Autor Subiect: Zgomot ca de strung de la disc de frana  (Citit de 6847 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Zgomot ca de strung de la disc de frana
« Răspuns #30 : 27.Nov.2019, 11:33:50 a.m. »
Trebuie luate niste placute mai moi si de calitate.
Unele aftermarket au în compozitia lor tot felul de mizerii, mie mi s-a parut ca au încorporat chiar span de la neferoase, gen aluminiu, alama, etc.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

« Răspuns #31 : 27.Nov.2019, 11:39:16 a.m. »
Sunt cele originale. In momentele de scartaiala dau muzica mai tare. Voi vedea eu cand schimb placutele, poate vara viitoare si nu intr-o reprezentanta Suzuki.

Offline NicNic

« Răspuns #32 : 27.Nov.2019, 11:41:06 a.m. »
Cred ca posesorii de S-Cross au inca placutele originale pe masina.
Deci nu cred ca ar fi o problema de placute aftermarket.
Ci pur si simplu placutele actuale nu "se simt bine".

Reversul placutelor moi ar fi o durata de utilizare mult mai mica (posibil sa nu reziste cat doua intervale de revizii).

LE.: Vad ca deja @cad a confirmat ca are placutele originale ..
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online ntire2000

« Răspuns #33 : 27.Nov.2019, 12:38:09 p.m. »
La placute mai apare un aspect important.
In urma utilizarii repetate (la coborâri în serpentine sau în conditii de oras) acestea se pot supraîncalzi si folosite mult în regimul asta îsi schimba proprietatile.
Se "ard" si devin mai tari provocând inclusiv deficiente la frânare.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #34 : 27.Nov.2019, 12:59:39 p.m. »
Citat
Probabil dilatatia face ca tablita aia nenorocita sa atinga si sa frece discul (care arata impecabil pe partea de contact cu placutele). Placutele sunt inca bune.
Tot asa, cand pisc pedala de frana, zgomotul dispare...
   Exact  tablita aia este cauza, in niciun caz placutele ! De fapt, cand le vei schimba, daca ai curiozitatea sa te uiti la procesul de inlocuire, vei vedea ca sunt mai multe tablite pe placuta, dar se pare ca numai una face zgomot. Si la mine a mai facut, cu roata virata in marsarier, dar nu i-am dat atentie.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #35 : 27.Nov.2019, 01:51:47 p.m. »
Am mai povestit
Se strange pilitura in santul placutei care apasa pe tablita aia de metal, care la randul ei freaca si da zgomotul de polizor
Mi-a aratat mecanicul cand am schimbat la scross placutele ca la dreapta nu se eliminase jegul
E o eroare de proiectare
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline kellogs

« Răspuns #36 : 21.Aug.2021, 05:48:50 p.m. »
Aha! Asadar e problema extinsa. Si la mine, la viraj cand stanga cand dreapta se aude scartaitul. De obicei nu se aude... santurie placutelor l'am ucratat, acum si culisantii etrierilor curatat / gresat, In tot cazul, cand calc frana zgomotoul dispare si da, in carnea lor se gaseste pilitura metalica, iar placutele astea ale mele arata foarte lucios. Franarea e buna. Mai vedem cum e comporta
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/