Autor Subiect: Difuzoare after-market 160-165mm  (Citit de 13293 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline JMu

Re: Difuzoare after-market 160-165mm
« Răspuns #20 : 01.Sep.2018, 12:50:19 p.m. »
Perfect de acord @aavii, doar că unitatea deși decentă pe sursă audio digitală (card/usb cu mp3) e absolut pulbere pe partea de radio. Până și vechituri cu casetă de genul Daewoo Tank erau net superioare Bosch-ului la radio, și puse pe mașini de 3 ori mai ieftine.
Difuzoarele spate într-adevăr nu contează pentru șofer, dar merită totuși măcar insonorizate portierele pentru audiția pasagerilor din spate, și poate puțin pentru "spațialitate" (eu țin cu fade -2 spre spate, îmi place cum se aude așa).

Amplificatoare, subwoofer, etc.. pentru cine contează cu adevărat orice diferență chiar și mică de sunet. Eu nu mă încadrez, așa că rămân la portiere insonorizate + difuzoare schimbate.
Pe lângă îmbunătățirea sunetului eu apreciez foarte mult senzația și sunetul portierelor la închidere.

Încă ceva - dacă la fețele de portiere de pe față au pus niște burete pe margine, astfel încât să nu zdrăngăne pe tablă, aparent costul era mult prea mare să facă același lucru și pe spate. Nu avea niciun fel de burete, nimic. Încercați să loviți ușor fața de ușă chiar în zona difuzorului - la mine zdrăngănea ca dracu. Eu am pus niște cheder pentru geamuri autocolant și acum e altceva.

• S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

The following users thanked this post: trl

Offline fireburn

« Răspuns #21 : 01.Sep.2018, 02:47:00 p.m. »
Eu nu-s total de acord cu aavii.
Am luat boxe fata + spate cu 600 ron. 4 woofers + 4 tweetere.
Si alea mari si alea mici sunt peste alea stoc. Daca vrei comparatie ne putem vedea.
Ar fi interesant de facut o comparatie astea separate versus coaxiale, ca sa decizi daca merita sau nu efortul. Cutia aceea e pasiva. Despre subwoofer nu stiu ce sa-ti zic. Eu la astea noi montate am bas de imi iese pe nas, daaar, e o chestie subiectiva. Sunt oameni pentru care nimic nu-i prea mult :)
Cred ca putem vorbi mult. Un "live" ar face toti banii :)

Offline JMu

« Răspuns #22 : 01.Sep.2018, 03:12:45 p.m. »
Păi atunci hai pe topicul de întâlniri București, că și eu aș vrea să aud ce a ieșit pe alte mașini.  :)

Offline adita80

« Răspuns #23 : 02.Sep.2018, 12:31:33 p.m. »
Eu am montat boxe componente si pot spune ca altfel se aude sunetul in masina fata de coaxiale , este doar parerea mea . ..Tweeterele sunt montate in Locașul original pe fata iar pe spate sa dat gaura in fata de ușa .
« Ultima Modificare: 02.Sep.2018, 12:45:26 p.m. de adita80 »
Sx4 S-cross Luxus 2017

Offline solymir

« Răspuns #24 : 02.Sep.2018, 12:33:48 p.m. »
Sunt perfect de acord și are logică. Conform la ce au spus alți colegi, cutiuța e pasivă - presupun că e fixată undeva in portieră, nu? Tweeterele unde le-ai pus, în locașul celor originale?
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline JMu

« Răspuns #25 : 02.Sep.2018, 02:36:23 p.m. »
Eu am montat boxe componente si pot spune ca altfel se aude sunetul in masina fata de coaxiale
Nu zic că nu e așa, dar dacă ai montat componente de unde știi ca se aud mai bine decât coaxiale?
Întreb pentru un prieten, vorba lu' @shpeedy

Offline solymir

« Răspuns #26 : 02.Sep.2018, 03:55:25 p.m. »
Am înțeles ce vrei să spui, dar, strict teoretic, e vorba de fizică simplă. Un coaxial se folosește din lipsă de spațiu; sunt două sisteme de frecvență diferită puse în aceeași incinta minusculă, montate pe același soclu. Acum, că cineva aude diferența între un coaxial și compozit... Las discuția deschisă. :)
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline adita80

« Răspuns #27 : 02.Sep.2018, 04:06:54 p.m. »
Mie unu îmi place mai mult cum se aude sunetul pe componente , este doar parerea mea , inaite sa îmi montez boxele am ascultat niște jbl GTO6528 pe o vitara in paralel am ascultat niște focal componente , mi-a plăcut mai mult cum se auzea sunetul pe componente basul din uși înaltele din bordul masini .
Sx4 S-cross Luxus 2017

Offline enicky

« Răspuns #28 : 02.Sep.2018, 05:22:26 p.m. »
Este normal si binenteles ca cele cu tweeter separat creeaza un sunet mai bun in cabina. Eu am coaxiale, sunt pe 4 cai, dar daca inaltele ar fi fost undeva mai sus sigur ar fi fost mai bine.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aavii

« Răspuns #29 : 03.Sep.2018, 03:56:59 p.m. »
Pai hai sa ne vedem sa schimbam impresii live. Banuiesc ca majoritatea sunt din Bucuresti sau pot ajunge in bucuresti, nu?
  • Suzuki Vitara S grade