Autor Subiect: Dezamagiri Suzuki Baleno  (Citit de 5817 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline andreimartinescu

Dezamagiri Suzuki Baleno
« : 16.Aug.2018, 02:13:32 p.m. »
Salut,

Sunt posesor de Suzuki Baleno GLX Granite Gray, 1.2
Km facuti - 10200 (achizitionata 29.11.2017 Cluj Napoca)
Nu am sa mentionez motivul achizitiei sau punctele forte ale masinii, postarea are ca scop mentionarea unor probleme cu care m-am intalnit pana acum.

1. Scartait scaun sofer -  (scartait din sezut , s-a rezolvat dupa 4 drumuri la reprezentata Suzuki Cluj :()
2. Scartait scaun pasager dreapta - (probabil o problema din legatura cu sina pe care se afla sscaunul - in curs de investigare)
3. Un scartait f usor la apasarea/ridicare pedala ambreiaj in sarcina (nerezolvat deocamdata)
4. Zgomot telescoape (zgomot infundat - testul de la reprezentanta nu a reprodus zgomotul) urmeaza un test in mers

Merci
Scuze daca am postat gresit, sper ca infromatiile sa fie relevante si poate ajutatoare
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline enicky

Re: Dezamagiri Suzuki Baleno
« Răspuns #1 : 16.Aug.2018, 04:32:00 p.m. »
La fel am patit si eu cu un S-CROSS din 2015, am mers cu scartaitul vreo 2000km si cand am ajuns la repr
  Pai n-ai patit la fel : sunt masini diferite cu "scartaituri" diferite !!
Citat
sper ca infromatiile sa fie relevante si poate ajutatoare
Informatiile ar fi relevante daca ai mentiona cauza si apoi modul de rezolvare al defectului.
  Simpla mentiune a unui defect n-are decat rol statistic.
Asteptam rezolvarea lor, sa ne povestesti ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline andrei_g

« Răspuns #2 : 17.Aug.2018, 02:21:40 p.m. »
Avand in vedere ca scartaitul apare din cauza franelor, ma refeream ca e acelasi fenomen. Clar ca Baleno are alt tip de placute fata de S CROSS. Problema ar fi materialul din care sunt facute placutele.
De o luna am si un Baleno in curte, sunt curios daca apare acelasi fenomen.
  • SX4 S-Cross, Baleno

Offline enicky

« Răspuns #3 : 17.Aug.2018, 08:10:15 p.m. »
  Bre, scartaitul scaunelor, ambreiajului sau telescoapelor nu prea au legatura cu scartaitul placutelor de frana!
   Apropo, sa stapanesti sanatos Balena, modelul imi place maxim!

@Mihay scuza-ne te rog, daca vrei poti sa faci "curatenie"! :)

L.P. Scartzaiturile dispar in proportie foarte mare dupa ce masina este "udata" ! :-))
« Ultima Modificare: 17.Aug.2018, 08:21:04 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AlexandruC

« Răspuns #4 : 30.Aug.2018, 10:10:04 p.m. »
La capitolul dezamagiri pot pune si eu problemele cu ambreiajul. Si anume rulmentul care a fost schimbat pe garantie. Interventia a fost facuta la un rulaj de 25000 km. Ca si simptome, se apasa mai greu pedala de ambreiaj la rece. Cred ca e o slabiciune a modelului, pt ca si cumnatul meu are tot Baleno dar cu Shvs, si a schimbat acelasi rulment pe garantie.
  • Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Exclusive

Offline andreimartinescu

« Răspuns #5 : 10.Sep.2018, 03:24:38 p.m. »
Salut

Revin cu mai multe detalii legate de probleme semnalate:

1. Scartait scaun sofer, care in cele din urma s-a manifestat si la scaunul pasager, se pare ca e din sistemul de prindere a scaunului in sine. (problema rezolvata in garantie dupa vreo 5 drumuri, desi e o problema ce a fost destul de comuna si pe modelul Vitara anterior)

2. Scartait la apasare pedala ambreiaj, aici se pare ca problema provine de la un cilindru receptor de la pedala, cel putin asta sustin cei din service, inca nu a ajuns piesa si astept dupa ea.

3. Masina a fost pusa pe testul de amortizoare dar acolo ei nu au reusit sa reproduca zgomotul de la amortizor, cu toate astea trecerea peste orice denivelare va genera un zgomot ca de eliberare gaz din amortizor, lucru care nu s-a intamplat pana masina a ajuns la 4500 km.

Leagat de amortizoare cum se comporta la voi? aveti acest zgomot? inca nu am primit o solutie tehnica din partea reprezentantei , este oare un comportament normal al amortizorului?
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline croco

« Răspuns #6 : 11.Sep.2018, 03:40:02 p.m. »
Ceva zgomot la trecerea peste denivelari face si a mea dar nu se aude zgomotul ca de gaz eliberat de care spui.
Daca ai fi avut totusi gaz eliberat la fiecare denivelare, pana acum ar trebui ca eficienta amortizorului sa scada vertiginos si sa resimti acut orice fluctuatie de nivel.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline riseof

« Răspuns #7 : 17.Sep.2018, 04:20:11 p.m. »
O intrebare pentru cei ce lucreaza ca dealer Suzuki: Sunt valabile preturile de pe site-ul oficial referitoare la Accesorii modele curente?
https://www.suzuki.ro/autoturisme/accesorii/baleno/exterior/
  • Suzuki Baleno GL 1.2 Granite Grey Mettalic

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 17.Sep.2018, 04:36:33 p.m. »
Nu cred ca vei primi raspuns prea curând la întrebarea ta aici. Mai bine le scrii direct sau le telefonezi dealerilor.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline croco

« Răspuns #9 : 17.Sep.2018, 04:42:30 p.m. »
O intrebare pentru cei ce lucreaza ca dealer Suzuki: Sunt valabile preturile de pe site-ul oficial referitoare la Accesorii modele curente?
https://www.suzuki.ro/autoturisme/accesorii/baleno/exterior/

Daca te ajuta cu ceva si fara sa fiu dealer Suzuki, eu am cumparat antifurtul Sicurit de la ei si a fost valabil pretul din linkul expus de tine.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX