Autor Subiect: Alternative la masina proprietate personala... mic exercitiu de futurologie  (Citit de 3499 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Și unde e legătura cu subiectul topicului? Înainte de a scrie, luați o pauză,  respirați adânc și vedeți dacă sunteți în locul potrivit.

Offline Utilizator_Anonim

La coada topicului, futurologie 😂
Revenind ontopic nu mai luam masini, inchiriem ca sa salvam girafele si elefantii de incalzirea globala
Apropos se pune ca mai car cu masina proprie un coleg vecin cu mine,impartim masina, alternativ, a mea sau a lui spre birou si invers
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Și unde e legătura cu subiectul topicului? Înainte de a scrie, luați o pauză,  respirați adânc și vedeți dacă sunteți în locul potrivit.
E peste tot, tipul societatii pe care acum o construim va determina tipul de propietate. Ce dezbatem este daca va mai fi propietate sau nu si din ce cauze...Dupa casa, masina este cea mai importanta achizitie care o face omul in viata si unul din motoarele economiei europene. Daca moare industria auto in Europa...cu ce o inlocuim?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline rexkrokiDAU

Apropos se pune ca mai car cu masina proprie un coleg vecin cu mine,impartim masina, alternativ, a mea sau a lui spre birou si invers

Se pune, pentru că e o alternativă,  mașina vecinului. :)

Apropo de asta, am o fostă colegă de liceu ajunsă prin state și tot așa făcea cu o vecină.  O perioadă mergeau la servici cu mașina ei, o perioadă cu a vecinei. Până într-o zi când conducea colega mea și au avut un accident minor. Dar vecina s-a trezit să o dea în judecată și să-i ceara bani. Așa că semnați o înțelegere prealabilă dacă împărțiți mașina cu vecinul, să nu aveți surprize.

Suntem in Romania si stam amandoi aproape de chitila, aici disputele se rezolva old fashion  😂😂
Conform principiului “jeaca am, nitica bataie stiu..” 😂

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Sau "De cand s-a inventat fuga ii bat pe toti!"  :D

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
Se pune, pentru că e o alternativă,  mașina vecinului. :)

Utilizarea masinii in comun cu vecinu' s-ar asocia foarte bine cu High Occupancy Vehicle lanes.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

N-ar fi rau

Offline enicky

Nu stiu daca e impartirea masinii sau un fel de auto-stop, dar si la noi exista un sistem(folosit des de un coleg) de "calatorie" in comun : Bla-bla-car. Propietarul masinii nu calatoreste singur, mai ia cu el 2-3 pasageri, la preturi modice.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Da, am facut parte din acesta schema acum 10-15 ani. Problema este cand apar neprevazuturi si orarul obisnuit iti este dat peste cap...daca devin mai frecvente de o frecventa critica (cat de des ceilalti pot accepta) atunci schema cade. Asta s-a intamplat cu a mea. Am vazut Equalizer 2, omul se ocupa cu "uber-itul"...