic zice ca e un drum pe acolo, atunci acolo e cel putin un drum, da?  :D :-j
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline danker

« Răspuns #13 : 07.Iul.2009, 08:32:22 a.m. »

e totusi interesant de vazut cat de departe si unde duce drumul care face la stanga exact inainte de cabana.

-Din cate am inteles se refera la cabana Voina, unde intradevar este un drum la stanga catre Iezer, nu la cabana Cuca, unde din ce am vazut, schema si din harta nu rezulta ca ar fi un drum la stanga.  ;)
- Confirm si eu, plin de zmeura. sper ca nu s-a suparat mos-martin, ca am cules si noi cat ne-a incaput in causul palmei, " e destul pentru toti"   :D

« Ultima Modificare: 07.Iul.2009, 09:30:00 p.m. de danker »

Offline LeonardSZK

« Răspuns #14 : 07.Iul.2009, 09:45:46 a.m. »
@pexic cabana rupta de ape este (a fost) Batrana. Drumul la stanga inainte de cabana Voina, care urca pe Vacarea nu cred ca este practicabil cu auto, am inteles ca este destul de abrupt. Sau e vorba de cel din stanga cabanei Batrana?
Drumul pe care se poate merge cu masina pana la Crucea Ateneului este rupt inainte de seaua Portareasa. Se poate ocoli portiunea rupta, dar nu am vrut sa chinui masina si inima copilotului (  :D ), cu un quad sau cu Jimny nu este nici o problema. Mai problematice mi se par cateva portiuni in partea de urcare pe Portareasa unde drumul a fost distrus de viituri si reparat (probabil de ciobanii din zona). Sincer, am trecut cu foarte mari emotii...  #:-S
De valea Raului Doamnei-Valea Rea, pana sub Moldoveanu aveti ceva stiri?
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline >pexic<

« Răspuns #15 : 07.Iul.2009, 01:20:05 p.m. »
De valea Raului Doamnei-Valea Rea, pana sub Moldoveanu aveti ceva stiri? - stiu doar ca e drum practicabil cu maini de teren pana pe culme (cu albastru in poza) - eu pe acolo vreau sa ma duc si sa vad cat de mult pot merge pe culme spre moldoveanu.
pe valea rea cred ca e mai lejer dar unde incepe valea (si se termina drumul) e foarte abrupt si nu mai poti urca cu masina.

Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline danker

« Răspuns #16 : 07.Iul.2009, 03:10:28 p.m. »
- Ma scuzti ca ma bag si eu in seama, nu am deschis topicul la  4x4,  a fost o iesire nevinovata pentru spalarea greierului stresat si afumat de Bucuresti,  am aflat cu stupoare de aici ca este de fapt un traseu plin de cocalari, potrivit pentru toate loganurile si undeva la stanga e mai interesant.... #:-S
Imi pare rau, nu vreau sa induc lumea in eroare, eu nu vroiam decat sa impartasesc satisfactia mea si sa aflu cum este traseul (la picior) pana la varful Papusa  :(
« Ultima Modificare: 07.Iul.2009, 08:16:13 p.m. de danker »

Offline LeonardSZK

« Răspuns #17 : 07.Iul.2009, 03:17:45 p.m. »
Scuze, Danker! Unii dinozauri se mai baga si pe coclauri ...  :D
Pentru "la picior" este  zona super, preferabil sa stai peste noapte (la cort sau cabana).
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
« Răspuns #18 : 07.Iul.2009, 03:50:35 p.m. »
Si care aveti chef de o iesire "la picior" si eventual ramas cu cortul peste noapte?
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline bogdanb

« Răspuns #19 : 07.Iul.2009, 04:30:23 p.m. »
- Ma scuzti ca ma bag si eu in seama, nu am deschis topicul la  4x4,  a fost o iesire nevinovata pentru spalarea greierului stresat si afumat de Bucuresti...

Tare de tot, Danker!   =))
Desi, cred ca ar fi o idee buna sa continuam acest topic pe aria 4x4, de acolo de unde l-a adus Pexic :clap:
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)