Salut. Am revenit in Suedia dupa un tur in Europa. Saptamana viitoare ma duc la revizia de 60.000 km dar pana atunci incerc sa ma lamuresc cu o problema: intermitent, fara nici un tipar, mi-a parut de vreo 4-5 ori in calatoria asta de 5500 km un zgomot ca de piesa metalica in strunjire , care disparea cand apasam pedala de frana. Nu am schimbat placutele de frana pana acum. Dupa mine zgomotul venea de la discurile de frana din spate. Eu unul m-am gandit la doua situtatii:
- material strain ( pietricica) intre disc si placuta de frana
- uzura nepermisa a placutei de frana care o face sa isi piarda pozitia si sa atinga discul de frana
Daca ar fi fost ceva continuu ar fi fost de investigat dar a aparut numai pe autostrada la viteza de peste 80km/h, a durat doar cateva minute, cu un zgomot emis de la strunjit serios la atingere usoara si sunet ascutit. Ultima data mi-a aparut inainte de Kiel si de acolo pana in nordul Danemarcei, nimic...
Deci, aveti idee despre acesta situatie , ce o poate declansa (nu cred in defecte cu efecte intermitente deci e ori uzura ori material strain dupa mine)? Poate fi de fapt o specificatie constructiva a placutelor de frana care sa anunte soferul "schimba placutele, sunt uzate!"?