Autor Subiect: Zgomot ca de strung de la disc de frana  (Citit de 6850 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Zgomot ca de strung de la disc de frana
« Răspuns #20 : 09.Sep.2018, 10:04:06 a.m. »
Da, ca si cum mai intai a sarit niste noroi pe etrier apoi a inceput sa se adauge in timp tot ce a sarit pana a ajuns sa atinga discul. De la caldura  etc s-a facut ca piatra si de aceea se auzea zgomotul ca de strung. Cel putin asa mi-au spus, ca de vazut, nu am vazut. posibil ca distanta sa fi fost foarte mica si cum sarea ceva, cum aveam zgomotul. Apoi cand discul poliza "intrusul", disparea. Caci daca joi am avut problema la drumul intr-o directie, cand am fauct drumul in cealalta directie pentru service, nimic. si nici disc incalzit. Aici nu stai langa mecanici in service si apoi au si ei bubele lor caci te incarca, am auzit ceva istorii inclusiv despre Volvo service.
Mecanicul mi-a spus ca au dat depunerea cu dalta jos is ca au uns tot angrenajul, garantat no problems pe viitor. Banuiesca ca sunt sigurul cu experienta asta...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline fireburn

« Răspuns #21 : 09.Sep.2018, 10:28:09 a.m. »
E ciudat dar nu imposibil.
E bine ca au rezolvat.

Offline mib25

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Giurgiu
« Răspuns #22 : 26.Nov.2019, 11:51:24 p.m. »
Buna ziua!
S-a mai intamplat si altor persoane/masini.
Am fost cu masina la reprezentanta din Militari, au spus ca stiu de aceasta problema,ca mai multe masini Suzuki au venit in service cu aceast zgomot.
Au zis ca au rezolvat,probabil acea curatare si gresare, dar acum zgomotul incepe sa se auda si la franare obisnuita.
Pana acum se auzea doar cand dateam cu spatele si doar pe partea dreapta.
Asa ca ..nu stim cauza...  :D
  • sujuki vitara

Offline ...

« Răspuns #23 : 27.Nov.2019, 10:14:44 a.m. »
Desi am S-Cross, sunt convins ca e aceeasi problema si la mine, nerezolvata, desi a fost curatat azi-vara sistemul de franare si placutele. Cand se incalzesc franele, incep iar sa scartaie la viraje. Probabil dilatatia face ca tablita aia nenorocita sa atinga si sa frece discul (care arata impecabil pe partea de contact cu placutele). Placutele sunt inca bune.
Tot asa, cand pisc pedala de frana, zgomotul dispare...

Offline dthem

« Răspuns #24 : 27.Nov.2019, 10:19:59 a.m. »
Ce se intampla daca se scoate protectia aia?
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #25 : 27.Nov.2019, 11:06:45 a.m. »
E prea mare distanta sa fie tablita plus ca la zgomotul ce il face ar trebui sa fie polizata in jumate de ora. Trebuie ridicata si vazut caci nu cred ca e tablita, este la cel putin 3 milimetri si nimic nu se deformeaza asa de mult..

Online NicNic

« Răspuns #26 : 27.Nov.2019, 11:07:54 a.m. »
Ce se intampla daca se scoate protectia aia?

Despre ce protectie e vorba?

Daca va referiti la tablita ce are rol de arc pentru a compensa jocul placutei in etrier, atunci prin scoaterea ei placutele vor lovi in etrier la fiecare franare. Se va auzi un pocnet ce poate deveni si foarte periculos daca se va lasa asa.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ...

« Răspuns #27 : 27.Nov.2019, 11:10:39 a.m. »
Poate e de vina si faptul ca zgomotul se aude la viraje, cand roata nu e dreapta, deci undeva ceva metalic se atinge de altceva metalic. Din moment ce au fost dati jos etrierii si s-a curatat cam tot ce e pe acolo, nefiind observata vreo anomalie, ce altceva poate fi?

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #28 : 27.Nov.2019, 11:12:27 a.m. »
Cred ca se refera la protectia din jurul discului de frana.
Trebuie repetate conditiile sunetului cu masina pe rampa cu rotile suspendate si intoarse.

Online NicNic

« Răspuns #29 : 27.Nov.2019, 11:15:31 a.m. »
Schimbati placutele, cu altele de la alt producator. In prima faza. Ma astept ca problema sa dispara.

Mai mult, daca o perioada dupa schimbarea placutelor nu se aude zgomotul, dar apare dupa o anumita uzare a lor, atunci problema e aproape sigur din placute (evident, conditionat si de calitatea pieselor conjugate, precum etrier, siguranta compensare joc, sistem culisare etc.).

Dar cel mai probabil placutele-s de vina.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!