Autor Subiect: Alternative la masina proprietate personala... mic exercitiu de futurologie  (Citit de 3501 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Eu am mers la munca cu trotineta standard Decathlon timp de 2 ani de zile, cu exceptia zilelor cu zapada/fleasca sau averse. Deci inclusiv pe ger si ploi marunte (cand era super periculos, mergeam mai mult la viteza de pas). Dar parcurgeam doar 5 km pe zi si efortul fizic era doar pe jumatate, ca la dus aveam inclinatie, doar la intors trebuia sa dau mai des din picioare. Ca timp, faceam 11-12 minute, acum, per pedes, fac 25, dar parca e mai sanatos. Mult mai sigur clar ca este, pentru ca mergeam pe trotuar (pe sosea ma arunca in cap orice gratar de canal sau denivelare), dar la cate intreruperi si diferente de nivel au trotuarele asfaltate, este crima si pedeapsa si aici. Tot "pejoul" face piciorul mai frumos.

Offline enicky

E posibil în RO să fie puțin exacerbat spiritul proprietății, și asta e foarte adevărat.
 "mașina și nevasta nu se împrumută".
   Este exagerat prin prisma faptului ca veniturile noastre sunt mici, dar in acelasi timp putem spune si stimulat ! De ce sa platessc 2-300e pe chirie n ani cand aceeasi suma poate fi rata la casa?
   Si in unele state din vest casa este "sfanta" : interiorul conteaza mai putin, dar la exterior trebuie sa fie ingrijita, cu flori la ferestre, sa zici ca-i noua !
 Si ca sa revin la "fixul" meu cu industria, mi se pare normal ca sa ti se stimuleze spiritul de propietate, astfel cumperi cat mai mult. Bancile vin cu numeroase oferte, publicitatea este din ce in ce mai agresiva, nu mai ramane decat ca victima sa cada in plasa. 
   Revenind la subiect, un hibrid sau o total electrica, este o varianta care pe unii ii si tenteaza ii si incurca : sistemul 2 masini in familie nu mai e o noutate si aici avem "una" mare(buna si pt. CO) si "una" mica pt. sotie(si copil). Un hibrid e tentant, dar cam scump, second nu prea sunt... O electrica e si asta scumpa, dar cam mica si mai trebuie sa ai si grija cu incarcarea bateriilor. Si daca mai stai si la bloc/rezidential, naspa ! Cam multe pt. o duamna ! Dar mai sunt si curajosi...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Meltdown

Daca stai la bloc cu parcare ingradita sau parcare subteranta se rezolva usor. Poti sa iti tragi un cablu cu care sa incarci masina.

Atunci probabil imi luam ceva sa am ce incarca noaptea.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline Soimu

Va rog considerai si aceasta solutie(bateria este un pack intre 5-10 kg, are un maner si se ia in casa pt incarcare la priza):

https://www.e-scutere.ro/image/data/oferta-ianuarie-2018.pdf

Eu sunt f.tentat, dar am deja un scuter pe benzina si ar insemna sa nu-l mai folosesc deloc, daca-mi iau electric, si e pacat de el ca merge tare bine!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

Incepe sa ma enerveze neomarxismul asta care e promovat excesiv.
Sper sa nu-mi interzica folosirea masinii mele euro 2 pana o pot inscrie ca vehicol istoric.
Tehnic e superioara oricare coji low cost.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline toma

Sa interzica, nu! Sa faca acest lucru prohibitiv prin taxe uriase... asta e altceva.  :P
Vrei sa poluezi... foarte bine, marca banul (teoretic pentru chestii care sa diminueze poluarea, practic pentru bugetari si pensionari).
 Cat e PSD-ul la putere stai linistit ca nu vor da vreo lege care sa loveasca preponderent in electoratul lor.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Pana la ciclul electoral viitor e vehicol istoric 😂
Ma uitam pe datele de la teste la noxe e e3 dar e omologata e2
Oricum polueaza mai putin ca un logan diesel si are tabla de 3 ori mai groasa
« Ultima Modificare: 03.Aug.2018, 10:54:06 p.m. de hippo »

Offline toma

Au fost masini facute cu simtul raspunderii. Dar devenim usor usor offtopic  ;)
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Corect
Stand la curte m-am uitat un pic la alternativele electrice, insa sunt inca extrem de scumpe, iar cu exceptia tesla nu poti ajunge la mare cu niciuna
Ideea sa inchiriezi cand mergi in concediu e ok daca ai o alternativa civilizata de transport in comun de zi cu zi, iar in Bucuresti nu avem
Daca m-as muta la cluj poate m-as reorienta sau as renunta la una din cele 2 masini din familie

Offline toma

Daca as fi stat la curte as fi fost foarte tentat sa iau un Smart electric. Putin peste 10k EUR scosi din buzunar (considerand subventiile de la stat) mi se pare o masina foarte buna pentru oras, Vitara fiind masina pentru iesiri mai lungi.

Tesla, cu pretul ei prohibitiv pentru mine, ramane deocamdata un vis.  :dream: